FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Wiącek

Post autor: Wiącek »

mam pare pytanek:

Gdzie dokładnie znajduje się klucz do Midgar?? W poradniku jest napisane żeby szukać w rozgrzebanym miejscu koło namiotu, ale ja nie widze tego miejsca.

Czy zna ktośnajpewniejszy sposób na uzyskanie rzecznego choboco, bo na 30 prób z wonderful S i great A wychodzą mi same zółte i czasem górskie?

Czy ktos może wie jak naliczane są punkty na Battle Arena i jak zobyć jak najwięcej??

W dziale Mapy na mapie świata jest zaznaczona wyspa Cactus. O co z nią chodzi, bo byłem tam i nic tam nie ma.

Dzieki wszystkim za odpowiedz
Otaku Dragon

Post autor: Otaku Dragon »

dalej nie wiem jak zatrzymac ten pociag.wciskalem co sie da szybko i wolno i nic.jest na to jakas kombinacja klawiszy?? a jezeli jest to trzeba ja wcisnac raz i czekac czy wciskac do bolu az sie zatrzyma??
Otaku Dragon

tyle ze ja juz tak 4 razy robilem
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Co do pociągu:
kwazi pisze:Chodzi o to aby trzykrotnie zwolnić pociąg lub maksymalnie go rozpędzić.

Wduś: trzykrotnie dół+X(Cancel) lub trzykrotnie góra+trójkąt(Menu).

A najlepiej nawalaj na zmiane... <jakbyś użył opcji "szukaj" byś to znalazł w trimiga... tylko nie mow, że nie działa - kombinuj>

EDIT:
Wiącek pisze:Gdzie dokładnie znajduje się klucz do Midgar?? W poradniku jest napisane żeby szukać w rozgrzebanym miejscu koło namiotu, ale ja nie widze tego miejsca.
Gdy wejdziesz do Bone Village niedaleko rozbitego samolotu kopie jakiś gostek - dokładnie w tym miejscu zarządź poszukiwania w Normal Tresure <a jak nie - przekop wszystko co można przy samolocie rozstawiając geodetów...>
Wiącek pisze:Czy zna ktośnajpewniejszy sposób na uzyskanie rzecznego choboco, bo na 30 prób z wonderful S i great A wychodzą mi same zółte i czasem górskie?
Wszystkie 2 Chocobo muszą być Klasy "S", ewentualnie sproboj Great + Good (oba klasy "S") rożnych płci... Zresztą: http://www.k-ff.com/Final7/index.php?n=44
Wiącek pisze:Czy ktos może wie jak naliczane są punkty na Battle Arena i jak zobyć jak najwięcej??
Trzeba wylosować jak największy "Handicap" - czyli im bardziej utrudnisz sobie rozgrywke - tym więcej punktów dostaniesz...
Wiącek pisze:W dziale Mapy na mapie świata jest zaznaczona wyspa Cactus. O co z nią chodzi, bo byłem tam i nic tam nie ma.
Boże !!! Wyląduj na zielonym... Pobiegaj po wysepce <pustynna część> Napadnie cie kaktus - możesz go zmorphować w Tetra Elemental <kopne jak zapytasz "A co to?">
Otaku Dragon

heh i nic nawalalem na rozne sposoby, objawia sie to chociaz jakos ze pociag zwalnia lub przyspiesz?? jak mozesz to napisz dokladniej jak to nalezy wciskac czy najpierw 3x gora a potem 1x menu czy na raz 3x gora+menu i, czy wystarczy to wcisnac trzykrotnie czy mam powtarzac ta operacje az do skutku??
KaRaKaN69

Post autor: KaRaKaN69 »

Myszaq pisze:Ja poprostu ciągnełem dżwignie po kolei(na zmiane) w końcu się zatrzymał :D Spróbuj tak.
kolega ci bardzo ladnie to napisal szarp dzwignie po kolei tak jak ci sie info w grze pojawia pociag zacznie przypieszac az wkoncu pojawi sie filmik jak sie zatrzymuje
mi sie udalo za 1 razem pamietaj niedenerwuj sie i bedzie dobrze
pozdro jezeli niebedziesz mogl tego przejsc to podeslij mi save to ci pomoge przejsc felerny moment
P.S. ale wolalbym to na twoim miejscu samemu przejsc
jak cos to wal na PW to i sie dogadamy
pozdro
p1t

Post autor: p1t »

Jestem w Gaea Cliff i mam kilka pytań:
1. Ribbon - Gdzie dokładnie jest. Wiem że w komnacie gdzie spadają sople trzeba wejść w jakąś ścianę, ale w którą? Proszę o dokładny opis i/lub screena.
2. Dragon Force - Jak zdobyć ten ES. Ma go Blue Dragon, ale przecierz nie narzuci go wspaniałomyślnie na mnie. Nie mogę go zmanipulować (napisu miss nie widać). Czy manipulate zależy od statsów postaci i czy BD można zmanipulować? ESa tego można nauczyć sie też w NC, ale chciałbym go mieć już teraz, pozatym nie sądzę by Dark Dragon był bardziej podatny na manipulację niż Blue.
3. Czy z NC można wyjść? Pytam o taki banał bo pamiętam, że ostatnim razem jak grałem w ff7 to nie mogłem, a było to 7 lat temu na PSX (może na pc można, a na psx nie).
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

p1t pisze:1. Ribbon - Gdzie dokładnie jest. Wiem że w komnacie gdzie spadają sople trzeba wejść w jakąś ścianę, ale w którą? Proszę o dokładny opis i/lub screena.
Ribbon jest zaraz na początku zbocza Gaea - tam gdzie znajduje się w skrzynce Javelin... Wejdź w ścianę po prawej (jak odkopie save'a to może coś podrzuce...)
p1t pisze:2. Dragon Force - Jak zdobyć ten ES. Ma go Blue Dragon, ale przecierz nie narzuci go wspaniałomyślnie na mnie. Nie mogę go zmanipulować (napisu miss nie widać). Czy manipulate zależy od statsów postaci i czy BD można zmanipulować? ESa tego można nauczyć sie też w NC, ale chciałbym go mieć już teraz, pozatym nie sądzę by Dark Dragon był bardziej podatny na manipulację niż Blue.
I tu się mylisz - Dark Dragona można zmanipulować bez problemów i tylko od niego można nauczyć się Dragon Force (Krater na 3 CD). Blue Dragon nie da się za Chiny Ludowe zmanipulować... ;)
p1t pisze:3. Czy z NC można wyjść? Pytam o taki banał bo pamiętam, że ostatnim razem jak grałem w ff7 to nie mogłem, a było to 7 lat temu na PSX (może na pc można, a na psx nie).
Zawsze można wyjść - bez względu na wersje gry...
Red 13

corel

Post autor: Red 13 »

jak dogonic pociag w corel? powiedzcie jak ustawic te wajchy
:/
moze układ?
ja wam dam hp wszystkich weaponów a wy powiecie jak z tymi wajchami kombinować,ok?
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Post autor: BeeBBo »

Red 13 pisze:moze układ?
ja wam dam hp wszystkich weaponów a wy powiecie jak z tymi wajchami kombinować,ok?
:lol: :lol:
Red 13 pisze:jak dogonic pociag w corel? powiedzcie jak ustawic te wajchy
po prostu naciskaj klawisze na zmiane jak najszybciej możesz. Musi sie udać.
Red 13

dzieki ,dam te hp jak tylko znajde weapony :D
juz zatrzymalem
jacor3003

Post autor: jacor3003 »

Witam
pytanie od utrudnionego
gdzie jest Forgotten City gaddemyt??

peace
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

Lol.

http://www.k-ff.com/Final7/index.php?n=18

[ Dodano: Pią 05 Maj, 2006 17:17 ]
Red 13 pisze:ja wam dam hp wszystkich weaponów a wy powiecie jak z tymi wajchami kombinować,ok?
XDDDDDDDD
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Red 13

midel weapon 100 000 hp
water 100k albo 1mil ale raczej 100k
kolo gold saucer 800k (ruby(?))
niewiem ile ma ten pozostaly sry
p1t

Post autor: p1t »

kwazi pisze: Ribbon jest zaraz na początku zbocza Gaea - tam gdzie znajduje się w skrzynce Javelin... Wejdź w ścianę po prawej (jak odkopie save'a to może coś podrzuce...)
Dzięki za pomoc. Screena nie musisz dawać, ale jeśli ktoś nadal ma problem to tu jest link do screena mojej produkcji (sam nie wiem dlaczego bawie sie w takie pierdoły :P )

http://img127.imageshack.us/img127/820/ribbon25qg.jpg
http://www.megaupload.com/?d=B5YIKBCW
Ostatnio zmieniony sob 20 maja, 2006 11:38 przez p1t, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”