FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Masato pisze:a materię, która się wykonuje podczas śmierci bohatera
Materie Final Attack można zdobyć dopiero po zdobyciu Omnislash'a - więc na bank jej jeszcze nie ma :wink:

Skoro masz takie statystyki - to pewno i wysoki Lv... Podciągnij HP do 9999 materią HP Plus, daj Cluodowi Ultima Weapon, Ribbon i jakąć zbroję i podejdź do walki z naładowanym paskiem Limitu (Meteorain). Rozpocznij walke na arenia -> rzuć Big Guard'a -> Regen -> Walnij Limit -> Mime w nieskończoność. Powinno starczyć HP
Alphonse Elric

Post autor: Alphonse Elric »

nie wiem o co tyle chałasu ja mam 255 tylko def (czy tam vitality) ale to sporo czasu zabrało a co do battle arena to ja na farcie jechałem ciągle tak samo trafiałem na te najagorsze ale jakoś dałem sobie rady choć i tym lepiej bylo dla mnie gdyz jak przeszłem bez przeszkód to mało strasznie pkt dostałem a pozatym nie ma zabawy jak nikt ci nic zrobić nie może :D (czasami to nawet sam próbowałem ustawić te sloty na najgorsze
Czasami się udało czasami nie i tak właśnie zdobyłem W-summon i onimislasha o i pozatym to u mnie drożej kosztował ulti dla clouda ( 72000 a nie 32000 ) a w-summon 84000 więc miałem troche wiec do przecierpienia :?
Awatar użytkownika
karollo
Kupo!
Kupo!

Post autor: karollo »

wiecie bo wczoraj kolega zdobył ominislasha i powiedział mi że żeby mieć 51000bp. to trzeba przechodzić jakięś turnieje bo ja teraz dostaj za wygraną walkę po 154 jakoś tak a on wygrał tam turnieje i dostawał po 12000bp. czy to prawda :?:
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Ilość BP po walce zalezy od trudności stoczonych walk- im gorsze losowanie slotów, tym więcej punktów dostajesz. Punkty zdobyte na Arenie przepadają, kiedy wychodzimy z lokacji, a więc nie da się zapisać gry w trakcie ich zdobywania. Jeżeli przegrywasz i turniej kończy się przed czasem- nie licz na punkty.

Skoro masz takie wysokie statystyki i , jak piszesz, zdobyłeś je poprzez morphowanie, to oznacza że na Battle Arena powinieneś sobie poradzić bez problemów. Przecież żeby zaopatrzyć się w dostateczną ilość source'ów do maksowania statystyk potrzeba silnej drużyny, która po użyciu morph zada spore obrażenia :roll: Jeżeli masz problem z ułożeniem materii, to już dostałeś tutaj pomoc. Jeżeli dostajesz mało punktów, to staraj się o jak najgorsze losowania i poświęc walkom więcej czasu i uwagi.
KaRaKaN69

Post autor: KaRaKaN69 »

jeszcze jedno wiadomo mi ze jezeli wylosujesz jak najwiecej 7th handicap czy cos takiego to dostajesz duzo bp mi sie udalo tylko raz jedyny dostac prawie 25 tysi tak wiec chyba to dziala a najmniej ponizej 100 wiec sie niezalamuj
pozdro
P.S. poczytaj jeszcze raz co ci tutaj ludzie pisali bo pisali bardzo madrze wiec skorzystaj z trudu pracy innych :573:

[ Dodano: Pon 15 Maj, 2006 22:33 ]
kilmindaro pisze:Przy okazji: jeśli mamy wyekwipowany Ribbon i trafi się nam status, to liczba punktów bedzie większa czy mniejsza za poziom trudności, bo status losujemy, a efekt jest żaden.
hehe wiesz co zaskoczyles mnie nigdy o takim czyms niepomyslalem ale wydaje mi sie pomimo tego ze status na ciebie niedziala to i tak walka teoretycznie powinna byc uznana za trudniejsza bo wylosowales "status" ale to juz rozkminka dla wyjadaczy FF
wedlug mnie uzanan bedzie za trudniejsza
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

kilmindaro pisze:Przy okazji: jeśli mamy wyekwipowany Ribbon i trafi się nam status, to liczba punktów bedzie większa czy mniejsza za poziom trudności, bo status losujemy, a efekt jest żaden.
Wydaje mi się,że to bez różnicy, bo na BA zawsze mam Ribbon i czesto trafiam statusy, a ilość punktów jest przeważnie spora. ) Po prostu nie ma znaczenia, czym się bronisz- tylko w Twoim interesie jest, żeby dożyć samego końca XD
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

to nie ma znaczenia.chcesz miec duzo punktow to przy ostatnim losowaniu sproboj trafic No Materia.a jak nie to No Green Materia albo No Item.gwarantowane 10.000 BP +/-
Awatar użytkownika
karollo
Kupo!
Kupo!

Post autor: karollo »

czy ktos wie jaka jest najlepsz zbroja w grze :?: :?:
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

wedlug mnie Mystile,ma najlepszy % obrony fizycznej i magicznej przez co czesto nie jestesmy trafiani
Squall

Post autor: Squall »

Mam mały roblem. Mój Cloud ma 255 str. i 255 atack ale zabiera po 3500 HP. Gdy członkowie mojej drużyny z wyjątkiem Clouda zginą zabieram po 9999 a jestem na początku 2 CD. Niewiem co zrobić by muc tyle zabierać jak wszyscy żyją.
Squall

Ale ja gram na PlayStation. I zdobyłem str. za pomocą morphowania.
Squall

Już jestem po pierwszej walce z Ultimate Weapon. Jak walczyć z nim kolejny raz? Gdzie on jest? Czy trzeba mieć do tego górskiebo chocobo?
Squall

A trzeba walczyć z nim w tych miejscach po koleji?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Zależy - jak podczas pierwszej walki oberwie z Omnislasha lub KOTRa to od razu poleci nad Cosmo Canyon...
Squall

Chciałem dodać, że na Onimislasha potrzebne jest 51200 BP. Tak było u mnie.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”