FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Gold

Post autor: Gold »

Na początek: wielkie dzięki za Twoje poświęcenie (to się nazywa dokładna i ekspresowa pomoc :grin: ). Tylko, że mój problem jest tego rodzaju, że znam drogę ale nie mogę sie dostać do wyjścia. Jak napisałeś "Z tego miejsca gdzie jest reszta drużyny wchodzisz w przejście w prawym górnym rogu"....i właśnie to przejście w prawym górnym rogu jest dla mnie niedostępne....ono jest na podwyższeniu czy coś i Cloud nie może się tam dostać..
Awatar użytkownika
Markfrompoland
Cactuar
Cactuar

Post autor: Markfrompoland »

Oj, nie. Piszesz teraz o przejściach w górnym lewym oraz całkiem prawym. One są rzeczywiście na podwyższeniach. Jest jeszcze jedno w absolutnie prawym górnym.
Ostatnio zmieniony wt 20 cze, 2006 18:23 przez Markfrompoland, łącznie zmieniany 1 raz.
Ain't no sunshine when I'm gone.
Gold

Post autor: Gold »

Niestety nie mogę zapodać screen, ponieważ gram na konsoli. A co do przejścia w prawym rogu (prowadzi do materii mega all) to prowadzi ono do 2-3 lokacji "kamiennym" potem 2 wodnych i 1 z materiami w-magic i counter a potem ląduję się w punkcie wyjścia
Awatar użytkownika
Markfrompoland
Cactuar
Cactuar

Post autor: Markfrompoland »

Aha! Czyli jednak nie jesteś w miejscu "gdzie jest reszta drużyny", jeno w miejscu gdzie "dojdziesz do rozwidlenia: trzy drogi - bierz północną"... :roll: Z twojego opowiadania zrozumiałem, że jesteś tam, gdzie się już schodzi bez powrotu...
Ain't no sunshine when I'm gone.
VaanFromRO

Post autor: VaanFromRO »

ja z poczatku tez tak zrozumialem :p teraz to sie pogubilem :D
napewno od tego miejsca mozna sie cofnac (zanim sie pojawi reszta)
[img=http://img366.imageshack.us/img366/6698/44oi.th.png]
i to jest chyba ostatnie miejsce, gdzie mozna rzucic save'a (o ile dobrze pamietam)
VaanFromRO

Napisalem wczesniej "chyba", bo dawno nie gralem i takich pierdol nie pamietam :P Ale przechodze od nowa i za kilka dni juz bede wsio wiedzial ;]
P.S. Nie wiem czy ten screen nie jest Spojler'em dlatego podalem w formie linku :P
drago91

Post autor: drago91 »

czy jest inny kod do sejfu w nibelheim bo ten mi nie wchodzi mimo że wpisuje go poprawnie (PSX)
:cry:
vagrant3

Post autor: vagrant3 »

Znając życie po prostu nie wpisujesz go poprawnie. Za każdym razem kod jest generowany losowo ;)

EDIT: yyy no jasne. Teraz jak widze te liczby, to pamięć powróciła :roll:
Ostatnio zmieniony czw 22 cze, 2006 14:49 przez vagrant3, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Nie, kod zawsze jest ten sam.
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Sejfy mają to do siebie,ze posiadają jeden właściwy kod ;) Jak już pisałam w sB: Jeżeli raz się pomylisz i wystukasz zbyt dużą liczbę to nie mozesz tego skorygować- trzeba zacząć jeszcze raz. Podejrzewam że to jest przyczyna,bo ten sejf ma od lat jeden i ten sam szyfr:
Zresztą tu jest cytat z poradnika na Krypcie:
Oczywiście trzeba znać kombinację: 36 w prawo, 10 w lewo, 59 w prawo i 97 w prawo. Liczby w niej podane są liczbami, które należy ustawić na wyświetlaczu - nic więcej nie kombinujemy. Podczas ustawiania kolejnych pozycji należy pamiętać o właściwym kierunku. Jeśli zdarzy się, że przekręcimy za mocno i miniemy żądaną liczbę, nie możemy się "cofnąć" i poprawić. Zatem jedyną trudnością jest czułość i prędkość przewijania licznika.
VaanFromRO

zgadza sie szyfr jest ten sam (zarowno na psx jak pc) jak nie uda sie to nalezy powtorzyc - bez pomylki ;p
Awatar użytkownika
karollo
Kupo!
Kupo!

Post autor: karollo »

mam pytanie słyszałem ze w grze jest jakiś potwór który jest najlepszy i ma 800-tysięcy :!: czy to prawda czy tylko fałsz :?: :?:
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Co tam 800k
http://www.k-ff.com/Final7/index.php?n=41
http://www.k-ff.com/Final7/index.php?n=40
chyba, ze to błąd Krypty...lol. Ja tam FFVII omijam.
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Ruby ma 800k a nie 1mln- blad krypty ;)
Van Falen

Post autor: Van Falen »

Ludzie pomocy...Nie moge zdobyc Yuffie*chlip chlip*.Jak tylko z nia gadam tak jak trzeba to mi sie gra wylancza.I sorry za bledy ale klawiatura mi zdycha.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”