Manga & Anime

Wszystko co kojarzymy z kulturą: sztuka, język, subkultury & more

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Cierń pisze:milo wiedziec poprosze kolego.
:shock:

To mialo byc KOLEGE . ale troszke nie wyszlo :)
Cierń pisze:(tak samo Yattamana XD)
oooo Yattaman byl super musialem ogladac u kolegi bo sam nie mialem tylu kanalow...
i pytanie: powie mi ktos o ktorej leci GTO na hyper??
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

Post autor: Coco »

wczoraj ogladalam appleseed...
i bede troche odstawac od tlumu,bo powiem,ze mi sie niezbyt podobalo...
po pierwsze:mi grafika nie wchodzi,ale to tylko moje zdanie ^^""
po drugie:za duzo tam gadania -.- mam wrazenie,jakby cala akcja byla upchnieta w pierwszych 5 i ostatnich 20 minutach..."troche" sie to rozlazi jak dla mnie :roll:
o przewidywalnosci co sie zaraz wstanie,nie wspomne -_-"
i jeszcze...

Kod: Zaznacz cały

przy smierci tego briacośtam mialam dziwne matrixowe deja vu -_-...przebije takiego ilestam strzalow,potem jeszcze przeplynie niezly kawal drogi i co?ma jeszcze sile,zeby sie 10 minut zegnac z ukochana _^_"" jak trinity....ciekawe :>
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

na Appleseed byłam w kinie w zeszłym roku i uczucia miałam mieszane :/

Liczyłam na cos w klimatach GITS'a, a tymczasem Appleseed wydał mi się troche sztuczny i jakis taki hollywoodzki O_____o

Czegos mi tam po prostu brakuje :/

Co do oprawy graficznej ... nie cierpię jak obraz dwa de jest pomieszany z trzy de ... widocznej pracy komputera mówie nie !!... :?
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Bleach - cud, miód itd. To anime jest po prostu genialne, ma w sobie coś, co potrafi przykuć uwagę na długi czas :] I cały czas coś się dzieje :> Postacie świetne <Chad = Sylwek Stallone XD >, muzyka świetna, fabuła też ^_^ Ocena 10/10 i miejsce w rankingu zaraz za Naruto :]
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
tom

Post autor: tom »

jakby ktoś był zainteresowany to od 14.04 (najbliższego piątku) na Hyperze o 21:00 i 00:30 leci anime Gunslinger Girl.

Jeżeli chodzi o Bleach'a, coz jestem przy 74 odcinku ( a raczej 73-74) i jak na razie mi sie nie znudziło. Muzyka bardzo fajna (sa 3 Bleach Beat Collections z glosami aktorow z anime) kreska też.
Izrail nie jestem pewien, ale czy przypadkiem nie ten sam facet podklada glos dla Uryuu Ishida'y i Sasuke Uchiha'y?

P.S Czy Muminki to też anime? xD
Ostatnio zmieniony wt 11 kwie, 2006 18:33 przez tom, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Coco pisze:i bede troche odstawac od tlumu,bo powiem,ze mi sie niezbyt podobalo...
nie sadze,ze bedzies odstawac;)

'smierc'
bajorosa...boze jak sie pisze te imie? XD pretenduje to najbardziej kiczowatej scenki w anime...zreszta rozmawialysmy o tym z Luci^^

ale muzyka jest super:) szybka i techniczna,jak nalezy:)

aha, Ghost in The Shell Stand Alone Complex jest naprawde bajerancko wydany w Kinie Domowym..dodatki..fansuby...cus,miod i orzeszki :) goraco polecam:) ..ja juz sie skusilam na prenumerate,Ty tez powienes;P

<btw.myslalam,ze nie wytrzymie ze smiechu jak zobaczylam 'z zycia tachikomow' pod koniec odcinkaXD tachikomy rox:D>
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

tom, dokładnie ten sam pan ^_^ Ja aktualnie jestem przy odcinku 23, ale dziennie oglądam po pare, więc powienien szybko nadrobić zalefgłości ;]

No i ostatni obejrzałem Wolf's Rain - bardzo dobre anime, godne polecenia. Nic dodać, nic ująć. < a i tak Tsume rządzi XD >
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

Oooooooo .......właśnie .....Iz mi przypomniał ze Wolf's Rain już leży u mnie na półce chyba zzzzz.....rok??? ^^" < ekheem ....akhuu ... ^^"> moze wreszcie sie za to w świeta wezme :roll: ...mam nadzieję, ze warto...

Chociaż zastanawiałam się, czy by jeszcze raz nie obejrzeć FMA ...a jest naprawde niewiele serii do których w ogóle powracam ...< tak, to jest reklama (: >

Widziałam tez < przeleciałam przez trzy strony w księgarni XD> polskie wydanie mangi ....cóż ...i tak wszystko czytam i oglądam po angielsku, więc cokolwiek po polsku zawsze wyda mi sie sztuczne ... :roll: ...dziwnie tak sie czyta te "kurde" i "cholery" ...już wole po angielsku XD < ???@_______@???>
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Jestem świeżo po pierwszym odcinku .hack//roots :] No cóż... jezeli chodzi o muzykę to raczej nie nastawiajcie się na coś na miarę Signa :/ Co nowego w The World? PK - czyli Player Killers w modzie, nowe joby. No i więcej ludzi - kotów... O fabule nie ma co mówić po pierwszym epie. Ale zwiastuny gry i obecność "Dark Kite'a" mowią mi, że będzie dobrze :] Jeden mały problem - ostatnio przez pewnych znajomych mam uczulenie na mmorpgi :P

Aha - szykuje się też oavka (coś w stylu Liminality) -> .hack//Online Jack. Więcej (no w sumie tez nie za dużo :D ) tu -> http://www.dothackers.net/onlinejack.php
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Garnet pisze:aha, Ghost in The Shell Stand Alone Complex jest naprawde bajerancko wydany w Kinie Domowym..dodatki..fansuby...cus,miod i orzeszki :) goraco polecam:) ..ja juz sie skusilam na prenumerate,Ty tez powienes;P
Ja tez sie skusilem XD, super to wszystko wyglada :) po za tym za taka cene to grzech nie kupic.
Garnet pisze:<btw.myslalam,ze nie wytrzymie ze smiechu jak zobaczylam 'z zycia tachikomow' pod koniec odcinkaXD tachikomy rox:D>
Chyba wiekszosc anime odcinkowych ma takie scenki poodcikowe, podobnie bylo w "Tristia blekitna wyspa" tylko tam bylo " czy glowne bohaterki nosza majtki??" XD - to bylo troszke fajniejsze.
Awatar użytkownika
Maju
Kupo!
Kupo!
Post autor: Maju »

A Ergo Proxy ktoś ogląda? Widziałem dopiero trzy odcinki ale muszę powiedzie, że coraz bardziej się rozkręca. Ogólnie fajny, miejscami tajemiczy klimacik sf. Fabuła rozgrywa się w mieście zamieszkałym przez ludzi i roboty. Główną bohaterką jest policjantka uwikłana w dziwną sprawę związaną z potworem uwalniającym/"ożywiającym" roboty. Trochę to skomplikowanie brzmi dlatego trzeba obejrzeć żeby zrozumieć. :p Naprawdę niezłe.

PS: Ukazał się już może następny odcinek Hellsing OVA?
"...And if you look at your reflection,
Is it all you want it to be?
What if you could look right through the cracks,
Would you find yourself... find yourself afraid to see?"
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Ja sobie dzisiaj obejrzalem pierwszy odcinek GTO, jestem troche niezadowolony ,dlaczego?? otoz

Wykasowali scenke z Erika Nakajimą,, a to przeciez przez nia Eikichi chcial zostac nauczycielem, a w anime jedzie sobie na motorku, bla bla bla i w nastepnej scenie juz idzie do szkoly i spotyka Nanake. Po za tym odrazu mial te swoje normalne wlosy-czyli nie bylo scenki u fryzjera.Ale za to bardzo dobze ospisali scene jak Onizukua przyjechal z gangieb do swoich uczniow, dalej&#58; Nanaka w mandze, o swoim domu opowiadala w domy Eikichiego,w anime po tym jak chciala sie rzucic z motoru.
Ogolnie sceny sa nie tam gdzie trzeba i obrzydliwie to skrocili, ale mi i tak sie strasznie podobalo ;)
Ostatnio zmieniony sob 22 kwie, 2006 12:03 przez Kimahri, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Maju pisze:Ukazał się już może następny odcinek Hellsing OVA?
4 sierpnia będzie jak dobrze pamiętam......

Kimahri, ja już się oduczyłem porównywać anime do mangi i traktuje to jako zupełnie różne rzeczy ;) Mangi GTO nie czytałem, ale domyślam się, że może się znacznie różnić od anime i nie ma się co dziwić ;)

A ja zamiast się uczyć do matury to sobie nadrabiam zaległości :] Teraz jestem w trakcie oglądanie Speed Grapher'a. Myślałem, że żadna japońska popierdółka z bohaterem który używa aparatu do walki ze złem mnie nie wkręci, a tu zonk :]

Krótkie story:
Po długiej i ciężkiej wojnie ludzi można było podzielić na biednych i bogatych. Światem rządzą pieniądze. Bardzo dobrze to widać w Tokio, gdzie za pieniądze ludzie potrafią zrobić wszystko. W tym mieście przyszło żyć Suitengu, cenionemu i dobremu fotografowi, który kiedyś narażał swoje życie na wojnie by tylko robić jak najlepsze zdjęcia. W tej chwili pracuje dla jakiejś gazety. Wpadł na trop tajnego klubu, gdzie spotykają się największe szychy w mieście. To co go tam spotkało przeszło najśmielsze jego oczekiwania. Po paru zdarzeniach ucieka on teraz z Kagurą, córką bardzo wpływowej kobiety. Córka ucieka, bo nie dzieje się najlepiej w jej rodzinie i chce wreszcie zaznać wolności. A ścigają ich różne ... mutanty :] Anime raczej dla dorosłych, a przynajmniej "doroślejszych" :] Sporo seksu (& orgie included), że o przemocy nie wspomnę ;)

Pozatym oglądam Gunslinger Girl na Hyperze :] Fajne to to :] Mam nadzieję, że po tym anime zaczną puszczać jakieś powtórki, bo przez to codziennie chodzę spać po 1:00 :P (a o 21 tego oglądac z pewnych powodów nie mogę...)
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

http://www.geneon-ent.co.jp/rondorobe/anime/hellsing/ - Tyle czekania na kilkadziesiąt minut anime- powinni tego zabronić >_< Ja chcę braci Valentine :D
Jaco pisze:Pozatym oglądam Gunslinger Girl na Hyperze :] Fajne to to :]
Zatrzymałam sie w tej serii gdzieś w połowie odcinków i jakoś nie ciągnie mnie do dalszego oglądania :P Opening ma świetny- słuchałam tej piosenki chyba z miesiąc non-stop, jednak historia taka jakaś drętwa była.
Maju pisze:A Ergo Proxy ktoś ogląda?
Kilka postów wcześniej zachwycałam się tym anime - wtedy był dostępny tylko jeden odcinek, więc tylko rzuciłam na niego okiem i odłożyłam do momentu, aż będzie więcej epizodów :P ( przyzwyczaiłam się do komfortu oglądania kilku odcinków na raz :D) Design postaci jest tam bezbłędny, zakochałam się z miejsca *__* Co do fabuły to przyszedł na myśl GITS- a więc jest dobrze :P . Pewnie wkrótce obejrzę, bo dawno nie wpadł mi w łapy porządny serial.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Może to kogoś zachęci XD
http://www.youtube.com/watch?v=B3fc_Hl- ... =1&t=t&f=b

Inuuuuuuś *______*
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura”