Najlepsze składy FF 7, 8 i 9(zbiorczy temat)

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Cloud_89 pisze:A ja tego limitu nie lubie. Wogóle Vincent jest postacią bardzo dobrą, ale denerwuje mnie brak możliwości kontroli nad nim podczas LIMITU.
A mi sie podoba szczegolnie z tego powodu,jest inny w porownaniu z reszta druzyny.
Wszstkich kontrolujesz od poczatku do konca,jego puszczasc i patrzysz jak atakuje.
Cos innego w trakcie walki,pewna odmiana.

To tyle,dziekuje za uwage.
FF XII W trakcie katowania
Si_auron

Post autor: Si_auron »

JA się zgadzam z TomajS mi się osobiście także podoba Limit Vincenta jeat wyróżniający się z spośród innych limitów z drużyny Clouda i to mi się podoba najbardziej w nim. ;)

GGY: Może jakies konkretniejsze argumenty? No dalej, postaraj się.
Ostatnio zmieniony pt 05 maja, 2006 10:44 przez Si_auron, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

TomajS pisze:Wszstkich kontrolujesz od poczatku do konca,jego puszczasc i patrzysz jak atakuje.
Tylko trzeba pomyśleć zanim się go użyje. Walczyłem kiedyś na zboczu Gaea z bossem (Schizo/I-ten-drugi-łeb-którego-nazwy-nie-pamiętam) i odpaliłem w niego Galian Beast Vincenta... Jak się domyślacie klęska była sromotna - co jakieś dwie kolejki wyskakiwało Beast Flare i boss sie leczył :wink:

Także to kolejny "+": zanim użyjesz - pomyśl (nie to co Limity fire-and-forget innych)...

Ostatnio zauważyłem też, że przechodząc FF VII na różne "wyzwania" nieoceniona jest na 1 CD Aeris. Zazwyczaj barłem ją do składu tylko jak musiałem - a walcząc bez materii z basic equipment jej limit 1.1, 3.1, 3.2 i 4 są nieocenione (nie raz uratowały mi skóre w starciu z silniejszymi Bossami - np.: tym w sejfie czy z Demon Gate)... Chyba pierwszy raz w historii bedzie mi jej brakowało w składzie :(
chmiel

Post autor: chmiel »

Najlepsze składy hmmm

FF8:
Squall - za Lionhearta
Zell - też ma dobry Limit a poztym za wygląd
Quistis lub Selphie - używam trzeciej postaci tylko do leczenia a te jakoś w tej roli sprawdzają się najlepiej jak dla mnie

FF9:
Zidane - Musi być w drużynie ale plusem jest to że może kraść
Vivi - Moja ulubiona postać ze wszystkich Finali :) jego czary są bardzo dobre
Steiner - w połaczeniu z Vivim daje maszyne do zabijania
Garnet/Eiko - Summony plus leczenie
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

TomajS pisze:Wszstkich kontrolujesz od poczatku do konca,jego puszczasc i patrzysz jak atakuje.
Rzuc na siebie berserk lud confused i tez nie bedziesz mial kontroli ;)
kwazi pisze:Ostatnio zauważyłem też, że przechodząc FF VII na różne "wyzwania" nieoceniona jest na 1 CD Aeris.
U mnie zawsze jest przez caly 1 dysk :D
Awatar użytkownika
Myszaq
Kupo!
Kupo!

Post autor: Myszaq »

Kimahri pisze:U mnie zawsze jest przez caly 1 dysk :D
U mnie też , przydaje się zwłaszcza jej limit ''Seal Evil'' szkoda że potem ''odchodzi'' :(
Niektórych historii nie da sie opowiedzieć słowami, niektóre legendy muszą umrzeć...
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Post autor: BeeBBo »

Kimahri pisze:U mnie zawsze jest przez caly 1 dysk
Priorytetem dla mnie jest zdobycie Great Gospel dlatego też trzymam ją w drużynie dośc często.
Myszaq pisze:U mnie też , przydaje się zwłaszcza jej limit ''Seal Evil''
Aeris ma bardzo przydatne limity - Planet Protektor :razz: . Jak dla mnie najbardziej zbędnym jest Breath of the Planet. W dodatku jeśli nie posiada się jeszcze Fury Brand ten pierwszy staje sie kompletnie bezużyteczny (jeśli oczywiście nie jesteśmy chorzy :wink: ) Wiele razy walcząc z bossem lub silniejszym stworem, denerwowałem sie że musze najpierw użyć Breath'a, mimo iz byłem całkowicie zdrowy, by odblować komendę Attack :roll:
MasterHandles

Post autor: MasterHandles »

FF9:
Zidane-mocny z niego wymiatacz,silne ataki fizyczne
Vivi-potezny mag,bez niego ani rusz
Garnet-SUMMONY!!!!!!!!!
Steiner-tak samo jak Zidane super wymiatacz(Exalibur2)
Squallistox

Post autor: Squallistox »

FF8
Squall- Zajefajny bohater
Riona- Niezła laska
I w ogóle FF8 jest eXtra ;)

GGY:

ARGUMENTY
Ostatnio zmieniony pn 08 maja, 2006 17:24 przez Squallistox, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

kwazi pisze:Tylko trzeba pomyśleć zanim się go użyje
No oczywiście trzeba myślec,bo granie "Na Jana" nie zawsze skutkuje ;)

Kimahri pisze:Rzuc na siebie berserk lud confused i tez nie bedziesz mial kontroli
:]

Btw:zauwarzyłem,że od kilkunastu postów,ludzie daja taki schemat:

FF VII:
xxxx-
xxxx-
xxxx-

FF VIII:
xxxx-
xxxx-
xxxx-
xxxx-

itd.
co prawda w czesci brak argumentów,ale to jakaś moda przyszła czy co :P
FF XII W trakcie katowania
cycu_92

ff8

Post autor: cycu_92 »

według mnie najlepszy skład w ff8 to :
squall-jego renzokukeny
irvine-jego piekielne szoty
selphie-full cure
proste selphi rzucasz aure na wszystkich a potem samo idzie jak spłatka:P
Awatar użytkownika
neo rpgomaniak
Kupo!
Kupo!

Post autor: neo rpgomaniak »

Myszaq pisze: U mnie też , przydaje się zwłaszcza jej limit ''Seal Evil'' szkoda że potem ''odchodzi''
Jak masz wersję amerykańską i game sharcka to nie odchodzi :wink: , a jej limity pozostaną na wieki. Mój skład to:
Cloud
Cid
Red
A jakbym miał teraz grać od początku to mój skład byłby taki:
Cloud za strój.
Vincnet Za przemiany.
Youfie za wyrzucanie wszystkich broni, za które trzeba było słono płacić lub krążyć w kółko w ich poszukiwaniu no i miała fajne limity. Polubiłem ją po drace w Wutai.
Psychotest osobowościowy bez pytań
:P Kto to zrobił?!
Awatar użytkownika
karollo
Kupo!
Kupo!

Post autor: karollo »

moim zdaniem najlepszy skład to cloud bo musi być i najbardziej go lubie 8) , vincent bo jego limity są super :!: , yuffie bo wygląda na małolate a gdy sie wkurzy to umie wymiatać :shock: :shock:
Ostatnio zmieniony ndz 14 maja, 2006 20:55 przez karollo, łącznie zmieniany 1 raz.
Lord Gorg
Kupo!
Kupo!

Post autor: Lord Gorg »

Najlebszy sład do ff8 to:
Sqall-Lionheart rulez (koniecznie luck+50%)
Rinoa-nie szkolić nic poza Invicible Moon i Angelo recover
Zell- siła 255 i luck+50% jak trafi się ponad 10 sekund to kosi prawie jak Squall

Odrzutki:
Selphie-szukam czaru szukam... szukam... szukam... oj zabili ją... i wszystko jasne.
Irvine-ewentualnie zamiat Zella, ale tylko dla tych którzy mają problemy z trafieniem w klawisze
Quistis-zamiast Rinoi dopuki ta ie będzie miala Invicible Moon. White wind i Mighty guard
Alphonse Elric

Post autor: Alphonse Elric »

Dla mnie najlepszy skład ff8 to:
-Sqall ponieważ jego limity wymiatają ( tzn jeden ostatni :D )
-Zell limitem więc jak 9999 hp a o wstukiwanie się nie martwie bo zdąrzam i jeszcze zostaje kilka setnych choć sie nie śpiesze no i przede wszystkim wygląd
-Irvine też ma niezłe limity ( powyżej 9999hp nie lubie tego ograniczenia :evil: )

nie wiem jak wam ale u mnie jak Zell miał limit a zapomniałem przełonczyc na manuala to komputer nie nadążałe ze wstukiwaniem i zadał 2 ciosy w 8sek
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”