Konsole...

Nowinki a la konsole, komórki, net, jak i problemy z nimi związane

Moderator: Moderatorzy

Która z konsol najpewniej kupisz?

PS3
57
53%
X360
9
8%
Wii
6
6%
Po co mi nowa konsola? oO
24
22%
Najpewniej PS3 + Wii lub X360
11
10%

Liczba głosów: 107

Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Post autor: Thompson »

Nemesis pisze:Oh dzizas. Im bardziej zaawansowana technologia, tym wiecej się buli.
O rany, przecież to takie nielogiczne. :shock:
Nie mówię, że to mnie irytuje czy coś podobnego. Wiem, że właśnie tak jest i będzie się trzeba z tym pogodzić ^^ IMO to tak drastycznie nie stanieje ^^ Na moje szczęście Niemcy mam blisko (4km ^^) a i tam mam kontakty więc nawet nie będę musiał się fatygować hehe. Chociaż nie wiem czy dobrze czytałem ale cena ma być ponoć wszędzie taka sama, w takim razie nie ma po co jechać :D
Nie no myślę, że Sillent Hilla nie dopuści ^^ Prędzej coś w stylu "Krucjata of da Rydzyk" - taki mój, beznadziejny dowcip.
Gamertag: Szalony Szkot
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Thompson pisze:Nemesis napisał/a:
Oh dzizas. Im bardziej zaawansowana technologia, tym wiecej się buli.

O rany, przecież to takie nielogiczne.
Też sądzę że to nielogiczne, ale typowe dla ludzi żyjących w tej części świata. ;)
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Hehe :D Tak żeby nie robić OT to opowiem wam arcyciekawą historię o tym jak niedawno przeczytałem kilka ciekawostek w PSX Extreme. Z pewnej sondy wynika, że do nowej konsoli Sony jest przekonane tylko 20 procent, reszta to Nintendo i Microsoft (Microsoft kilka procent:P) Jak dla mnie to jest to po prostu szokujące. Wyczytałem też, że na taki wynik popularności Playstation 2 wpływał odtwarzacz DVD. (kiedy PS2 wchodziło na rynek DVD było czymś normalnym i przetestowanym) Z PS3 jest gorzej bo Blu-Ray jeszcze się nie przyjął i nie wiadomo co będzie dalej z tym formatem (może przegrać wojne z HD-DVD). Ludzie sobie pomyśleli, że fajnie jest mieć i odtwarz i konsolę a w przypadku PS3 z tym odtwarzaczem to jest niewiadoma. Blu-Ray może się nie spopularyzować. Jak widać i dla Japończyka cena ma znaczenie. Wiadomo, że nie mówi się tu o całej Japonii ale mimo wszystko jest to jakiś powód do myślenia dla Sony. Microsoft zaczyna mi imponować. Prawda - w Japonii są przegrani ale w Europie i Ameryce niekoniecznie. Ich ostatnie działania są genialne. Poza tym wątpie czy Sony nawet jeśli skopiuje Xbox Live będzie w stanie dorównać Xboxowi jeśli o on-line chodzi. Robi się ciekawie :)
Awatar użytkownika
white raven
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Post autor: white raven »

PS Extreme pierdzeili głupoty w wiekszości wypadków wiec nie wież im zbytnio :P Na necie gdzieś był ranking w którym PS3 dla japonców byl ciekawszy od Wii, a konsola M$ przegrywała z konsolami których NIE MA jeszcze na rynku :P GIGANTYCZNY sukces Bila Gate$a ;)

IMHO Wii jest na najgorszej pozycji bo w Stanach i Europie mał kto ją kupi (jak mnie bedzie stać to ja kupie ;) ), na PS3 skusi sie dużo osób, głównie ci którzy mieli PS2 i/lub PSX bo wiedzą żę mogą oczekiwać czegoś co spełni ich wymagania w 100%. X360 hmmm dla mnie to porażka... Bill postarał sie wydać konsole wiele wczesniej niż Sony ale wcale mu to na dobre nie wyszło niestety. Dla mnie ta konsola jest taka jak Xbox - ma tylko kilka exclusive'ów w które chciałbym pograć, w sumie to znalazło by sie ich z 5 i na jednej i na 2giej. A poza tym X i X360 to IMHO jest taki PC w małej obudowie dla ludzi którzy nie umieją poradzić sobie z Windowsem i instalacją gier a chcą pograć w gry z PC.

Co do ceny PS3 - ma być jednakowa w całej UE w tym i w Polsce bo Sony zaczeło się nami interesować jako rosnącym rynkiem zbytu konsol :] Przecież już PSP miał huczną premierę w Warszawie - to pokazało że sony o nas nie zapomina (tak jak M$ z jego konsolami. BTW pierwszy Xbox został już oficjalnie wydany w Polsce czy nadal nie?).
Ja jeste dobrej myśli co do PS3. Oby tylko tytuły startowe nie zawiodły, i gry były nie za drogie :]

P.S. Słyszeliście, że X360 zostało już złamane? Można na nim osdpalać "PIRATY". na allegro jest dużo aukcji o tym. Szybko sie uporali, a Bill mowil że bedzie bardzo im tródno tego dokonać... kolejny raz sie przechwalał
Maybe I'm a Lion...
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

white raven pisze:IMHO Wii jest na najgorszej pozycji bo w Stanach i Europie mał kto ją kupi
Nieee, nie zgadzadm sie IMO duzo osob ja kupi. Jest to konsola nowej generacji a pozatym jest bardzo tania.
white raven pisze:pierwszy Xbox został już oficjalnie wydany w Polsce czy nadal nie?).
Jezeli chodzi ci o X360 to juz dawno ;)
white raven pisze:Oby tylko tytuły startowe nie zawiodły, i gry były nie za drogie :]
Zalezy co uwazasz za drogie, IMO gry beda kosztowac okolo 250 zl.

[ Dodano: Nie 16 Lip, 2006 10:11 ]
Thompson pisze:Z PS3 jest gorzej bo Blu-Ray jeszcze się nie przyjął i nie wiadomo co będzie dalej z tym formatem
PS3 obsluguje tez DVD, i nie wiem dlaczego jest takie poruszenie z tym Blu Ray'em?
Awatar użytkownika
white raven
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Kimahri pisze:PS3 obsluguje tez DVD, i nie wiem dlaczego jest takie poruszenie z tym Blu Ray'em?
poruszenie jest dla tego, że M$ sie boi bo X360 nieobsluguje HD-DVD tylko trzeba do niego dokupić odtwarzacz specjalny i to może albo pogrzebać X360 albo baaaardzo osłabić jego pozycje. w zwiazku z tymi obawami Micro$oft puszcza plotki i inne głupie komentarze które są natychmiast podłapywane przez rządnych informacji potencjalnych nabywców i przeradzają się w globalne przejawy paniki i niecheci do sony ze daje cos nowego i nie sprawdzonego.
jak było z DVD? też swego czasu było nowe i nie sprawdzone i dorgie a jakoś sie przyjeło i to całkiem nie źle z BR bedzie tak samo.
Kimahri pisze:Jezeli chodzi ci o X360 to juz dawno ;)
mnie chodziło nie o X360 tylko o X1 bo niesledze tak tych informacji a mi sie tak jakoś przypomniało ;)
Kimahri pisze:Nieee, nie zgadzadm sie IMO duzo osob ja kupi. Jest to konsola nowej generacji a pozatym jest bardzo tania.
tym razem ja sie z Tobą też nie zgadzam, Wii pomimo tego że jest bardzo atrakcyjene - tanie i przenosi rozrykę przy pomocy konsoli na nowy poziom, ma słabe osiągi i grafika w nim nie powala, wręcz jest niewiele lepsza od curent-gen'ów. graczom w japoni to nie przeszkadza w niczym bo oni pojmują to inaczej ale np. tacy (h)Amerykanie już zupełnie inaczej patrzą.
Wii na pewno znajdzie rzesze fanów i w USA i w Europie i w KKW ale nie osiągnie gigantycznego sukcesy poza KKW podobnie jak NGC...

co do Wii to od siebie musze dodać że to jest pierwsza konsola Nintendo, która naprawde mnie zaciekawiła i którą byłbym gotów kupić :]
Maybe I'm a Lion...
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

white raven pisze:Wii na pewno znajdzie rzesze fanów i w USA i w Europie i w KKW ale nie osiągnie gigantycznego sukcesy poza KKW podobnie jak NGC...
Jeżeli Wii uda się zająć drugie miejsce w Europie i/lub Azji oraz na Antypodach (Australia, Nowa Zelandia), to to i tak będzie ogromny sukces Nintendo. Jak pamiętamy, od czasów PS One pozycja N mocno osłabła i dopiero teraz za sprawą NGC oraz innowacyjnych NDS i Wii (mimo wszystko wolę starą nazwę - Revolution) odzyskuje utraconą pozycję. Australia z Nową Zelandią to jeszcze świeże rynki i zajęcie na ich dobrego drugiego miejsca dałoby Nintendo świetną bazę do dogonienia Sony w perspektywie kilku lat. Oczywiście będą się też liczyć tytuły, ale po Nintendogs i Lumines na NDS (które ocaliły tego pocketa, przed przepowiadanym mu przez większość pogrzebem, w walce z PSP) ludzie chyba ufniej podejdą do produktów spod znaku Big N.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

white raven pisze:PS Extreme pierdzeili głupoty w wiekszości wypadków wiec nie wież im zbytnio
No nie napisałem, że im wierzę tylko napisałem to co przeczytałem :P
white raven pisze: Bill postarał sie wydać konsole wiele wczesniej niż Sony ale wcale mu to na dobre nie wyszło niestety
Nie żartuj sobie, X się cały czas rozwija i powoli zaczyna być next genowy. Chociażby taki GRAW jest genialny.
white raven pisze:A poza tym X i X360 to IMHO jest taki PC
BWAHAHAH, przecież to Microsoft -_-" Ale masz argument. Xbox jest zły bo się rozwija? Bo umożliwia coraz to lepszą komunikację z PC w zakresie ogólnym oraz gier online? IMO to jesteś negatywnie nastawiony do Xboxa tak z przekonania po prostu. A to, że na Xboxa wychodzą gry, które są na PC to też prawda ale równie dobrze mógłbym się czepiać PS2 za wszystkie FIFY i NFS. Też na PC. Microsoft faktycznie nie ma świetnych exlusivów chociaż to się zmienia. Stara się pozyskiwać coraaz więcej twórców z KKW razem z exclusivami. IMO PS2 też nie ma jakiś świetnych exclusivów. Dla mnie gry takie jak Tekken (za wolne to wszystko), MGS (nie nazwałbym tego jakąś świetną skradanką - bardziej pasuje mi to jak do tego tematu podchodzi Splinter Cell), DMC (jakoś nie odczuwam satysfakcji z chodzenia i ciągłego bicia przeciwników, nudne to jest...), GoW (to samo co przy DMC), JEDYNYM PORZĄDNYM EXCLUSIVEM jest Final Fantasy ^_^ Ta gra nigdy mi się nie znudzi. No i to jest niestety exclusive :/
white raven pisze:tak jak M$ z jego konsolami
Oficjalnej dystrybucji X360 jeszcze nie ma ale ma być. Microsoft się Polską interesuje. Strona xbox.com w polskim języku stała się faktem a Polska stała się regionem w menu Xbox360. (http://www.microsoft.com/poland/xbox/) Niby dashboard pierdółka ale strona jest po polsku i widać postęp.
white raven pisze:Oby tylko tytuły startowe nie zawiodły, i gry były nie za drogie :]
No to się zawiedziesz, launch title jak narazie są okropne, czytałem, że gry też ale to może być plotka.
white raven pisze:kolejny raz sie przechwalał
No jasne - bo powinien powiedzieć "Xbox360 jest bardzo prosty do złamania! Uda się każdemu! Próbujcie!" -_-" Nowy Xbox i tak został później złamany od poprzedniego.
white raven pisze:też swego czasu było nowe i nie sprawdzone i dorgie a jakoś sie przyjeło i to całkiem nie źle z BR bedzie tak samo.
Znalazł się wielki analityk... -_-"
DVD się przyjęło zanim wmontowano je do PS2. Nie chce nic mówić ale pachnie mi tu fanboizmem...
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

white raven pisze:jak było z DVD? też swego czasu było nowe i nie sprawdzone i dorgie a jakoś sie przyjeło i to całkiem nie źle z BR bedzie tak samo.
No to nie jest takie pewne. Wystarczy spojrzeć na dyski/płytki (?) UMD, którym to ciężko jest się przebić w walce z takim DVD. Sony roni co może, wypuszcza fimly i inne pierdoły, ale ludziom coś sie ten napęd nie widzi (i ja się im nie dziwie, skoro na horyzoncie HD-DVD i BD).
Sephiria pisze:ale po Nintendogs i Lumines na NDS (które ocaliły tego pocketa, przed przepowiadanym mu przez większość pogrzebem, w walce z PSP)
Heh... NDS ma się bardzo dobrze, czego nikt chyba nie przewidział. Szkoda, ze nie wiem jaka jest jego sprzedarz poza KKW, bo tam NDS zjada PSP na śniadanie :P Ale to nie topic o hand heldach :]
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Awatar użytkownika
white raven
Kupo!
Kupo!
Kontakt:

Thompson pisze:BWAHAHAH, przecież to Microsoft -_-" Ale masz argument. Xbox jest zły bo się rozwija? Bo umożliwia coraz to lepszą komunikację z PC w zakresie ogólnym oraz gier online?
synku nie powiedziałem NIGDZIE ze jest zly bo sie rozwija,w sumie to napisalem tylko ze to PC wiec nie wymyślaj pierdół których nigdzie w tekscie nie ma jasne? trzeba bylo lepiej zapytac o co dokladnie sie rozchodzi a nie wysnówać swoje urojone wnioski.
mnie chodzi o to że konsola ma być konsolą PS2 różni sie od PC jak cholera a Xbox1 jest całkiem jak PC, nawet możesz mu częći z kompa podmienić. owszem next-geny beda/są całkiem jak kompy ale mam nadzieje ze nie bedzie z nimi tak jak z X1 czyli praktycznie pełna podmiana podzespołów.
Thompson pisze:Znalazł się wielki analityk... -_-"
DVD się przyjęło zanim wmontowano je do PS2. Nie chce nic mówić ale pachnie mi tu fanboizmem...
znowu wyszukujesz coś czego niema... <sciana> wiem że DVD sie przyjeło zanim wyszło PS2 ale chodzi o to że jak DVD wyszło też bylo wielkim skokiem i wielką nowością kapujesz? czy mam wytlumaczyc duzymi literami?
Thompson pisze:No to się zawiedziesz, launch title jak narazie są okropne, czytałem, że gry też ale to może być plotka.
sam sobie odpowiedziales plotka

a odnośnie Twoim zdaniem genialnych tytułów na X'a to podaj mi 10 genialnych hitów z tej platformy które nie wyszły też na PS2 lub jakąkolwiek iną platforme fanboju ;)
Maybe I'm a Lion...
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Też mam wrazenie że Thompson tak sie zapędza że staje sie momentami fanboyem. Bez urazy :wink: Zresztą, co tu sie kłócić, Microsoft poprostu jest dziwny dla typowego konsolowca... Microsoft, który sie kojarzy z antykonsolowcami- z pecetowcami... poprostu taki "uraz z dzieciństwa" a czym skorupka nasiąknie to tym trąci... koniec filozofii :grin:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

white raven pisze:sam sobie odpowiedziales plotka
Odnośnie cen gier. Launche są do kitu.
white raven pisze:synku
Hohoho! Przyhamuj cwaniaku ^_^
white raven pisze:też bylo wielkim skokiem i wielką nowością kapujesz?
Przyjeło się ale z Blu-rayem nie musi być tak samo. A UMD to niby co? Też nowość, pozornie fajna sprawa i... koniec...
white raven pisze:praktycznie pełna podmiana podzespołów.
Erm.. ok..
white raven pisze:które nie wyszły też na PS2 lub jakąkolwiek iną platforme fanboju
Jakbym był fanbojem to bym znał takie tytuły. Prawda jest taka, że Xbox to beznadziejna konsola w przeciwieństwie do X360 w którym jest niesamowity potencjał i to widać. Podam Ci tylko 2 bo reszty nie znam i pewnie były beznadziejne jak cały Xbox.
1. Forza Motorsport
2. Halo

Co do X360 to lista jest zdecydowanie większa, może nie teraz ale się rozrasta.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Nie skreślajcie Wii. Ja osobiscie ją kupię. Ciekawa, nowoczesna i tania. X360 niczym mnie nie przekonuje, bo niby czym miałaby? Bill się przeliczył co do swego "dziecka", na tym straci troche osób. I dobrze. PS3 oceniajcie, kiedy już zaczniecie grać. Kierowanie się opiniami innych i to z gazet..... T. potrzebny ci odwyk.
Awatar użytkownika
Thompson
Cactuar
Cactuar

Boni pisze:Też mam wrazenie że Thompson tak sie zapędza że staje sie momentami fanboyem
Nie jestem fanboyem. Po prostu oceniam to co jak narazie widać. PS3 mogę sobie pooceniać jedynie po plotkach/renderach itp. Dopiero zaczyna się coś u nich dziać.
Do konsoli Sony nie mogę być negatywnie nastawiony, mam dwie - są świetne i nie wątpie, że tak będzie z PS3. Swoje stanowisko opieram tylko na relacjach i plotkach. Jest na co czekać. Final Fantasy czy Assasin Creed. A Microsoftu bronię z uporem bo widzę, że się starają a to, że część gier wychodzi na PC to dla mnie nic strasznego. Np. każdy Splinter jest multiplatformowy, tak samo całe EA. Oczywiście są i tytuły, które wychodzą wyłącznie na X360 i PC ale co w tym złego? Przecież nie oznacza to, że to PC. Na X360 jest na czym pograć.
BTW. jeśli się nie myle to fanboj by tylko tylko bluzgał na swoich przeciwników i nie podawałby argumentów. A ja się staram skleić coś sensownego...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Technologia”