FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

http://www.k-ff.com/Final7/index.php?n=40

Krypta nie boli :roll: ja znalazlem od jakiego mometu mozna z nim walczyc ......
Awatar użytkownika
Markfrompoland
Cactuar
Cactuar

Post autor: Markfrompoland »

No właśnie chodzi o to, że nie wystaje...
Ain't no sunshine when I'm gone.
Alphonse Elric

Post autor: Alphonse Elric »

mam taki problem ze zdobyciem great gospel dla aeris bylem u goscia co myrthil trzeba mialem 222 walk i dal mi bolt ring potem wróciłem i miałem 288 walk i nic mi nie daje i wlasnie w tym momencie stanolem prosze o szybko odp
Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

jeżeli miałeś 222 walki jak poszedłeś do niego, to teraz Bolt Ring będziesz dostawał tylko wtedy, gdy liczba Twoich walk będzie miała 22 na końcu. analogicznie sprawa ma się z mithrillem, jeśli pójdziesz do tego gościa z na przykład 577 walkami, to każdy następny będziesz dostawał przy 77 na końcu.
lander

Post autor: lander »

Witam.
Chcialbym zaczac hodowle chocobo ale nie wiem jak przetransportowac zlapane na innych kontynetach do farmy.
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Najpierw musisz kupic stajenke, potem jak zlapiesz Chocobo zejdz z niego i powiedz mu zeby pobiegl do stajni.
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

lander pisze:Witam.
Chcialbym zaczac hodowle chocobo ale nie wiem jak przetransportowac zlapane na innych kontynetach do farmy.
I odrazu na przyszlośc podaje link do Chocobo - hodowla,ot tak na wszelką wszelkośc,gdy byś mial jakies pytania i korcilo cie,by napisac na forum ;) Najpierw tam poszukaj i ew. dopiero wtedy pytaj :)

pozdr.
VaanFromRO

Post autor: VaanFromRO »

Maly EDIT: (tak na przyszlosc) w w/w opisie malo dokladnie przedstawiono sposob wyhodowania Zlotego Chocobo, ale o tym byla juz mowa, wiec zapraszam do przeczytania poprzednich postow ^^
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

VaanFromRO pisze:(tak na przyszlosc) w w/w opisie malo dokladnie przedstawiono sposob wyhodowania Zlotego Chocobo
Hmm...cjyba nie wiesz,co czynisz,pisząc te słowa.Ja polegałem,na tym opisie dośc dawno i nie miałem problemów z chodowlą złotego.Nie wiem co trzeba by wam napisac,byscie byli zadowoleni :roll:
FF XII W trakcie katowania
VaanFromRO

Ja jestem bardzo zadowolony z podanego sposobu :D Jednak wole gre przechodzic sam i samemu meczyc sie z odkrywaniem jej sekretow i innych smaczkow ^^
A chodzilo mi o to, ze sa rozne sposoby i nie kazdemu sie to udaje :P
Gold

Post autor: Gold »

Witam
Możliwe, że ta kwestia nie była poruszana, ale nie znalazłem jej. Otóż mam problem z wyjściem z Northern Crater, ale nie tam na górze na tzw. balkonie, tylko na samym dole...tam gdzie spotykamy całą paczkę i dostajemy od nich itemy. Czytałem, że jak się zejdzie na dół gdzie słychać w tle Jenova theme nie ma już powrotu, ale ja jestem ekran wyżej, ponieważ chciałem zebrać wszystko z NC i wrócić do świata FF. Jednak nie mogę. Cofam się i na lewo jest wejście do miejsca z materią Mega All, a na prawo otwór którym się dostałem do tej lokacji w której jestem. On jest na podwyższeniu i nie mogę do niego doskoczyć. Poradzcie coś
Pozdrawiam użytkowników forum
VaanFromRO

Cofnac juz sie nie da :P Przynajmniej mi sie nigdy nie udalo i nie mialem takiej potrzeby :D
Moze myle mapke, jezeli nie potrafisz podac dokladnie lokacji najlepiej jakbys zapodal screena (tylko w kodzie albo na PW)
Awatar użytkownika
Markfrompoland
Cactuar
Cactuar

Jak to się nie da?! Nawet na Krypcie jest napisane, że się da i nawet ja mogę to potwierdzić, bo właśnie w Siódemkę gram. :roll:
VaanFromRO

No to myle lokacje :D Ja dopiero jestem w Nibelheim wiec wybaczcie moje zniki pamieci :P
Awatar użytkownika
Markfrompoland
Cactuar
Cactuar

Gold, specjalnie dla ciebie schodzę na sam dół i za jakiś czas (może 20 minut) będzie tu droga na powierzchnię.

[ Dodano: Wto 20 Cze, 2006 19:10 ]
Z tego miejsca gdzie jest reszta drużyny wchodzisz w przejście w prawym górnym rogu. Pylasz przez jaskinie z płynącym Lifestreamem, aż dojdziesz do rozwidlenia: trzy drogi - bierz północną. Dojdziesz do miejsca, gdzie rozdzielała się drużyna. Wspinasz się po stalagnatach, dochodzisz do jaskini co-się-skacze-na-OK. Pojawiasz się, naciskasz OK (bądź X, O, czy coś tam, jeśli grasz na konsoli :) ), biegniesz w prawo, aż pojawi się okno [Naciśnij OK, żeby skoczyć], naciśnij OK, pójdź jeszcze trochę w prawo, naciśnij OK dwa razy, kroczek w lewo, znów OK, biegniesz w lewo, spadasz, wchodzisz do przejścia. Tam biegniesz na ABSOLUTNIE SAMĄ GÓRĘ. KIlka kroków w prawo, OK. (Idziesz w lewo, wspinasz się) x3, idziesz w przwo, wspinasz się, lewo, wspinasz, prawo, wspinasz (Bosh, jakie wkurzające...), lewo, wspinasz się, kilka kroków w prawo, OK i dalej już chyba sam dojdziesz... :roll: Aha, żeby wspiąć się do Highwinda, wejdź do jaskini u szczytu i po kamiennej drabince...

25,6 stopnia celcjusza, smierdzi gównem z oczyszczalni, a ja się tak poświęcam... :( :P
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”