Najlepiej ubrane postacie w serii

Tutaj piszemy o rzeczach ogólnie związanych z Final Fantasy.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Gveir pisze:szkoda, bo wiele bym dał, żeby zobaczyć na ulicach ludzi na tyle odważnych, żeby tak się ubrać
I natychmiast zostaliby rozpędzeni przez Młode Wojsko posła-"geja" Wierzejskiego.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Post autor: Gveir »

Sephiria pisze:I natychmiast zostaliby rozpędzeni przez Młode Wojsko posła-"geja" Wierzejskiego.
W takim razie emigruję do Japonii :?. Nie ma co żyć w kraju, w którym trudno wyjść na ulicę z długimi włosami i ubranym na czarno. Ale przedtem zorganizuję ogólnopolskie polowanie na Wierzejskiego, Giertycha i Młodzież Wszechpolską z użyciem wysokokalibrowej broni palnej. Przy czym wszyscy ucestnicy najlepiej jeśli by się ubrali w strój a'la osobnik z artów z FF XII Versus :twisted:.
We are the outstretched fingers,
That seize and hold the wind...
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Gveir pisze:Uuu, szkoda, bo wiele bym dał, żeby zobaczyć na ulicach ludzi na tyle odważnych, żeby tak się ubrać.
moze kiedys sie spotkamy :lol: <poki jeszcze bede miala faze na Mane;P >
btw.Gveir oprocz lolit etc,sa jeszcze przeciez inne 'subkultury' ...zreszta oni maja po prostu ciekawy 'street fashion' ..nie to co u nas...dzinsy,kosuzlka i po co sie wiecej wysilac...<nie mowiac o ich zamilowaniach do koturn..chyba ze wzgledu na wzrost:)>

co do trudnego wyjscia na ulice,tak a tak ubranym..wystarczy chciec^^ <a wszystkich innych miec w ...;P>

EOT:)
Gveir pisze:Swoją drogą ubrania postaci z FF XII są całkiem niezłe, w zupełnie innym stylu niż poprzednie. Oprócz głównego bohatera i księżniczki - ekshibicjinista i bezguście :( . Za to reszta całkiem niezła.
..ale jakos tak wszystkie podobne do siebie..
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Garnet pisze:moze kiedys sie spotkamy :lol: <poki jeszcze bede miala faze na Mane;P >
Lookin' forward to it :D.
Garnet pisze:..ale jakos tak wszystkie podobne do siebie..
Cóż, wszystkie są stylizowane na pseudośreniowieczne, z domieszkami francuskiego rozbuchania salonowego - a tu zbyt kreatywnym nie można być, żeby nie odwalić kichy, albo festyniarstwa. Albo po prostu zabrakło im już pomysłu. Za to na pocieszenie seria XIII ma fajne ciuszki :grin:.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Pozwólcie, że ja, jako orędownik on topu powrócę do tematu :lol:

Po długim namyśle, jaki miał miejsce przez całe moje dotychczasowe życie doszedłem do wniosku, że Quistis jest prawdopodobnie najciekawszą postacią. Oczywiście zawsze ją lubiłem za ciekawe połączenie: inteligencja+humor. W porównaniu do innych kobiet wydaje mi się najfajszniejsza z racji swej skromności. Strój ma ciekawy, subtelny, oficlany, wygodny, czego chcieć więcej ^^ A jeśli chodzi o FFXII to mi osobiście odpowiada design każdej postaci... A zwłaszcza Basch'a. Jak na razie ze screenów uważam go za najciekawszego faceta ze wszystkich finali :lol: moze jestem pochopny, ale on poprostu ma swój wiek ale nie wygląda jak stary dziad (vide Auron), do tego gustowna szrama (a nie te zniewieściałe zacięcie u Squalla :P ), do tego ma fajne włosy, i w ogóle jest coolaszczy :] Ashe też jest niczego sobie, z japońskiej wersji podoba mi się nie tylko strój ale też jej zdecydowany głos (jakże różny od tej tam yuny _^_ ) < no i te mini XD >. Tylko Fran jest dla mnie nieco dziwaczna... o_o' Ale ujdzie, i tak nikt Quiny nie przebije :lol:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

Oj tam Boni, strój Franczeski na pewno się będzie podobać, bo sporo odkrywa < ekhmmm> :wink:

Frania w ogóle jest fajna, ..to cos (O_o) na głowie fajnie wyglada :wink: ...

A jak patrze na Ashe to mi przypomina Yune ...Taki miks kimona Yuny z X i sukienusi z X-2.... ale wyglada nawet ok .... (:

Za to spodnie Vaana pozostawie bez komentarza.... O_o ...pobił Tidusa ...@____@
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Ireth pisze:Frania w ogóle jest fajna, ..to cos (O_o) na głowie fajnie wyglada :wink:
Frania od pierwszej chwili mi sie spodobała :] Mimo skąpego odzienia... Widac, ze ma charakterek i nie będzie biegać dookoła i się cieszyć, ze może komus pomóc i/lub zbawić świat ^^ Ja bym jej do charakteru dała Squallowatosci ("whatever" pft XD), może troche z Lulu i Paine. Sie zobaczy ^^
Ireth pisze:A jak patrze na Ashe to mi przypomina Yune .
Tą z X-2....Tyłek prawie na wierzchu + charakterek "oh jej, pomóżmy światu" <paw>
Ireth pisze:Za to spodnie Vaana pozostawie bez komentarza.... O_o ...pobił Tidusa ..
Jego dolna cześć mi nie przeszkadza...z górna jest o wiele gorzej... kamizelka a'la Sinbad czy Alladyn + blond włoski i twarzyczka jak Nicka Cartera z Backstreet Boys (na samym początku działalności <wielki paw> Brakuje mu tylko takiego małego kapelusika na głowie... >.<'
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Ireth pisze:A jak patrze na Ashe to mi przypomina Yune ...Taki miks kimona Yuny z X i sukienusi z X-2.... ale wyglada nawet ok .... (:
Tyle, że ta sukienka to taka lekko plastikowa i po prostu wygląda jakby księżniczkę wyciągnęli z futurystycznego zamtuza 8). Co prawda reszta jest ok, ale mają troszkę monotonną kolorystykę, szare, brązowe, bure (oprócz jednego - żółtego - wyjątku :grin:) - nie, żeby zaraz trzeba je kolorować na siłę, ale mało w nich kontrastu.
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

hmm....no dobra ....'góra' Vaana nie jest najwyższych lotów, ale dół mi troche bardziej .....wadzi XD

Swoją droga to obawiam sie postaci z nagimi klatami ....to zła wróżba :D
+. - > kropek z procesją
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Oj tam wydziwiacie, w sumie nie jest źle, a strój Ashe w ogóle mi sie nie kojarzy z Yuną, nie ma żadnej kiecki, ni kimona, ni połówki rozszarpówki ani żadnych pasów (jak tam one sie zwały), wali mieczem a nie kijkiem albo mikrofonem i ma inny kolor włosów (nie wspominając o zupełnie innych oczach i cóż, charakterze :] :P ).
glamorous vamp
Scorpinus

Post autor: Scorpinus »

Ireth, Ireth ... wybaczam owe słowa :D

Przecież Barret lata z wywaloną klatą, a wcale to tej postaci niczego nie ujmowało. Kwestia tego, by bishoneni i osoby płci niewiadomej nie hasały z rozpiętą hawajką bo aż ciarki przechodzą.
Znów FF7 było super-deformed o grafice doś symbolicznej jeśli chodzi o postacie (i o niektóre lokacje, jak cudowne slumsy sprzed wejścia do kościoła). I w remake'u Barret może już prezentować się ... ... ... ciekawiej :D
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

No dooobraaaa ....Barret to moze być wyjatek :wink:

Bonifacy O_O ... jestes chyba pierwszym człowiekiem, któremu Ashe nie kojarzy się z Jóną @______@

No moze nie sa takie same, ale sa ...takie same (???) O__________o w sensie typu postaci..... ( oby chrakter miały inny ..proszeeee T______T)

Gveir ---> jak dla mnie to postacie są wystarczajaca kolorowe ....fakt, ze takie troche jakby pastelowe ...ale sa ok, grunt, ze nie oczojeb*e (:

I chciałam zaznaczyć ze buty Panelo pobiły Jónowe kalosze ...Amen O_o
+. - > kropek z procesją
Awatar użytkownika
Gveir
Moderator
Moderator

Ireth pisze:Bonifacy O_O ... jestes chyba pierwszym człowiekiem, któremu Ashe nie kojarzy się z Jóną @______@
Może pierwszym, ale nie jedynym :D. Nie widzę w niej nic pdobnego do Yuny - chyba że będzie miała charakterek podobny do odmóżdzonej wersji wyżej wymienionej z X-2 8). I tak nieszczęsna sukienka...
Ireth pisze:Gveir ---> jak dla mnie to postacie są wystarczajaca kolorowe ....fakt, ze takie troche jakby pastelowe ...ale sa ok, grunt, ze nie oczojeb*e (:
Pastele mogą być, ale te są IMO monotonne kolorystycznie, a co najgorsze mało wyraźne :? . Wrażenie czysto subiektywne, ale mogliby je lekko podkolorować. Jedyne co z tego dobre wynika, to to, że są dzięki temu trochę bardziej realistyczne i prawdopodobne.

Odsłoniętej klacie Vaana mówimy - Nie! :P.
KaiserX

Post autor: KaiserX »

moim zdaniem Tidus ma fajne wdzianko noi Rikku :D takie wakacyjne troche :D
Scorpinus

Post autor: Scorpinus »

Ale z pastelami i "wakacyjnością" nie przesadzajmy także za bardzo. Pamiętam, jak w kilku miejscach Spiry (np. w Kilice) postacie damskie i męskie nosiły stroje ... no ... powiedzmy że jednoznacznie reagowałem "czemu on/ona łazi z pupą na wierzchu?" (:
A że tekstury nie zawsze były jednoznaczne nie wiedziałem także czasem, czy patrzę na część ciała czy element stroju. Karnawałowo do bólu (:

Choć spodenki Tidusa bym chciał mieć. Oczywiście na plażę, nie do miasta :P W takie klimaty pasują.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólnie Final Fantasy”