Manga & Anime

Wszystko co kojarzymy z kulturą: sztuka, język, subkultury & more

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

To się bardziej do tematu o AMVkach zalicza ;) Mnie zachęcać nie trzeba, mi tylko trzeba serie TV dać ^__^ (napiszę petycję, żeby na Hyperze puścili :P ). Yaśka widziałem tylko 4 kinówki, ale to mi nie wystarcza :twisted: :/

BTW. Go Go, jak mogłaś Tajdusa nazwać jego imieniem :P Normalnie herezja :shock:
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Jaco pisze:Yaśka widziałem tylko 4 kinówki, ale to mi nie wystarcza
Bo kinówki so shitne. Ja tam bez tej serii żyć nie mogę *_* Inus to po prostu czysta poezja, dowalic do tego Miroku i odlot XD Fajna muzyka, kreska ok, fabuła i humor - bezcenne :oops:
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Po tym filmiku InuYasha zaczął mi mocno przypominać Kenshina z serialu TV. >_<

Anyway. Też bym oglądała, jakbym miała skąd wziąć. :roll: A niejaka Go Go mieszka ze trzy kilometry ode mnie i pewnie nawet pocztą nie wyśle. :P

A propos Kenshina - czy ktoś wie, dlaczego najwyraźniej zaprzestano wydawania Polskiej mangi? *eye twitches*
Jaco pisze:To się bardziej do tematu o AMVkach zalicza
Nu-uh. Tam AMVki do FF, tu do anime. Taka była tradycja, tego się trzymajmy. :wink:
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Sposób "Jak zmusić Luci do wstawania codziennie o 6:30?". Łatwa sprawa:
TADAM.
Otóż dzisiaj przypadkowo włączyłam Polonię 1 o 6:40 i co? ZONK
"Zorro" Oryginalne, japońskie głosy i ten dupny lektor! Miłosci moja chyba zbyt długo nie leci, bo jutro jest odcinek z piratem (którego nie pamiętam, więc nie jest to chyba dalej jak 15 odcinek (na 42 chyba). Diego jutro zrobi "Arr arrr " *_________* Bede wstawać o 6:30 codziennie @_@
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

OMFG

Tylko jak ja wstanę o tej godzinie, skoro przyzwyczaiłam się chodzić spać o trzeciej i wstawać o dziesiątej? T_T Gdzie mój magnetowid? Czy ta w ogóle mam ten kanał? O_O

...must...watch...

Ty też nagrwywaj, jeśli możesz!
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Nie znam się na tym >.< Beda jeszcze to kiedys powtarzac (jak Tygrysia Maska 5 razy z rzedu),a do tego czasu sie naucze ;) Dziś Diego był twardy, ale potem się potknał z drewnem X3 <wielka nieskończona miłość>
Oh odcinków jest 52 nie 42, więc jeszcze masa miłości przed nami *___*
Luci była taka strona, gdzie dużo obrazków było. Masz linka? Chcę sprawdzić, który to odcinek dziś był >.<
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

A pamiętasz tytuł? Bo jeżeli "Let's find the pirate treasure!" to 9.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Jaco pisze:A pamiętasz tytuł? Bo jeżeli "Let's find the pirate treasure!" to 9.
O to to chyba oO Z tym starym piratem! Jeee 9 dopiero *_____* Luci nagrywajta >.< Jaco mój Ty wybawco, obiecuję, ze w FFF nie zginiesz szybko XD
Jezu, będe wstawać o 6:30 a potem spać dalej XD

http://www.mondotv.it/EN_Mondo/Mondo_EN ... Zorro.html
*______* <orgazm>
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

hmm.....tytuł "InuYasha" wywołuje u mnie na dzień dzisiejszy odruch wymiotny :/

Dotarłam gdzies do 120 odcinka, i dalej nie dałam rady .....przejadło mi sie :? ....

...ale jak na tasiemca to całkiem przyzwoity był (: < chciazby dla scenek z Kikio czy Sesshomaru można obejżeć...Sessh mój idol ^^">

Ze starych "poloniowych" tytułów to i tak Kapitan Daimos wymiata :]:]:]
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

Ireth pisze:Ze starych "poloniowych" tytułów to i tak Kapitan Daimos wymiata :]:]:]
Chyba Jener... eee Generał Daimos :wink: Niedawno znalazłem i sobie oglądam :D Trzeba powspominać stare czasy... Jak skończe to się za Yattamana wezmę :lol: A do Zorro nie mam dostępu, bo Polonii 1 u mnie nie ma :sad:
"We carry death out of the village!"
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

kurzczaki no :/ jasne ze Dżenerał, o czym ja myślę :D

jakoś w zeszłym roku nawet oglądałam 8) < ze dwa odcinki XD>

Yattaman tez był świetny ...No i Tajemnicze Złote Miasta sobie ogladałam ostatnio - zdecydowanie moja najulubieńsza bajka z dzieciństwa :) ( tez sie chyba do anime zaliczało ... O_o)
+. - > kropek z procesją
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

Anime i Manga to coz w co ostatnio coraz bardziej sie wglebiam - od kiedy mam Cyfre... :D Zawsze... CODZIENNIE zarezerowany tv mam na anime... ^^ ogladalam akurat od polowy Lain, potem bylo wlasnie Gunslinger Girl (cudowne... a ta muzyczka... "And when I feel like I can feel once again..." :D), teraz Gilgamesh. Muzyka openningowa mi nie pasuje za bardzo... Ending tez.... ale film anime fajne... :] Fajnie ta Hrabina wyglada, a ci 3 co sie w potwory zamieniaja... ach!! *_* :D Manga, w sobote sobie kupilam pierwsza w moim zyciu Mange - Slayers... :] Super jest... :] 3 tomik wzielam, bo 1 i 2 nie bylo... :( Jeszcze zastanawialam sie nad Chobits i Naruto, ale nei wiem za bardzo co to jest... Moze ktos mnie w to wtajemniczyc?? :] bardzo prosze.... ^^
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Lain ....wysiadłam przy połowie ...nie dałam rady przebrnąć dalej .... chyba najwiekszy animowy schiz jaki widziałam @___________@

Co do Slayersów toż to klasyka, radzę zaopatrzyć się w serie tv, mangi w ręce nie miałam, ale od tego anime zaczęła sie moja przygoda z "japońcami" :] < po prostu kiedyś właczyłam wczesniej DB ...i ruszyła lawina XD>

Naruto ...niby mówia , ze klon DB, ale dla mnie o klase wyżej :] ..przy czym radze być ostrożnym, bo niekończące się telenoweliczne opowieści maja moc uzalezniającą XD niby nic ambitnego, a jak zaczniesz to już chcesz wiedziec co się stanie dalej .... < czyli kto komu i w jaki sposób tym razem morde obije :D>

No i przede wszytskim polecam Ci FMA :] ... jedno z najlepszych anime jakie widziałam, perełka :)
+. - > kropek z procesją
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

No i przede wszytskim polecam Ci FMA :] ... jedno z najlepszych anime jakie widziałam, perełka :)
Ababeb też dorzuca swój znak jakości dla FMA. Niewiele anime widziałem, ale z tych które widziałem, to jest moim najlepsze. :D

Co do Naruto, oglądałem jak dotąd tylko pierwszy odcinek. Wygląda OK, ja nie określam anime po pierwszym odcinku. Przynajmniej Naruto nie ma takiego głosu, jak gdzieś słyszałem. BTW, anime bardzo się różni od mangi? Innych tomów (poza najnowszymi) nie mogę znaleźć. :P

A ja bym jeszcze poprosił o wasze zdanie: czy opłaca się obejrzeć Ghost in the Shell? Wacham sie, czy nie zamówić. :P
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
Kermi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Kermi »

a o czym jest FMA?? To zapewne jakis skrot wiec prosze o rozwiniecie :D
"A friend in need's a friend indeed..."
"Pure Morning" PLACEBO
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura”