FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF IX? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

MaStER

Post autor: MaStER »

Yan:) ewentualnie Grand Dragon.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Masz http://www.k-ff.com/Final9/index.php?n=13#2 i wstydź się swojego lenistwa.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Jest taka umiejetnosc "Add Status" polega ona chyba na wykorzorzystaniu statusu z broni, ale chyba zadna bron jak szukalem nie ma zadnego dodatkowego statusu, tak wiec o co chodzi??
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Kimahri pisze:Jest taka umiejetnosc "Add Status" polega ona chyba na wykorzorzystaniu statusu z broni,
zgadza sie...
Kimahri pisze:ale chyba zadna bron jak szukalem nie ma zadnego dodatkowego statusu, tak wiec o co chodzi??
Jak to "nie ma" ? Oczywiście, że niektóre bronie są "bez-statusowe", ale część posiada dołączone "ZUO" :lol:

http://www.k-ff.com/Final9/Ekwipunek/index.php?n=3 -> zwróć uwagę na pozycję "Add ST" w tabelkach opisujących weapony ;)
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Buahahaha a ja szukalem we wszystkich w "opis" XD XD

Dzieki Kwazi :)
mateusz555

Post autor: mateusz555 »

yol sory za moje zachowanie ostanio.Czy ktoś wie jak zrobić żeby aukcje w treno miały co innego do sprzedania niż jakiś pierścień płaszcz czy elixlir.Jeszcze raz przepraszam.
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Aukcje sie chyba zmieniaja wraz z postepami w grze, inne rzeczy sa na 2 CD a inne na 4 CD.

Mam pytanie:

Gdzie wystepuje White ghost(przyjecielskie stworki) w lesie czy na normalniej trawce, bo juz dobre 4 godziny chodze (az moja garnet Ifrita rzuca -_-') i dalej go znalesc nie moge.
Moren

Post autor: Moren »

Z tego co pamiętam, to Ghost występował na trawce.
Kuja

Post autor: Kuja »

Tak na trawce
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Pytania al'a noob, sorry ale mecza mnie i nie odsylajcie mnie do krypty bo szukalem :>

1) Czy jak sie raz spotka jakiegos przyjacielskiego potworka , to mozemy go spotkac jeszcze raz?
2) Jak mozemy zwiekszyc szance kradziezy u kretyna Zidane? mam Bandit ale to chyba nic nie daje bo dalej kradne od bossow 40 nim jakies przedmioty.
3) O co chodzi w umiejetnosci Lucky Seven?? na krypcie jest napisane , ze obrazenia sa zalezne od szczescia, czyjego szcescia? naszego czy Zidane? bo w opcji status nie ma czegos takiego jak Luck.
4) Gdzies czytalem , ze sile Bahamuta zwiekszymy majac iles jakis tam kamyczkow, czy musimy miec je zalozone czy wastarczy je miec w ekwipunku, i cz tak jest ze wszystkimi Eidolonami?

Narazie starczy ^^
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Kimahri pisze:1) Czy jak sie raz spotka jakiegos przyjacielskiego potworka , to mozemy go spotkac jeszcze raz?
Jeżeli dasz mu to czego chce - nie znika... Jeśli go zlejesz - pojawi sie znowu :)
Kimahri pisze:2) Jak mozemy zwiekszyc szance kradziezy u kretyna Zidane? mam Bandit ale to chyba nic nie daje bo dalej kradne od bossow 40 nim jakies przedmioty.
Bandit + Master Thief (wpierw najlepsze Itemy kradnie)... Jedyne co mogę doradzić - to cierpliwość ;)
Kimahri pisze:3) O co chodzi w umiejetnosci Lucky Seven?? na krypcie jest napisane , ze obrazenia sa zalezne od szczescia, czyjego szcescia? naszego czy Zidane? bo w opcji status nie ma czegos takiego jak Luck.
Z tego co sie orientuje Lucky Seven może zadać 7, 77, 777 lub 7777 - zależy to od Twojego szczescia Kimahiri :lol:
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

kwazi pisze:Z tego co sie orientuje Lucky Seven może zadać 7, 77, 777 lub 7777 - zależy to od Twojego szczescia Kimahiri :lol:
Ale moj Zidane zabiera Lucky Seven 1 hp O_o''
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Faktycznie :p zapomniałem, że może też 1 HP zabrać :D Czyli: 1, 7, 77, 777 lub 7777 :D
vargas

Post autor: vargas »

czy ktoś wie gdzie się znajduje las chochobo w górach bo mam już czerwonego chocobo??
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

vargas pisze:czy ktoś wie gdzie się znajduje las chochobo w górach bo mam już czerwonego chocobo??
Nikt tego nie wie, bo nie ma czegoś takiego jak "Las Chocobo w górach"...

Jest:
Chocobo Forest
Chocobo Lagoon
Chocobo Air Garden

Tylko tam można kopać w poszukiwaniu skarbów/Chocograph'ów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”