Ulubiony motyw muzyczny z serii...

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

ciumcia pisze:sa walki z bossami w ff8.
"Force your Way" oraz "Only a Plak between One Another" i "Premonition" (czarodziejki).
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
ciumcia

Post autor: ciumcia »

no o to mi chodzilo :D . a tak wogole to kiedy jest muzyczka "Mayby Im a Lion"?? przeszlam prawie cale ff8 i wogole nie slyszalam tej melodi :? .
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Trzecia faza walki z Ultimecją - Ultimecia Griever.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
vidavi

help

Post autor: vidavi »

ja tak troche nie w 5 nie w 10 ale powie mi ktoś co to jest ff6 albo ff8?
i skad moge wziąść muzyke? widze że zachwalacie je ,a ja jestem chętny jeżeli chodzi o dobrą muzyke
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

FF8- Final fantasy 8
itd.

Muzyke chyba ze stony krypty mozna sciagnoc.
Scorpinus

Post autor: Scorpinus »

CAŁY OST Z FF7 - słucham prawie każdego dnia i od dobrych kilku lat mi się nei znudził. A najbardziej?

No
...
oczywiście
...
że
...
J-E-N-O-V-A

Ten utwór ma tak niesłychany power bojowy i rytmikę, że serce samo skacze z radości. Inne kawałki, jak Wutai czy Cosmo Canyon, Turks czy cała 1 płyta (ogólnie - Midgar) kichają magią i klimatem zarażając wszystkich w tempie ekspresowym, lecz to ten cholernie trudny do napisania utwór ma numero uno :)
daniel1301

Post autor: daniel1301 »

Najlepsza muzyka jest z X. Suteki da ne, To zanarkand, Hymn of Fayth to najlepsze utwory, z X-2 to będą: Eternity - Memory of Lightwaves, Seal of The Wind The Three Trails, Shyuins Theme, Yunas Ballad, Epilogue - Reunion. 1000 words może być ale raczej w wykonaniu Jade ze Sweetboxu, Eyes on Me jest też świetne, za to Kiss me goodbye to ochyda :570: . Tak sobie jeszcze kiedyś myślałem, co by było gdyby nasze ukochane finale tłumaczyli na nasz język ojczysty, i kto zaśpiewał by piosenki 8) Mandaryna mogła by Real Emotion zafałszować :D Ciekawe kto by sie za Kiss me goodbye, Eyes on Me i Suteki da ne wziął ?? :?:
Ostatnio zmieniony sob 24 cze, 2006 16:25 przez daniel1301, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

ehh ....To Zanarkand nie mogę słuchać za długo, bo mnie dopada nastrój melancholijny O_o

Za to Hymn of Fayth to istne cudo, poezja i tak dalej ( tyle mogę stwierdzic po 5 godzinach grania w FFX : p ) ....po prostu niesamowite ... O_O

Ale i tak OST z FFIX wymiata ...w całości (:
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Scorpinus

Post autor: Scorpinus »

A czy ktoś zna może adres do strony ze słowami do hymnu wiernych/wiary?

Bo samo mruczenie już nie wystarcza (:
daniel1301

Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

Z tekstem czy bez --> na jedno wyjdzie XD

Baaardzo klimatyczna muzyczka < kiedyś nucilismy z paroma osobami na lekcjach wuefu _^_>

Co prawda nie pobije ukochanego "The place i will return someday", ale zawsze coś (:
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Scorpinus pisze:A czy ktoś zna może adres do strony ze słowami do hymnu wiernych/wiary?
(ang) faith = (pol) wiara
Fayth = ...Fayth? :P
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Ireth pisze:ehh ....To Zanarkand nie mogę słuchać za długo, bo mnie dopada nastrój melancholijny O_o
Grrrrr nie lubie tej muzyczki ^^ jest okropna po 15 sek sie nudzi, jest zbyt taka..... nudna wolna i melancholijna. Co innego Hymn of Fayth- chociaz to jest melancholijne ale o wiele lepsze.
Ja bardzo lubie muzyczke z tych napisow poczatkowych (zaraz po wlaczeniu gry) z FF X-2 :) taka ladna i wesola.
daniel1301

Kimahri pisze: Ja bardzo lubie muzyczke z tych napisow poczatkowych (zaraz po wlaczeniu gry) z FF X-2 :) taka ladna i wesola.
"Eternity - Memory of Lightwaves". Kocham ten utwór. W szkole na "Wieczorze Poetyckim" na pianinie to zagrałem i zebrałem największe brawa :D W październiku zagram "To Zanarkand" zbiore jeszcze większe 8)
targaroth

Post autor: targaroth »

a znalazł ktos może słowa do muzyki z FF8 np: tej z opening'u... to takie śpiewane przez chyba jakiś damski głos lub chór...... myśle że wiecie o co mi chodzi...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”