FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

wito pisze: Jak walcze z rubym i robie tak jak tam pisze w dziale z weaponami
Czyli walczysz samym Cloudem? Odradzam - można łatwiej - jak tylko gad wbije na początku macki w ziemie wskrześ towarzyszy i rozpocznij normalną młóckę... :] Tylko jedna uwaga - nigdy nie atakuj macek - zostaw je w spokoju. Do czasu gdy są wbite w ziemie Weapon nikogo z walki nie wyrzuci...

Aby nie obawiać się macek daj każdemu Ribbon i regularnie uzupełniaj straty w MP przy pomocy Elixirów/Megalixirów/Turbo Etherów - zależnie od kondycji postaci/drużyny :)

Oczywiście dwie pozostałe postacie należy odpowiednio wyposażyć (Mime, Final Attack+Phoenix, Magic Plus etc ;) ).
Zick

Post autor: Zick »

Mam jeszcze takie małe pytanko. Można ukraść, bądź zmorfować jakiego potwora żeby był elixir z niego? No ja wiem tylko o tym potworku obok Bone Village no i w Northern Crater master tonnberry i ten konik taki. Ale mi chodzi o jakiego potworka na powierzchni czy jest?
Tobik

Post autor: Tobik »

1. Nima u mnie Ruby Weapona na pustynii... Jestem juz na CD3, ale nadal go niema... C trzeba konkretnie zrobić by on tam był?
2. Gdy pokonam Ultima Weapona to znika mi mapa świata? Czy ktoś wie dlaczego?
Ostatnio zmieniony sob 08 lip, 2006 19:51 przez Tobik, łącznie zmieniany 1 raz.
Squall

Post autor: Squall »

Karollo mówię ci, że trzeba mieć Wonderful i Great z okolic rocket town, a z resztą masz to wszystko na krypcie w przedziale chocobo masz tam taką tabelkę kto z kim mogą mieć inne kurczaki. :wink:
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Zick pisze:Można ukraść, bądź zmorfować jakiego potwora żeby był elixir z niego? No ja wiem tylko o tym potworku obok Bone Village no i w Northern Crater master tonnberry i ten konik taki. Ale mi chodzi o jakiego potworka na powierzchni czy jest?
Pare postów wcześniej wymieniałem wszystkie możliwości na zdobycie Elixiru -__-':

Steal: Master Tonberry, Gighee, Iron Man
Win: Dark Dragon, Staniv
Morph: Vlakorados, Harpy, Tonberry
Tobik pisze:1. Nima u mnie Ruby Weapona na pustynii... Jestem juz na CD3, ale nadal go niema... C trzeba konkretnie zrobić by on tam był?
Pokonaj Ultima Weapon...
Tobik pisze:2. Gdy pokonam Ultima Weapona to znika mi mapa świata? Czy ktoś wie dlaczego?
lol... bo tak postanowili twórcy :D Gdy Ultima zdycha mapka świata znika na chwile i słychać wycie w tle - gdy ekran się rozjaśni widać już tylko krater w górze niedaleko Cosmo i otwartą drogę do Lasu Żab.
Jeśli pytasz o mini-mapę nawigacyjną - po prostu włącz ją przyciskiem -__-
Zick

Kwazi: Acha dzięki. A możesz mi powiedzieć jeszcze gdzie są te potworki bo nigdzie nie moge znaleźć spisu potworów i występowania. Więc jeśli mógłbyś być tak uprzejmy i mi powiedzieć gdzie są: Iron Man, Staniv, Harpy, Tonberry. Sorka za kłopot i PzDr ;)
phonix

Problem z wejściem do Gold Soucer

Post autor: phonix »

Za nic niemoge wejść do Gold Soucer, Gdy wchodze do Gold Soucer pojawiam sie na pustyni, no i zaczynam krążyć po pustyni, ale nic z tego, a gdy gdzieś dochodze gra mi sie zawiesza.
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Czy to Twoja pierwsza wizyta w Gold Saucer ( tzn ta w której najpierw jesteś w więzieniu i trafiasz na wyścigi chocobo) , czy zawiesza Ci się już przy kolejnych odwiedzinach? W jaki sosób próbujesz się tam dostać?
phonix

Post autor: phonix »

Ivy pisze:Czy to Twoja pierwsza wizyta w Gold Saucer ( tzn ta w której najpierw jesteś w więzieniu i trafiasz na wyścigi chocobo) , czy zawiesza Ci się już przy kolejnych odwiedzinach? W jaki sosób próbujesz się tam dostać?

To moja druga wizyta, i zawiesza mi sie jak chodze po pustyni.

[ Dodano: Nie 09 Lip, 2006 14:21 ]
Ivy pisze:W jaki sosób próbujesz się tam dostać?

Chodze po całej pustyni (tzn jak wchodze do miasta to pojawiam sie na pustyni, i po tej pustyni chodze.)
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

phonix pisze:o moja druga wizyta, i zawiesza mi sie jak chodze po pustyni.
Żeby dostać sie do Gold Saucer za drugim razem musisz jechać do miasteczka Corel ( to ta górnicza osada, z której pochodzi Barret). Idziesz w lewo i trafiasz na wagonik kolejki, która zawiezie cię do Gold Saucera. Tak więc odpuść sobie chodzenie po pustyni XD

Ponieważ wszystko wskazuje na to,że problem nie kwalifikuje się do pomocy technicznej, przenoszę do Helpa FF7 ;]
Zick

Sorka, bo może walne spama, ale nie wiedziałem gdzie to umieścić. Siedziałem sobie na necie czytając artykuły o FF 7 i proszę co znalazłem.

A mysterious monster named Ticondo exists, according to Eecetera@aol.com. To fight Ticondo, you must have 99 tissues in your inventory. Fight at the Battle Square in Gold Saucer, and the counter lady will direct you to fight Ticondo. If you win, you will receive a secret materia called 'Gigo'. But be warned, this monster has 5 million HP.

Czy ktoś wie o co chodzi?
A i jeszcze 1, ale dam w kodzie

Kod: Zaznacz cały

Ponoć przy 1 wizycie w Cosmo Canon można walczyć z Bugenhagenem. Wystarczy tylko  przełączyć tą dzwignie gdzie sie jeździ po huge materie. Bugen powie, że tylko on to może. A kiedy zrobi sie tak 20 razu Bugi nas zaatakuje
Czy jest w tym troche prawdy?
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Musze Cię zmartwić- to są bzdury- FF7 nie ma już tajemnic bo niejeden maniak zdążył to sprawdzić. Byli tacy, którzy masterowali i mnożyli kilkanaście razy KOTR XDDD albo próbowali hodować tęczowego i drewnianego chocobo. Plotki są nam znane, jednak wiadomo,że niewiele maja wspólnego z prawdą ;) Koniec OT
Zick

Nie no bo ja tak tylko chciałem spytać zanim walne gafe jakąś :P Dzięki za rade ;)
Tobik

Post autor: Tobik »

Mam nadzieje że ostatni raz was męcze, ale gdzie jest sklep z Materiami w Cosmo Canyon?
Bo walcze z Ruby i by się przydały, a nie mogę znaleźć xD ...
wito

Post autor: wito »

Od czego zależy siła sumonów?? Od lvla postaci, poziomu materii czy może od magic w statach postaci jak tak to na ile ją musze zrobić za pomocą magic source?? Może od czego innego?? No wicie chcialbym żeby Kor Walił po 9999, a narazie wali po około 6200
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”