FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Con Dar

Post autor: Con Dar »

mnie jakoś malboro nie chciał za czesto wyrzucac curse spike`ów...z tego co pamietam...a lazilem z rare item. A od tri-face`a ukrasc nie problem..a i jeszcze na koniec zamienic go w karte i potem card mod...a chyba tri-face dosyc czesto wystepuje w deap research...
Xiaoyu

Post autor: Xiaoyu »

Witam.

Wróciłem do FFVIII po 5 latach x)

No i mam pewien problem... Chodzi o misję w poradniku pod numerem 1.5.3, nie mam problemów z przejściem, ale coś mi się przypomina z tamtych czasów że otworzyłem więcej niż jedną zapadnią, tymczasem mogę tylko jedną. Tak samo z kluczami, nie przypominam sobie żeby Laguna je gubił (obydwa xD)... pewnie mnie pamięć myli ale może ktoś podać co z tymi zapadniami i kluczami bo w opisie nic konkretnego nie pisze (da sie odblokowac pisze, ale nie ile i jak^^, tak samo nie ma nic o gubieniu kluczy)

Pozdrawiam, prosze o szybka odpowiedz.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Xiaoyu pisze:pewnie mnie pamięć myli ale może ktoś podać co z tymi (...) kluczami
Tia, Polakom gratulujemy umiejętności czytania ze zrozumieniem _^_
przy okrągłych drzwiach znajdziesz Stary Klucz, który potem sprawi, że te drzwi w Lunatic Pandora będą otwarte (a za nimi będzie można znaleźć... powiem w swoim czasie). W korytarzu z wykopami, przy rogatkach po lewej stronie znajdziesz drugi Stary Klucz.
Dodam, że Laguna gubi je praktycznie zaraz po ich znalezieniu.

Odnośnie zapadni - najpierw zdaje się wchodzi środkowa, później ta po prawej - tej po lewej otworzyć mi się nie udało. Środkowa otworzy się sama, a prawa po przetoczeniu się kamienia (wcześniej oczywiście trzeba odkryć, że nią też się da manipulować, ale jest zacięta).
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Xiaoyu

Post autor: Xiaoyu »

Sephiria pisze:Tia, Polakom gratulujemy umiejętności czytania ze zrozumieniem _^_
hĘ? x] Czy ja mówiłem że wróciłem do gry po 5 latach, więc zdarzy się czegoś nie pamiętać ;].

Dziękuję za wytłumaczenie.

PS: W opisie przejscia pisze ze zapadnie da sie odblokowac ;] moze maly update ze niewszystkie ;]
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Nie widzę potrzeby - które da się odblokować jest wyrażeniem ogólnikowym, nie precyzującym ile z nich naprawdę da się otworzyć (w tym przypadku niekoniecznie wynika z tego, że wszystkie).
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
schabowy

FF8--->AUTO-HASTE

Post autor: schabowy »

Gdzie znalezc item ktory uczy GFa umiejetnosci auto-haste????
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Mischi »

Sephiria pisze:Odnośnie zapadni - najpierw zdaje się wchodzi środkowa, później ta po prawej - tej po lewej otworzyć mi się nie udało. Środkowa otworzy się sama, a prawa po przetoczeniu się kamienia (wcześniej oczywiście trzeba odkryć, że nią też się da manipulować, ale jest zacięta).
Ta po lewej otworzy się, ale trzeba po otwarciu dwóch pozostałych - trzeba podejść do niej od drugiej strony (czyli trzeba przejść na około)

Ja mam pytanie dotyczące Lunatic Pandora - dysk 3. W poradniku pisze, że Mobile Type 8 wyrzuca postacie jak dojdziemy do mostku prowadzącego do pomieszczenia, gdzie później walczymy z Seiferem. Aczkolwiek, jak grałem ostatnio Mobile wyprosił mnie z pomieszczenia z trzema windami. Od czego to zależy?
You know what the say ... the more, the merrier!
(I'm back)
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Mischi pisze:Ta po lewej otworzy się, ale trzeba po otwarciu dwóch pozostałych - trzeba podejść do niej od drugiej strony (czyli trzeba przejść na około)
Pamietam, że raz próbowałam, ale mi się nie udało. Jakieś porady _^_?

A odpowiadając na twoje pytanie - od tego w którym checkpoincie dostaniesz się do LP. Im później, tym bardziej masz ograniczone pole manewrowania po konstrukcji.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

Po otwarciu środkowej (jak żołnierz Esthar do niej wpada) trzeba wrócic się do początku i na rozstaju dróg wybrać tą lewą (ta, kóra prowadzi do draw pointu z Confuse). Tam schodzimy po drabinie do miejsca, gdzie na dysku trzecim leży Combat King i idziemy do miejsca z zapadniami. Tam każemy Lagunie pogrzebać przy prawej - on nie bęszie mógł jej otworzyć, ale poluzowany zamek sprawi że sama sie otworzy jak będziemy grzebać przy ładunkach wybuchowych
(I'm back)
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Aha, czyli w skrócie: środkowa, lewa, prawa. Got it.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

Sephiria pisze:lewa, prawa.
na odwrót, bo ja tam się pomyliłem ("każemy Lagunie pogrzebać przy lewej") - zresztą kolejność jest raczej dowola - ważne aby poluzować zawiasy, przed zdetonowaniem ładunków
(I'm back)
medivh

Post autor: medivh »

Znowu zaczolem grac w ta pelna przygod czesc finala :) tylko mam zamiar zdobyc LionHearta na 1 cd :D ale to nie jest moje pytanie bo wiem ze bylo to juz walkowane z pare razy. Czy da sie walczyc z czlonkami grupy CC na pierwszej plycie jak tak to pewnie duzo grac w ogrodzie ?
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Pewnie.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
SzaVranitO

Post autor: SzaVranitO »

Hejka. Gdzie moge znaleść chocoboy'a?? Albo inaczej gdzie moge kupić greensy??
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Chocobosy znajdziesz w laskach, Gyshal Greensy podobnie-trzeba kupic.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”