FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Templar

Post autor: Templar »

Witam , mam maly problem z przejsciem gry , a mianowicie w budynku shinry.Jestem w momencie kiedy juz mnie zlapali i ucieklem z celi nastepnie poszedlem za Red XIII do laboratrium na wyzszym pietrze , pogadalem tam z Redem a on powiedzial zeby pojsc wyzej , jest tam korytarz prowadzacy w prawo ale niestety drzwi do niego sa zamkniete i nie mam pojecia w jaki sposob je otworzyc... Kiedys juz przeszedelm ff7 jednak nie pamietam co trzeba zrobic w tym miejscu (pamiec zawodzi...) , jesli ktos powiedzialby co tam trzeba zrobic bylbym wdzieczny.
Templar

Post autor: Templar »

uhh ale ja jestem głupi... :P dzięki za szybką odpowiedź :)
Deunan

Post autor: Deunan »

Mam problem ze zdobyciem Lunar Harp, mianowicie nie mogę wejść na drabinę podczas rozstawiania tych gostków. Co można z tym zrobić?
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Są 2 drabiny - złamana i cała. Na całą DA się wejść. Popróbuj.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
karollo
Kupo!
Kupo!

Post autor: karollo »

czy ktoś z was wie gdzie jest ultimate weapon :?: walczyłem z nim w midell a po tem nie wiem gdziejest pomózcie :!: :!:
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

karollo pisze:czy ktoś z was wie gdzie jest ultimate weapon :?: walczyłem z nim w midell a po tem nie wiem gdziejest pomózcie :!: :!:
Trochę cierpliwości, w końcu na niego trafisz O_o Lataj po mapie dopóty, dopóki go nie wyśledzisz i nie zapędzisz nad kolejną lokację- on nie porusza się po ściśle określonym torze :roll:
p1t

Post autor: p1t »

Sephiria pisze: Oznacza to, że po upływie czasu działania All Lucky Seven Weapon dostaje swoją kolejkę i atakuje, raniąc jedną postać. Pozostałe w tym czasie mimo, że mają po 7777 HP, nie są w trybie Lucky Seven. .

Dziękuję za uwagę.
Dzięki, już rozumiem. Opis jest sformułowany tak, jakby to atak Weapona powodował przerwanie trybu.

Kończąc jednak ten temat mam pytanie. Chcę się nauczyć Pandora Box. Zabiłem już ze 200 Dragon Zombie, ale tylko pierwszy użył na mnie tego ES i to chyba jako swój Final Attack, a ja nie miałem materii ES. Czy DZ nie używa już później tego czaru czy zwyczajnie mam pecha?
Moren

Post autor: Moren »

Niestety, używa go tylko raz, w pierwszej walce.
adasio_mad

Post autor: adasio_mad »

Coco pisze:
adasio_mad pisze:to mam taki maly problem... z chocobosami;/ mam samca klasa S wonderful i samice klasa A great z miejsca niedalko Rocket Town, robie wszystko jak pisze na www.k-ff.com, i co mam z tego? bez przerwy mi wychodzi zolty;/ uzywam wlasciwego nuta, nawet z zeio probowalem
1.ten temat byl juz chyba z 1000+ razy walkowany _^_"
2.nie proboj z zeio nutem,nie dziala
3.sprobuj z great+great/great+good,latwiej jest ;)
adasio_mad pisze:nie mam co startowac do tych lepszych wpnow i Hadesa
przeciez hades jest w samolocie i nie trzeba go rozwalac O_o"
Squall pisze:Chcę mieć też najlepszy miecz do Clouda i dlatego chcę pokonać Ultimate Weapon.
imo ultima weapon jest do..do niczego,bo jak masz niskie HP (a moze MP? nie pamietam ^^") to zadaje smiesznie malo obrazen...wez lepiej apocalypse (z ancient forest :wink: )
wiesz, tez sie zdziwilem jak mi kolega powiedzial o UKRYTYM bossie... i nie wali ze mnie zbity, gral w FF przez pol roku, bo nic innego na PSX-a nie mial i odkryl kazda rzecz w tej grze... co do piksela ja walkowal... i mi opowiedzial o Hadesie ( nie summonie ), którego sie rozwala... jak chcesz moge podac szczegoly :]
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Bzdura - inaczej już dawno by o tym pisali, gdziekolwiek.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Squall

Post autor: Squall »

Czy ktoś wie gdzie jest klucz do Midgar w 3 CD? A i dziękuję za pomoc. Znalazłem Ultimate Weapon i pokonałem go. Naprawdę dziękuję.
Moren

Post autor: Moren »

Klucz do Midgar można wykopać w Bone Village. Musisz szukać Normal Treasure.
Squall

Post autor: Squall »

Gdzie jest zatopiony samolot Gelnika?
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
karollo
Kupo!
Kupo!

Post autor: karollo »

mój kumpel mówił mi że nie mógł znaleść ulitimate weapon a znalazł go dopiero po pokonaniu diamond weapon znalazł i pokonał ultimate ja też nie moge go znalesć czy to prawda ze trzeba pokonać diamonda najpierw :?: :?:

[ Dodano: Nie 21 Maj, 2006 21:09 ]
mógłby mi ktoś przesłać swoje zdjęcia z gry na e'maila marcin.ziom@op.pl prosze :D
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”