FFVIII Pomoc: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF VIII? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

vx

Post autor: vx »

CyberFox pisze:
vx pisze:co daje rosetta stone
http://www.k-ff.com/Final8/index.php?n=51
no ok ale dalej nie wiem jak odblokowac to przejscie:)

i zeby lionheart zadawal po 9999 to co trzeba zrobic? wiecej strength dac przy abilities?
u mnie zadaje od 2500 do 6000
vx

hehe, jak by mi sie chcialo to przeczytac jeszcze raz to bym nie pytal tutaj nie:D?
no ok poczytam
Lukibw

Post autor: Lukibw »

Hmmm nie moge teraz nigdzie wejsc, to jak mam kupic bron ?
Lukibw

Mam tylko 19 remedy a trzeba miec 60 :/
Mozna jakos inaczej zdobyc ?
Bo od potworow nie widze zeby dalo sie zdobyc :(

----------
Czasem zamiast walki wyskakuje mi takie jakies ufo smieszne ;)
Ale nie da sie nic zrobic :(
Co to jest ?
Ostatnio zmieniony wt 18 kwie, 2006 15:21 przez Lukibw, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

Proste - zdobywasz Ragnaroka i będzie tam taki facet, który sprzedaje różne itemy, w tym Remedy. :P Jeśli nie wiesz jak dojść do Ragnaroka: http://www.k-ff.com/Final8/index.php?n=22
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
vx

albo idz tam gdzei byl odin, zabij 20 tonbery i wyjdzie tonbery king a on ma CALL SHOP :)
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

Lukibw pisze:Czasem zamiast walki wyskakuje mi takie jakies ufo smieszne ;)
Ale nie da sie nic zrobic :(
Co to jest ?
http://www.k-ff.com/Final8/index.php?n=23#ufo Naucz się samodzielnie szukać.

vx pisze:albo idz tam gdzei byl odin, zabij 20 tonbery i wyjdzie tonbery king a on ma CALL SHOP :)
Problem w tym, że to działa tylko na sklepy w których już się było mając tą umiejętność. Jeśli zdobędziesz Tonberry'ego na 4 CD, przywołasz tylko sklep faceta na Ragnaroku i już. :P
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
vx

ja zdobylem tonberego dopiero na 4cd i to wychodza z zamku ultimecji po drugim sludze bo nie moglem go pokonac. zdobylem tonbery`ego i mial call shop i wszystie sklepy w nim....

za to mam ciekawsze pytanie, po zabiciu ultimecji dzieja sie jakies rzeczy z przeszlosci i potem jest filmik, pech chcial ze jak sie zaczelo to zadzwonil mi telefon i sie zamyslilem i nie obejrzalem koncowego filmiku:))) moze mi ktos powiedziec czy da sie go jakos odegrac bez ponownej walki z ultiemcja? albo jak ktos ma ochote niech mi stresci co tam sie stalo istotnego dla fabuly
Awatar użytkownika
squcloud
Kupo!
Kupo!

Post autor: squcloud »

Jest taki program to wyciagania filmikow z plyty z finala. Zapomnialem jak sie nazywal. Poszperaj w necie.
Whadya think you're doing?
Lukibw

Ababeb,
Wiem, znalazlem to :) Dzieki :-)
I dzialaja wszystkie sklepy :]]

Ile mieliscie sily Squallem pod koniec ?
Squallem ladnie siekam ale Zell jest na 89 poziomie ale zadnych bonusow mu do umiejetnosci nie dodawalem i teraz cienki jest ...
Oplaca sie od nowa trenowac inna postac ?
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

To nie jest temat do chwalenia się statystykami. Koniec off topu.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Con Dar

Post autor: Con Dar »

Ostatnio po raz któryś odpaliłem FF8.
Przed pierwszą misją SeeD podbiłem sobie Shive i Quezacotl`a...kompatybilnośc, SumMag do 20%, boost itp itd. I przy walce z X-ATM092 za kazdym razem jak waliłem w niego GF`ami dopuki 2 raz nie padł(GF`y non stop bez przerwy bo inaczej nie dostawałem w ogóle AP)..i uciekałem z walki dostawałem po 50 AP!!! w ciągu 30 minut udało mi się to zrobić 6 razy...czyli razem 300 AP...i pytanie czy ma ktoś może jakiś przepis dokładny na to jak to z tym jest?? czy da rade wiecej AP z niego wyciągnąć??
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

O ile wiem to chyba da sie tylko raz zdobyc 50 AP, i to w pierwszej walce.
Con Dar pisze:czy ma ktoś może jakiś przepis dokładny na to jak to z tym jest??
X-ATM092 Ma okolo 5-6k(chyba 5600) zycia, jak mu to zabierzesz zanim on sie odnowi dostaniesz 50AP.
Con Dar

Post autor: Con Dar »

szukałem troszke na necie i znalazłem..niestety linków podawać nie można z tego co wiem...także napisze tylko że tak się da zrobić :) dopuki starczy czasu można walczyć i zdobywać po każdej walce 50 AP :)
ciumcia

Post autor: ciumcia »

Ja mam pytanko, a mianowicie jeśli użyje się Phoenix Pinion (GF Poenix) w czasie walki a drużyna nie umrze to ten GF przepada??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła przejście, techniczne”