Offtopiczalnia część 2

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Sephir
Cactuar
Cactuar

Post autor: Sephir »

squcloud pisze:Dla początkujących ktozy nigdy nie mieli nic wspolnego z programowaniem to dobry start.
Ale przeciez on nie pomoże nikomu w nauczeniu się jezyka programowania. Nie ma z żadnym praktycznie nic wspólnego O_o
Zaraz poszukam tego eli w necie i jak znajde to ci zrobie ten algorytm. Potem go obejzysz to napewno zalapiesz jak jest zrobiony.
Dzięki.
Awatar użytkownika
squcloud
Kupo!
Kupo!

Post autor: squcloud »

http://www.kk.jgora.pl/~gadzina/portal/ ... php?lng=pl
Tu masz jakas wersje Eli, nie wiem czy taka jaka macie w szkolach ale we wszystkich chodzi o to samo. Ok, biore sie za ten algorytm zaraz Ci go udostepnie.

Edit
Przykro mi ale to wersja demo i projektow nie da sie zapisywac. Powiem ci jak masz zrobic ten algorytm. A raczej napisze:

Wstawiasz klocka startowego czyli tego ze strzalka w dol w takim jakby kwadraciku. Klikasz na niego 2 razy i mozesz wpisac co chcesz np. "ten program bedzie liczyl pole trojkata."
Pod nim wstawiasz klocka wprowadzenie danej (jak na niego najedziesz to bedzie pisac wprowadzienie danej. wyglada jak strzalka w lewo tez w takim kwadraciku zaokraglonym.
Klikasz na niego dwa razy i w gornym okienku wpisujesz "podaj bok a" a w dolnym wpisujesz po prostu literke "a"
pod tym klockiem wstawiasz taki sam klocek. W gornym okienku wpisujesz "podaj wysokosc trojkata" a w dolnym literke "h"
Pod tym klockiem wstawiasz klocek obliczen. Taki pusty kwadracik zaokraglony. Taki jak tamte tylko bez strzalki. Klikasz na niego dwa razy i wpisujesz:
"wynik := (a*h) / 2"
Pod nim wstawiasz klocek wyprowadzienia zmiennej. Wyglada tak samo jak wprowadzenia tylko strzalka w druga strone. Klikasz na niego 2x i w gornym okienku wpisujesz "oto pole tego trojkata" a w dolnym wpisujesz "wynik"
Potem na zakonczenie pod nim wstawiasz klocek konca algorytmu. Wyglada jak klocek startu tylko ma jeszcze taka kreske pod strzalka.

I to wszystko. PRzetestuj czy wzsystko dziala wybierajac z górnego menu Wykonanie -> uruchom a następnie wykonanie ->wykonaj.
Enjoy it :p

Jak coś nie dziala albo czegoś nie wiesz to pisz.
Whadya think you're doing?
Awatar użytkownika
Sephir
Cactuar
Cactuar

Dzięki bardzo :) Już umie to zrobić, a do czego służą pozostałe klocki? Na przykład ten sześciokąt co rodziela się na dwie strony, albo strzałka która jest prostopadła do drugiej strzałki.
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Awatar użytkownika
Sephir
Cactuar
Cactuar

Potrzebujesz specjalnego programu do robienia tych screenów. Nie powiem ci jakiego bo mi sie nie chce szukać ale na www.google.pl znajdziesz :) Anyway, ten czarny prostokąt jest bardzo fajny bo potem jak odtwarzasz film, możesz otworzyć sobie go w edytorze grafiki otworzyć i moższ osbie rysowac po filmie ;)
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

kilmindaro ściągnij sobie najnowszą wersję VLC media playera. On ma funkcję robienia screnshotów http://www.videolan.org/. Albo możesz też wypróbować program FRAPS. Chociaż w jego przypadku, to te zrzuty jakieś 2 kolorowe były... ale może to tylko wina mojego sprzętu :wink:
"We carry death out of the village!"
medivh

Post autor: medivh »

VLC media playera sprawdzalem ten program lecz screnow mi nie robil :( a FRAPS cos niewychodzilo...
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Robię screenshoty zwykłym Media Player Classic (opcja "save image"), albo Crystal Playerem i do tej pory tylko kilka formatów plików się temu procederowi oparło (między innymi pliki .rmvb , jednak problem sam sie rozwiązał po instalacji innych kodeków) Tak więc polecam użyć takich prostych metod- wszystkie screeny,które zadawałam w quizach robione były właśnie w ten sposób ;)
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Takie pytanie ode mnie:
Programy do sciaganie muzyki, filmow itd. sa uwazane za piractwo, to dlaczego sa tak normalnie rozpowszechniane?? Wpiszesz na google kazaa to ci wyskakuje 50 stron skad mozna sciagnac legalnie, a przeciez pliki ktore z tych programow sciagamy sa nie legalne, przeciez to niby kradziez??
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Programy są legalne - to co masz na dysku i udostępniasz może nie być :) (i w większości przypadków - nie jest :D ). Zresztą - każde mp3, film itd. ściągnięte z netu możesz mieć na dysku bodajrze tylko przez 24h. Jeśli masz orginał (filmu, płyty idt.) możesz posiadać go w max. 3 kopiach do użytku własnego i osób Ci bliskich/spokrewnionych pod warunkiem, że nie czerpiesz z tego korzyści materialnej :] <odsyłam do ustawy o prawie autorskim i pokrewnych :) >
Co do powszechności - to logiczne jest oczywiście, że programy te są tak popularne - większość użytkowników ma gdzieś prawo autorskie i związane z tym prawa majątkowe do szeroko rozumianego "utworu". Wolą ściągnąć za free, nawet jesli jest to nielegalne, niż iść do sklepu i kupić...

Mam nadzieje, że nasze posty są zgodne z regulaminem - nie namawiamy do piractwa, ani nie podajemy żadnych linków itd. Ale lepiej zakończmy dyskusje na ten drażliwy temat ;)
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Dzieki ci Kwazi, już troche więcej rozumiem.
kwazi pisze:Mam nadzieje, że nasze posty są zgodne z regulaminem - nie namawiamy do piractwa, ani nie podajemy żadnych linków itd. Ale lepiej zakończmy dyskusje na ten drażliwy temat ;)
Oki zakończmy ;)

[ Dodano: Nie 23 Kwi, 2006 13:10 ]
Aha napisalem to, bo dzisiaj zobaczylem nowy utwor Feedera, ktory ma miec jutro premiere :roll:
Ruszaja mnie takie rzeczy jakos.
Awatar użytkownika
Markfrompoland
Cactuar
Cactuar

Post autor: Markfrompoland »

Wszystkim użytkownikom Firefoxa i miłośnikom Lipidapidalla:
http://img105.imageshack.us/img105/7906/untitled1qk.jpg
Efekt zaznaczenia tej opcji widoczny jest na obrazku :D Have fun! :wink:
Ain't no sunshine when I'm gone.
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Wam już naprawdę odbija :D
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Mam problem - gdy próbuje cokolwiek skopiować z Firefoxa i wklejić do gg/pliku tekstowego - nie udaje się... Nieważne czy to fragment tekstu czy link... Jakbym nic nie skopiował :/ Co ciekawe - pod samym firefoxem kopiowanie=>wkejanie działa bez zarzutu :/ Miał może ktoś taki problem? Jak można temu zaradzić? Mam najnowszego Firefoxa. Pod IE działa ok (ale nie urzywam badziewia).
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Powiem ci Kwazi ze mam to samo, nie wiem jak temu zaradzic, ale dolanczam sie do pytania i nie jestes sam ;)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”