Rekordy w FF...

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Larva

Post autor: Larva »

Pokonałem Omege Weapon samym Squallem (bez przedmiotów czyniących postać nieśmiertelną - hero i holywar).

:]

http://89.200.155.181/omega.rar (17,00mb; wmv)

have fun
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Całkiem niezła walka :] Tylko mogłaby być szybsza gdyby, zaraz na początku wpadł Lion Heart ;) Poza tym filmik w b. dobrej jakości... :)
targaroth

Post autor: targaroth »

szkoda że nie rzuciłeś Meltdown na początku

[ Dodano: Czw 27 Lip, 2006 17:35 ]
ale walka super.. technika .. tylko za malo szczęścia na Lionhearta.. ciągle Blasting Zone czy Rough Divide... gratulacje :)
Larva

targaroth pisze:szkoda że nie rzuciłeś Meltdown na początku
Nie mogłem, wszystkie komendy miałem zajęte (Attack, GF, Defend i Item) ;]

Co do Lionheartha, zdażył mi się 2x w całej grze ......... zawsze mam takie szczęście (a wszystkie walki z pomniejszymi bossami (wszystkie wykluczając Omege, Ultime i Ultimecie) robiłem zaczynając z krytycznym HP i używając limitu)

Dzięki Wam bardzo za zainteresowanie :] i za komentarze

Przejść gre samym squallem nie jest trudno, a najciężej jest na początku.

Co do filmów - nagrywałem programem Fraps i ten też program polecam. Miałem problemy z dźwiękiem (brak synchronizacji lub mocne zacinanie się filmiku) więc macie przed sobą wersje bez dźwięku. Kompresowałem Movie Makerem ;]

jeszcze raz dziękuje
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

Larva pisze:targaroth napisał/a:
szkoda że nie rzuciłeś Meltdown na początku

Nie mogłem, wszystkie komendy miałem zajęte (Attack, GF, Defend i Item) ;]
No a co z Doomtrainem? Przecież on rzuca Meltdown, a odnowienie HP Omedze na samym początku nic by nie zaszkodziło, bo i tak ma przeciez na maksa. :P
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Larva

No i tu problem bo Doomtrain to jedyny GF którego jeszcze nigdy nie udało mi się zdobyć :/ Nie mogłem znaleść 6x Steel Pipes, od wszystkich potworów wypadają Steel Orby jak się z nimi walczy na setce..
Larva

Ah.... o tym nie pomyślałem... a właśnie, tak przy okazji, jeśli wolno mi leciutko zaofftopować: jak dokładnie działa LV Down? Zmniejsza poziom o 1?

Tak przy okazji.. zanim ja bym zdążył przywołać Doomtraina to Omega by już walnął Terra Break :] Nie użyłem ani razu żadnego GFa :P
targaroth

Post autor: targaroth »

Larva pisze:Tak przy okazji.. zanim ja bym zdążył przywołać Doomtraina to Omega by już walnął Terra Break :] Nie użyłem ani razu żadnego GFa :P
zdążyłbys bez problemu.. przecież było widać do ilu Ci schodził pasek kiedy używałeś GFów w obronie tak wic bez problemu..
Larva

Tylko czy to by się zwróciło? Omega nie ma aż tak dużo Vitality, myślę, że zadawałbym około 8k jednym ciosem + 9999 wykończenie; a zanim tego GFa przywołam to 3x atak zdąże wyprowadzić :)
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

A ja musze sie pochwalic ze niedawno udalo mi sie rozwalic omege bez zadnych podlaczonych gfow :)
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Rzecz możeliwa, ale do wykonania z Action Replayem, bo tylko on

Kod: Zaznacz cały

może przywrócić Aeris - zwykłym kodem.
A zabicie Ruby'ego jedną postacią atakami fizycznymi - niezła rzecz, naprawdę niezła.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
pawel322

Post autor: pawel322 »

Z Omegą w FF8 nie walczy się GF ale korzysta się z ich umięjęntności.

Jest parę sposobów pokonania Omegi.
Można spróbować z czarem The END.

Proponuje doprowadzić Selphie do 1 punktu życia.
Użyć Hero i mieć trochę szczęścia.

Albo się bawić inaczej.
Ja walczyłem z omegą 30 min i dzięki umiejęntności defend udało się wygrać.
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

IMO zarowno the end jaki i hero i holy war jest lamerskim sposobem na omege. Zabija to cala przyjemnosc z walki. Samymi gfami sie nie walczy, ale sproboj pokonac omega wogle bez nich i bez ich umiejetnosci (mi sie raz udalo) - samymi atakami i limit breakami
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

pawel322 pisze:Z Omegą w FF8 nie walczy się GF ale korzysta się z ich umięjęntności.

Jest parę sposobów pokonania Omegi.
Można spróbować z czarem The END.

Proponuje doprowadzić Selphie do 1 punktu życia.
Użyć Hero i mieć trochę szczęścia.

Albo się bawić inaczej.
Odkryłeś Hameryke... :roll: Taki sposób zna każdy - ten temat jest od tego, aby pokazać/pochwalić sie/podać sposób na rozwalenie np. Omegi w jakiś inny sposób (1 postać, 0 GFów i umiejętności itd...).
pawel322 pisze:Ja walczyłem z omegą 30 min i dzięki umiejęntności defend udało się wygrać.
Współczuje :lol:
pawel322

Post autor: pawel322 »

To nic lamerskiego.

Bo głupotą jest sobie utrudniać życie przy walce z takim potworem.

I nie ma najmniejszego sensu również walczyć na czas.

Przykłądowo jak Zellem używam limitu to zawsze robię pauzę po każdym uderzeniu żeby wykonać perfekcyjnie limit w tym czasie.

Jeśli jestes na tyle mądry że zdobyłęś hero itp to śmieszne jest z tego nie korzystać.

A najlepsze jest to że za kartę Laguny dostajemy jest aż 100 hero.
Ale tym razem niestety nie bawiłem się w karty.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”