FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Przedmiot przepada.
ciumcia

Post autor: ciumcia »

A i mam drugie pytanko. Sciagnelam sobie filmik z limitem squalla - Renzokuken. Widzialam ze jego limit za kazdym uderzeniem odbieral 9999 hp. Ja jestem na 100 lv i odbiera mniej niz 1000 hp. Co moge zrobic zeby i mi tak duzo odbieralo??
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Musisz jakis czar podczepic pod SRT w opcji Junction
Tu masz co i za ile http://www.k-ff.com/Final8/index.php?n=50
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Pomagają też Abilities typu Str+20%/40%/60%. Warto także użyć na pzreciwniku czaru Meltdown.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
SzaVranitO

Post autor: SzaVranitO »

Hej. Czy moge zdobyc gdzies talie kart jak nie zdobylem zaraz na początku?
medivh

Post autor: medivh »

Hmmm nawet jak nie zdobyles podpoczatku zawsze otrzymujesz karty za zdobycie niektorych GF-ow a jak nie to w Balamb Garden (2pietro) powinno byc tam 2 kolesi 1 z nich da ci karty
SzaVranitO

No wlasnie rozmawiam z nimi ale nie daja mi talii.Pozatym dostaje rozne karty za zdobycie gf i zabicie potworów ale nie moge z nikim zagrac. Podejrzewam wlasnie ze nie mam talii i dlatego.
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

medivh pisze:Balamb Garden (2pietro)
On wlasnie tam chya ich nie zdobyl :D
Np. jak pokonasz Ifrita to dostaniesz jego karte, podobnie jest z Diablosem,Odinem itd. I musisz tak skompletowac talie.
Musisz miec 5 kart jeszcze.
medivh

Post autor: medivh »

Kimahri pisze:On wlasnie tam chya ich nie zdobyl
Niech sie przejdzie i sprawdzi jak ich nie bedzie poprobuj pare razy tam pochodzic az wkoncu ci wyskocza a jak nie to jak kimahri napisal skompletuj wlasna talie :) az ide sobie zaraz pograc lubie karty w FF8 :)
SzaVranitO

Tak wiem.Mam 17 kart i dalej nie moge grac z nikim. Myslalem ze to dlatego ze na początku nie wziąłem tej talii. Ale teraz to już nic nie wiem :roll:
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Albo klawisz A, jeśli to wersja na PC.
cycu_92

nie wiem gdzie to pisac ale to prawie jak sekret

Post autor: cycu_92 »

jeżeli wiecie gdzie można kupi naszyjnik taki jak ma squall to prosze o odp.
albo gdzie wogule jest sklep ff8 (w Polsce)
cycu_92

mozna gdzieś w ff8 dostac

Post autor: cycu_92 »

mozna gdzieś w ff8 dostac albo po pokonaniu zdobyc Shaman stone potrzebny mi bardzo
poniewaz a jak nie to skąd wytrzasnac dark metter daje on quistis do limita shockvawe pulsar tak tak ten atak stosuje najsilniejszy z gf'ów Griaver odp tylko szybkoa bo dzisiaj mecz
tylko nie piszci ze :
100 curse spike=1 dark metter
1 dark metter=1 shaman stone
1 shaman stone+ 1 roseta stone
1roseta stone = ability +4
aha bym zapomniał na allegro był naszyjnik ale nie miałem tyle kasy wiec poszukałem sklepu i znalazłem juz złożyłem zamówienie :))
Con Dar

Post autor: Con Dar »

Ja dosyć niedawno biłem 100x curse spike ;) na forbidden`ach ;) nie miałem w sumie innej możliwości...troche to trwało i pod sam koniec zaczely lecieć same zombie powder...ale jakoś się udało :D a od Tri Face`a można ukraść 6 sztuk curse spike`a...forbidden po walce daje tylko 2 :/
Awatar użytkownika
Mischi
Cactuar
Cactuar

Post autor: Mischi »

Con Dar pisze:Ja dosyć niedawno biłem 100x curse spike ;) na forbidden`ach ;) nie miałem w sumie innej możliwości...troche to trwało i pod sam koniec zaczely lecieć same zombie powder...ale jakoś się udało :D a od Tri Face`a można ukraść 6 sztuk curse spike`a...forbidden po walce daje tylko 2
Duże ilości Curse Spike zostawia Malboro po pokonaniu (aż 10), przy czym trzeba mieć założoną komendę Rare Item
You know what the say ... the more, the merrier!
(I'm back)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”