FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Markfrompoland
Cactuar
Cactuar

Post autor: Markfrompoland »

Czy klucz do Midgar można zdobyć też na trzecim kompakcie?

[ Dodano: Nie 04 Cze, 2006 09:36 ]
O, można. A na Krypcie jest, że "11. Jak znaleźć klucz do Midgar na CD 2?". :P

[ Dodano: Nie 04 Cze, 2006 09:49 ]
Dobra, mam kolejne pytanie: jaką specjalną właściwość ma Missing Score? Pytam, bo atakując nim potwory koło Midgar (które są stosunkowo słabe) zadawał nie więcej niż 200 HP obrażeń (a jest na 50 Lv)...
Ain't no sunshine when I'm gone.
Grungeboy

Post autor: Grungeboy »

okej okej .. dzieki i sorki ;)
p1t

Post autor: p1t »

Markfrompoland pisze:jaką specjalną właściwość ma Missing Score? Pytam, bo atakując nim potwory koło Midgar (które są stosunkowo słabe) zadawał nie więcej niż 200 HP obrażeń (a jest na 50 Lv)...
Nie jestem pewien (gdzieś czytałem, ale nie sprawdzalem), ale chyba i m lepsze materie ma podłączone (najlepiej mastery). Mój Barret na 99 bez Sourceów, Morphem 5000 HP zdejmował
jak miał podłączone 12 masterów.
aserath

Post autor: aserath »

Następnym razem zamorduje ^^[/quote]

Sephirio, zanim zadalam pytanie uwaga uwaga, przeczytalam poradnik 2 razy, naprawde. poza tym ze wiedzialam ze i tak dostane ochrzan za pytanie:-) chodzio mi przede wszystkim o to ktore chocobo musze miec zeby dotrzec do poszczegolnych miejsc - po prostu chocobo sa jedyna chyba ...ekhem sama nie wiem czym, no jakimis tam postaciami ktorych zupelnie nie trawie i wiedzac ktore musze miec moge teraz z twoim wydrukowanym przewodnikiem w reku zabierac sie do meczarni:-) nie badz zla i prosze o nie mordowanie przed ff viii-o ile zgina mi w koncu te okropne paski na ekranie.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Markfrompoland pisze:Czy klucz do Midgar można zdobyć też na trzecim kompakcie?

[ Dodano: Nie 04 Cze, 2006 09:36 ]
O, można. A na Krypcie jest, że "11. Jak znaleźć klucz do Midgar na CD 2?".
Bo można na drugim lub na trzecim - w przypadku CD 2 dopiero bo zabiciu Diamond Weapon
aserath pisze:Sephirio, zanim zadalam pytanie uwaga uwaga, przeczytalam poradnik 2 razy, naprawde. poza tym ze wiedzialam ze i tak dostane ochrzan za pytanie:-) chodzio mi przede wszystkim o to ktore chocobo musze miec zeby dotrzec do poszczegolnych miejsc - po prostu chocobo sa jedyna chyba ...ekhem sama nie wiem czym, no jakimis tam postaciami ktorych zupelnie nie trawie i wiedzac ktore musze miec moge teraz z twoim wydrukowanym przewodnikiem w reku zabierac sie do meczarni:-)
Aserath, ty mnie jeszcze złej nie widziałaś i całe twoje szczęście :P. Bardzo istotne w tym zdaniu
aserath pisze:Następnym razem zamorduje ^^
były " ^^ ". Btw Jak można nie lubić Chocobo O.o A jak fajnie z koleżankami się śpiewa do tej muzyczki po kilku winach... yyyyy.... zapomniałam, że to nie quiz o nas samych ^^'. Myślę, że zmienisz zdanie po tym, jak zaczniesz obserwować efekty hodowli - każdego następnego kurczaka będziesz je jeszcze bardziej dopingować, a może nawet być nieco dumną z jego osiągnięć (jakby nie było to też twoje "dzieci" :lol:)
aserath pisze:przed ff viii-o ile zgina mi w koncu te okropne paski na ekranie.
Z tym pytaniem lepiej zwróć się do pomocy technicznej. Ja z XP jestem średnia i jedyne co moge zasugerować to wymiana sterowników karty na starsze, reinstal bez wgrywania patchy, czy zmienianie trybu wyświetlania i takie inne sztuczki. Cyberfox będzie w stanie lepiej ci pomóc - ma w tym doświadczenie.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
aserath

he he moze ja sie zle do nich nastawilam jak za pierwszym razem jakies 7 walk musialam stoczyc zanim diabelstwo zlapalam gdyz mi wiecznie uciekalo:-) dobra mam kartki marker i zaraz sie odlogowuje moze cos mi sie "stworzyc" kilka ciekawych "dzieci":-)

[ Dodano: Nie 04 Cze, 2006 15:45 ]
dobra, chwilowo sie poddaje. nie udaje mi sie zmienic plci chocobo przed tym zanim je billy okresla bo zawsze biore do gs chocobo ze stajni a nie nowo zlapane. przy okazji niech mi ktos powie o co chodzi w tym piekielnym biegu, wciaz mam automatic seqence, nie moge sterowac zwierzakiem i wciaz jestem w polowie trasy gdy inne juz ukonczyly wyscig - mam wonderful i great, obie female ale chcialam troche je upgradeowac i naprawde dwie rzeczy ktore sa moja zmora - cale gold saucer i kurczaki.litosci.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

aserath pisze: wciaz mam automatic
to przełącz na Manual Startem/Selectem a sama będziesz sterowała :D
aserath pisze:mam wonderful i great, obie female
Lepiej złap samca jakiegoś zamiast traciić kase na dożywianie kobiet :lol: :wink:
aserath

no racja kobitki lepiej odchudzac niz dozywiac :P po trzech godzinach meki panskiej z kurczakami na dzis daje sobie spokoj i tak zawsze koncze ten wyscig jako ostatnia, ciekawe jak ja ten pierwszy wygralam - kiedy sie jest pierwszy raz w gs:-) no coz dalsze proby w nastepny weekend, chyba ze w trakcie tygodnia wpadnie mi jakas wolna chwila. na razie pelne zniechecenie
Awatar użytkownika
Markfrompoland
Cactuar
Cactuar

Problem z kurakami: Mam samca wonderful S i samicę great z Rocket Town A. Daję im Carob Nuta, ale im coś nie wychodzi. :P Więc ładuję save'a i od nowa. Tak z siedem razy.
Q: Czy coś robię źle? Czy jak efektem ich działań nie jest to czego oczekuję to muszę po prostu powalczyć i od nowa?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Rocket podbij do S.... Potem napisz tutaj jak za 100 razem ci nie wyjdzie... _^_ Cierpliwości... mi czasem po 2 godzinach resetowania wychodził :P Czyli - dajesz Nut'a -> jak nie wyjdzie -> Load i od nowa :D
Awatar użytkownika
Markfrompoland
Cactuar
Cactuar

kwazi pisze:Rocket podbij do S
Chce mi się nie.
kwazi pisze:Cierpliwości... mi czasem po 2 godzinach resetowania wychodził :P
Ja nie oczekuję niczego innego. Ale pewnym chcę być, że robię to dobrze. :roll:
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Robisz wszystko dobrze - ale z Chocobosów 2x "S" szybciej Ci wyjdzie kolorowy niż z "A"+"S" :)
Awatar użytkownika
Markfrompoland
Cactuar
Cactuar

Dobra, dobiłem (Cudem!) do S... :roll:

[ Dodano: Sro 07 Cze, 2006 22:16 ]
:sad: Myślałem, że mi przyjemność zrobią i od razu wyjdzie górski... Wciąż nic.
Grungeboy

Post autor: Grungeboy »

znalazlem sposob jak wygrac praktycznie kazdy wyscig chocobi wystarczy trzymac jednoczesnie caly czas na krotkim torze strzalke do gory i delete na numerycznej ;) moze amyryki nie odkrylem ale mi to troche zajelo zanim to zauwazylem :p
Awatar użytkownika
Markfrompoland
Cactuar
Cactuar

Dobra, chocobosy załatwione. Kolejne pytanie: Od jakiego momentu w grze pojawia się Ruby? Bo już Ultimę nawet rozwaliłem, a jego nie ma.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”