FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
mmb

Post autor: mmb »

Dzięki Tesse ale poradziłem sobie; miałem po prostu jakiś bug gry chyba bo po uruchumieniu za któryms razem dało rade przejść nie wiem dlaczego ?? :lol: :lol:
A jak będę potrzebował pomocy to napewno się o nią Ciebie zapytam :P
Gail

yuffie

Post autor: Gail »

Siema. Witam wszystkim i zwracam sie z prosba o wytlumaczenie pewnego faktu. :F Mam FF7 po polsku i gdy walczylem z Yuffie po raz pierwszy (w lasie, jeszcze przed wioska Nanakiego :F - zapomnialem nazwy xD), splawilem ją. Nie przyjalem Jej do druzyny i od momentu walki nie spotkałem Jej. Teraz gdy jestem w Wutai, mam juz Cid'a nie wiem co mam poczac. Glowilem sie nad Wutai gdzies trzy dni, az w koncu zdesperowany zajrzalem do solucji (wybaczcie mi to :((). Tam wyczytalem, ze w Wutai trzeba odslonic sprobowac kupic materie (dostepu do skrzynki blokuje CALYCZAS mi obsluga sklepu), a nastepnie udac sie do domq, gdzie przebywa dziadek z dzieckiem i odslonic parawan. Tam winna znajdowac sie Yuffie. Tyle tylko, ze ja nie moge odslonic tego parawanu. :/ Nie wiem co jest nie tak... PLEASE HELP :(
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Gail pisze:Nie wiem co jest nie tak... PLEASE HELP :(
Nie masz Yuffie w drużynie - aby wypełnić Quest z Wutaj wpierw musisz ją przyłączyć... Połaź po byle jakich lasach - a zaatakuje Cię znowu. Wtedy ją przyłącz i ruszaj do Wutai :)
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Post autor: BeeBBo »

A tak od siebie jeszcze dodam że najlepiej ja przyłączyć gdy wychodzisz z Mythril Mines koło Fort Condor bo im wczesniej tym lepiej :) Tam jest taki lasek na skraju gór w którym przebywa Yuffie...nie trudno ją znaleźć
Awatar użytkownika
Viking
Kupo!
Kupo!

Post autor: Viking »

Witam! Mam prosbe... Czy ktos moglby mi podac sposob na pokonanie Weaponow bez materii??

[ Dodano: Wto 08 Sie, 2006 13:27 ]
moj problem jest dosc dziwny. nie wiem czy trafilem do dobrego dzialu... w koncu po latach (chyba 7)odzyskalem moje FF7. chcialem wgrac stare sejwy zeby sie "pobawic" z weaponami. biore dyskietke z sejwami i..... okazuje sie ze jest uszkodzona. nie mam teraz tyle czasu zeby grac od nowa. dlatego tez mam prosbe do jakiegos milego usera forum:chodzi o przeslanie na maila save,ow z cd3-wersja PC (moga byc z krateru lub tuz przed nim).
jezeli znajdzie sie osoba ktora jest w stanie mi pomoc to prosilbym o kontakt
e-mail: przemohxc@wp.pl
#gg: 6791772

z gory dziekuje!
Ranven

Post autor: Ranven »

Witam raz jeszcze :)

Mam dwa pytania:

1. Czy na 3 CD można kupić te wille w Costa del Sol? Gdy podchodzę do człowieka na dole, mówi tylko "Snor, snor" i żeby dać mu spokój

UWAGA BĘDZIE SPOJLER !

Jeśli nie ukończyłeś gry, nie czytaj tego !

Więc, ukończyłem niedawno FF 7, oglądam ostatni filmik z zapartym tchem w piersiach i..

Kod: Zaznacz cały

jest moment gdy płynie ten lifestream w kierunku meteorytu, jest go coraz więcej, coraz więcej, po chwili widać modlącą się Aeris, jakiś błysk (bohaterowie zasłaniają oczy)
i... koniec

...napisy końcowe.

Nie mam pretensji do zakończenia, tylko zastanawiam się czy tak ma być, czy to też błąd płyty (urywa nagle jakby, po tym jak

widać Aeris
)
Troche sfatygowana już, więc nie wykluczałem tego, w każdym razie, czy ktoś mógłby odpowiedzieć, czy tak właśnie jest, że filmik tak nagle się kończy, czy też to błąd jakiś ?

Z góry dziękuje.

N: A nie łatwiej zastosować code, które służy do oznaczania spoilerów? :roll:

Łatwiej, choć przyznam szczerze, nie znałem tej opcji, przepraszam :oops:
Ostatnio zmieniony śr 09 sie, 2006 23:08 przez Ranven, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Haichi
Cactuar
Cactuar
Kontakt:

Post autor: Haichi »

Ranven pisze:Witam raz jeszcze :)
Więc, ukończyłem niedawno FF 7, oglądam ostatni filmik z zapartym tchem w piersiach i.. j

est moment gdy płynie ten lifestream w kierunku meteorytu, jest go coraz więcej, coraz więcej, po chwili widać modlącą się Aeris, jakiś błysk (bohaterowie zasłaniają oczy)
i... koniec

...napisy końcowe.

Nie mam pretensji do zakończenia, tylko zastanawiam się czy tak ma być, czy to też błąd płyty (urywa nagle jakby, po tym jak

widać Aeris
)
Troche sfatygowana już, więc nie wykluczałem tego, w każdym razie, czy ktoś mógłby odpowiedzieć, czy tak właśnie jest, że filmik tak nagle się kończy, czy też to błąd jakiś ?

Z góry dziękuje.
O ile wiem tak własnie się kończy FFVII a ciąg dalszy masz w filmie FFVII : AC Oo" ...
Ostatnio zmieniony śr 09 sie, 2006 13:31 przez Haichi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

Viking pisze:Witam! Mam prosbe... Czy ktos moglby mi podac sposob na pokonanie Weaponow bez materii??
Jesli chodzi o Emeralda to ciezko nie jest. Wyatarczy sie pofatygowac nad wymaksowaniem str, spd i luck (znajdziesz to w stosownym dziale na stronie glownej) mozesz tez reszte ale to juz jest bardziej czasochlonne, naszykowac sobie jak najwiecej megalixirow, ewentualnie x-potiony i zwykle elixiry ,jako postacie wybrac te o najlepszych limitach (najwiecej atakow dac im najlepsze bronie , mystile/ziedrich i sprint shoes jak masz )i atakowac limitami (mozna ich wzmocnic hero drinkiem) i leczyc sie po kazdym oberwaniu.
Z Rubym moze byc gorzej, bo ma wielki def. Jedynie sens maja zwykle ataki yuffi ewentualnie doom of the living , troche gorzej atakuje red xiii (u niego dbac o mp). Przygotowania takie same jak w Emeraldzie tylko jako accesory ribbon i jako armor raczej mystile. Przed walka zabijasz 2 postacie, zostaje jedna. uzywasz na rubym dazers i ozywiasz kompanow. Hero drink x 3 na yuffi i ona atakuje , red tez moze (chyba ze masz kogos lepszego) a cloud dba o paraliz u wroga i o zdrowie.
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
nudziarz

Post autor: nudziarz »

jestem nowy na tym forum więc z góry przepraszam za wszystkie błędy
nie mogę zdobyć materii aleksander. wg. opisu należy z nią pogadać kilka razy i wtedy nas zaatakuje. mnie niestety nie atakuje, tylko powtarza się ciągle ostatnie zdanie (chyba szóste). od razu mówię że gram na plikach typu img/iso na emulatorze.
z góry dzięki za każdą pomoc

[ Dodano: Sob 12 Sie, 2006 18:45 ]
z nią pogadać- chodzi mi tu o tą kobietę w jaskinii na great glacier
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Mischi »

nudziarz pisze:z nią pogadać- chodzi mi tu o tą kobietę w jaskinii na great glacier
A dotknąłeś gorących źródeł...
nudziarz pisze:od razu mówię że gram na plikach typu img/iso na emulatorze
poczytaj sobie regulamin forum, zwłaszcza pkt. 2
balcer_pl

BARET ATAKUJE ZA 135 HP

Post autor: balcer_pl »

POMOCY..MOJ BARET NA POZIOMIE 35 atakuje swoja najlepsza bronia MISSING SCORE za przerazajaca wartosc 135 !!!!!!!!!!!!! co robic?? inne postacie bez zadnych materi wala za okolo 4 000 a BARET atakuje za 135..nie wiem jak to zmienic..pomocy
balcer_pl

dziekuje bardzo za szybka odpowiedz..teraz juz wiem o co chodzi bo wlasnie sie dziwilem ze z materiami udeza za 3 500 a bez za 135 i myslalem ze 3 500 to dlatego ze mial akurat added effect w broni i byly to obraznienia tylko od zywiolu..a pytanko czy wszystkie najlepsze bronie postaci dzialaja na takiej zasadzie?? bo np Yuffi wali bez materi za 4 000..
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

balcer_pl pisze:bo np Yuffi wali bez materi za 4 000..
Nie poprostu te ostanie maja jakies wlasciwosci, Yuffi zadaje normalne obrazenia przy uzyciu komedy "morph" itp.
balcer_pl

no a na przyklad Ultima Weapon Clouda ma tez jakies wlasciwosci dziwne??
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Bodajrze im wiecej HP tym wieksze obrazenia, im mniejsze HP tym mniejsze DMG.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”