Quiz o nas samych :]

Czy trzeba cokolwiek tłumaczyć? Róbta co chceta - tu możecie się do woli wyszaleć!

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Gagarin pisze:Q: ulubiony ptak?
Puszczyk Bożydara _^_
Q: Czy widziałeś/aś kiedyś prawdziwego puszczyka? :>
Tak, nie raz mam okazję podziwiać jego upierzenie :lol:

Q: Czy byłeś/byłaś kiedyś w Muzeum Ziemi Podlaskiej? ;>
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Wiecie co? Jak mają padać pytania takie tendencyjne (z podtekstem i to dość głupawym), to sorry, ale przymknę ten quiz bez mrugnięcia okiem. Nie taki był zamysł garnet, gdy go ponownie reaktywowała. Najwyraźniej muszę przypomnieć, o co tu chodzi
Garnet pisze:...czyli powrót starego,dobrego tematu :)

zasady bardzo proste...pytanie-odpowiedź..i odpowiadający zadaje zaraz następne pytanie

i od razu uwaga odnośnie odpowiedzi-niech będą one trochę bardziej roziwnięte i zawierały jakieś uzasadnienie,a nie np tak,nie etc

prosimy także o pytania w granicach rozsądku :]
Kapisz?

Odpowiadając na pytanie - nie, nie byłam i niewiele mnie to obchodzi.

Q: Sytuacja następująca: ktoś cie wybitnie denerwuje i stroi fochy przy ludziach, a Co robisz w takiej sytuacji - milczysz, odgryzasz się, czy rzucasz bardzo wymowne spojrzenie na tą osobę?
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Isia pisze:Q: Twój ulubiony musical
"Tanz der Vampire", oczywiście dalej wersja niemiecka, słucham tego 24/7 od przeszło sześciu lat.
Jaco pisze:Czy w dzieciństwie zmuszano Was do jedzenia czegoś, czego bardzo nie lubiliście?
Zupa szczawiowa w przedszkolu. :587: Kakao i mleko na koloniach, ale potem rodzice zaczeli mi wypisywać lewe zaświadczenia o alergii.
Go Go pisze:Q: Najwcześniejsze wspomnienie?
Są dwa. Pierwsze dotyczy wakacji, miałam wtedy dwa i pół roku. Chciałam iść na 'koniki' (mechaniczną karuzelę), ale rodzice byli zajęci, więc ich olałam i sama wyszłam poza teren ośrodka, przemaszerowałam z jednego końca miejscowości wczasowej na drugi, dotarłam do 'koników', a ponieważ nie miałam pieniędzy na jazdę, tylko postałam i popatrzyłam, żeby po jakimś czasie zawrócić 'do domu'. Pamiętam jeszcze swój pierwszy dzień w przedszkolu - większość dzieci płakała, a ja nie rozumiałam dlaczego. [Dopiero potem zrobiła się ze mnie beksa. :P]
Ivy pisze:Czyli : jakiej maszkary przestraszył(a)byś sie najbardziej?
Faceta w kostiumie ochronnym przeciwko skażeniom radiologicznym, radioaktywnym, jak to się tam mówi? XD
Gagarin pisze:Q: Twój ulubiony przedmiot w szkole, na studiach... ? były lub obecny i dlaczego?
GEOGRAFIA i w drugiej kolejności matematyka, my love, mój dwuletni fakultet. Boże, co ja robię nie na SGHu albo na geodezji, tylko na kierunku humanistycznym... *załamuje ręce* A dlaczego te przedmioty? Geografia jest najciekawsza, i tyle, niezależnie o tego, czy trzeba uczyć się o ekonomii, czy o minerałach. A matma... hm, hm... czy ja w ogóle muszę coś mówić? *__* Nigdy nie czułam się pewnie z przedmiotów ścisłych, ale rozwiązywanie zadań z matematyki i fizyki było moją największą radością w liceum.
Swoich obecnych studiów nienawidzę, nuff said. :] <żart, ale nie do końca>
kwazi pisze:Q: Ulubiony trunek... Rodzaj i marka
Whisky - Johnnie Walker. Wino - Tokaji Aszu.
Gagarin pisze:ulubiony ptak?
Kaczk--- znaczy się, orzeł. Bielik. Orzeł.
Ivy pisze:Q: Czy byłeś/byłaś kiedyś w Muzeum Ziemi Podlaskiej?
WTF? Nie. A powinnam? :lol:

Pytanie: Czy możesz wytłumaczyć Lucrecii o co chodzi z Muzeum Ziemii Podlaskiej? XD
Pytanie nr 2: Czy uważasz, że pisanie postów po alkoholu jest rozsądne? :lol:
Awatar użytkownika
Sephir
Cactuar
Cactuar

Post autor: Sephir »

Lenneth pisze: jakiej maszkary przestraszył(a)byś sie najbardziej?
Takiej typowej małej dziewczynki idącej w moim kierunku ze spuszczoną głową :)
Ewentualnie mojej nauczycielki od fizyki :shock:
Lenneth pisze:Twój ulubiony przedmiot w szkole, na studiach... ? były lub obecny i dlaczego?
Religia. Bynajmniej nie dlatego, że jestem bardzo religijny, ale dlatego, że lubię księdza który mnie uczy. Jest "na luzie", można z nim spokojnie poromawiać o wszystkim i nie daje sobie wejść na głowę.
Lenneth pisze:Q: Ulubiony trunek... Rodzaj i marka
Coca-Cola, najbardziej trująca ze wszystkich napojów ;)
Lenneth pisze:ulubiony ptak?
Wróbelek pospolity :)
Lenneth pisze:Q: Czy byłeś/byłaś kiedyś w Muzeum Ziemi Podlaskiej?
Nie i nie chciałbym :D
Lenneth pisze:Pytanie: Czy możesz wytłumaczyć Lucrecii o co chodzi z Muzeum Ziemii Podlaskiej? XD
http://www.krc.cn.pl/user...wacLachony.rmvb Obejrzysz, zrozumiesz :P EDIT: Blah, już nie działa link. W takim razie staraj się oglądac kabaret moralnego niepokoju w TV, ten skecz dość często leci.
Lenneth pisze:Pytanie nr 2: Czy uważasz, że pisanie postów po alkoholu jest rozsądne?
Jak najbardziej, tylko należy uważać żeby nie załapać warna :)

Q: Bohater z filmu, książki, bądź gry do którego jesteś najbardziej podobny/na (nie chodzi o wygląd tylko o charakter, zachowanie) (nie wiem czy już było ;P )
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Sephi- marudzisz, pytanie było konkretne i można było puścić wodze fantazji _^_
Sephir pisze:Q: Bohater z filmu, książki, bądź gry do którego jesteś najbardziej podobny/na (nie chodzi o wygląd tylko o charakter, zachowanie) (nie wiem czy już było ;P )
Eee, pod względem zachowania to moze być Sally Bowles z Kabaretu- bo lubię czasem zachować się prowokacyjnie, jak trafiam na sztywniaka, albo niemowę :D Może być też Snape, bo zawsze miałam wrażenie, że mamy ze sobą coś wspólnego...chyba cięty język. Sama nie wiem, trudno jest pisać o sobie :P

Q: W jakich sytuacjach odczuwasz największy stres?
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

hehe;P
^^ pozdrow papuzie:)
btw.Cezar mi dzisiaj za tapczan wszedl o.O czytalam ksiazke..wołam go,a on odpowiada mi zza tapczanu..byłam w szoku...oo..
W jakich sytuacjach odczuwasz największy stres?
w sytuacjach,ktore sa dla mnie nowe...egzaminy (chociaz ostatnio prawie wcale stresu nie mialam.. po prostu wraz z 'doswiadczeniem' spada poziom stresu;)...podczas kolokwium,gdy nie mam sciagi...oo..(jakos nawet jak umie,to lubie miec cosik pod reka,aby czuc sie pewniej;) tak na wszelki wypadekXD...poza tym wszelkie takie jakby spotkania o prace...-_-

wolisz rozmowe przez GG czy telefon? z czego czesciej korzystasz?
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Garnet pisze:wolisz rozmowe przez GG czy telefon? z czego czesciej korzystasz?
Z telefonu komórkowego ostatnio zupełnie zrezygnowałam i przerzuciłam się na maile i gg- nie znoszę pisania smsów, dzwonię tylko wtedy, kiedy trzeba i mam do kogoś sprawę, nie jestem osobą, która godzinami ślęczy na telefonie. Jeżeli już gadać dłużej, to osobiście, albo na gg :]

Q: Za którym razem zdałeś/zdałaś na prawko? ( jak nie masz, to siedź cicho :P) Co sprawiło Ci najwięcej problemów?
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Ivy pisze:Q: Budzisz się sam w całkowitych ciemnościach, w środku nawiedzonego domu, który zsyła na zbłąkanych ich najgorsze koszmary. W ręku masz handguna i 10 naboi, radio sygnalizuje, że zbliża się przeciwnik.. co się pojawi ? :lol: Czyli : jakiej maszkary przestraszył(a)byś sie najbardziej ?XD (tak, przed chwilą grałam w Silent Hilla ;) )
Sadako XD albo tej co nie umie zejść ze schodów w Ju-on >>'
Gagarin pisze:Q: Twój ulubiony przedmiot w szkole, na studiach... ? były lub obecny :) i dlaczego?
Plastyka, bo kiedyś umiałam rysować. Potem nie było, a potem historia filmu. Obecnie znów brak. lol
kwazi pisze:Q: Ulubiony trunek... Rodzaj i marka ^^'
Malibu z mlekiem (Łaciate górą!)
Koliber.
Markfrompoland pisze:Q: Jak długo siedzisz dziennie na forum i dlaczego? Czy naprawdę nie masz nic lepszego do roboty?
Nie wiem ile, bo mam na startowej, lol. Rzucam okiem, gdzie warto zajrzec i zmykam. Dziennie z 30 minut łącznie? :roll:
Ivy pisze:Q: Czy byłeś/byłaś kiedyś w Muzeum Ziemi Podlaskiej? ;>
Nie XD
Sephiria pisze:Q: Sytuacja następująca: ktoś cie wybitnie denerwuje i stroi fochy przy ludziach, a Co robisz w takiej sytuacji - milczysz, odgryzasz się, czy rzucasz bardzo wymowne spojrzenie na tą osobę?
Znając siebie? Rzucam, ale jakąś celną uwagę (Kazia maj idol szczerości XD) Spojrzenie także się przydaje. Czasem milczę,g dy dana osoba nie jest warta mej uwagi (w mym przekonaniu ofkors)
Sephir pisze:Q: Bohater z filmu, książki, bądź gry do którego jesteś najbardziej podobny/na (nie chodzi o wygląd tylko o charakter, zachowanie)
Severus Snape ^^ ... Poza tym mam sporo z Amelii i pewnie trochę z Wolverina.
Ivy pisze:Q: W jakich sytuacjach odczuwasz największy stres?
Ustne egzaminy, zwłaszcza wstępne.
GG. Cisza, spokój. Jak ktoś Cię wkurzy możesz na trochę zbanowac. Nie bulisz majątku za telefon i możesz w każdej chwili iść się napić czy siusiu. ^^
Ivy pisze:Q: Za którym razem zdałeś/zdałaś na prawko?
5
Ivy pisze:Co sprawiło Ci najwięcej problemów?
Plac manewrowy -_-''

Q: Który z polityków zasługuje u Ciebie na zaproszenie na smaczny obiad? ;)
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

Gagarin pisze:Q: Twój ulubiony przedmiot w szkole, na studiach... ? były lub obecny :) i dlaczego?
Matematyka my love :P Zawsze uwielbiałem ten przedmiot... Rozwiązywanie zadań zawsze sprawiało mi wiele radości i satysfakcji. Siedzenie nad liczbami to jest to. Nawet zdawałem maturę z matmy, ale ponieważ nie zdawałem fizyki dodatkowo, to nawet nie składałem papierów na matme... To był mój błąd, bo by mnie przyjeli :evil: I tak jestem na politologii...
kwazi pisze:Q: Ulubiony trunek... Rodzaj i marka ^^'
Wódka Luksusowa :D Dodatkowo browar.. Okocim Mocne :D I inne np. Lech, Tatra itd.
Sephiria pisze:Q: Sytuacja następująca: ktoś cie wybitnie denerwuje i stroi fochy przy ludziach, a Co robisz w takiej sytuacji - milczysz, odgryzasz się, czy rzucasz bardzo wymowne spojrzenie na tą osobę?
Rzucam bardzo wymowne spojrzenie i odgryzam się. Nia ma to jak siła argumentów :D
Przy zawieraniu nowych znajomości... Trzeba się jak najlepiej zaprezentować przed osobą, z którą chciałoby się zapoznać... wymienić poglądy....
Oczywiście wolę rozmowę przez gg... Jak wiadomo, to narazie nic nie kosztuje... Jak nie mam dostepu do neta, to wygodniej jest oczywiście sms`a wysłać :D Lub zadzwonić...
Q: Za którym razem zdałeś/zdałaś na prawko? ( jak nie masz, to siedź cicho :P ) Co sprawiło Ci najwięcej problemów?
Za trzecim zdałem... Najpierw sprawił mi kłopot plac (na łuku oblałem ;) ) , następnym razem egzaminator (który uważał, że popełniłem błąd na placu, kiedy go nie popełniłem :evil: ). Natomiast nastepny (egzaminator of course) dziwił się, dlaczego nie zdałem wcześniej... Takie jest życie :lol:
Go Go Yubari pisze:Q: Który z polityków zasługuje u Ciebie na zaproszenie na smaczny obiad?
Janusz Korwin-Mikke XD

Q: Czy żyjemy w erze leków? Jak myślisz, czy jesteśmy więźniami firm farmaceutycznych??
"We carry death out of the village!"
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Cierń pisze:Czy żyjemy w erze leków? Jak myślisz, czy jesteśmy więźniami firm farmaceutycznych??
Ja jestem więźniem kosmetyków. Uwielbiam wydawać zbyt duże pieniądze na kosmetyki- bardziej, niż na ciuchy, buty itd XD Leków używam, kiedy jestem chora, boli mnie coś, albo mam na recepcie- nie nadużywam, a więc więźniem nie jestem :P

Q: Dom marzeń.. Jak umeblujesz, umalujesz, zaprojektujesz ogród? XD
bard lynar

Post autor: bard lynar »

Q: ulubiony ptak?
Sowy chyba. Fajnie wyglądają.
Q: Jak długo siedzisz dziennie na forum i dlaczego? Czy naprawdę nie masz nic lepszego do roboty?
Nie liczę... pewnie ok. 1h, ale nie chcę skłamać. Jeśli chodzi o internet, to nie wiem, czy jest tu bardziej wartościowa rozrywka, niż siedzenie na forach.
Q: Czy widziałeś/aś kiedyś prawdziwego puszczyka?
Widziałem! W telewizji! Ale nawet tego nie jestem pewien...
Q: Czy byłeś/byłaś kiedyś w Muzeum Ziemi Podlaskiej? ;>
Nein. Chociaż kto to wie.
Q: Sytuacja następująca: ktoś cie wybitnie denerwuje i stroi fochy przy ludziach, a Co robisz w takiej sytuacji - milczysz, odgryzasz się, czy rzucasz bardzo wymowne spojrzenie na tą osobę?
Pierwsza albo trzecia opcja. Choć znając mnie, to bym pewnie stracił panowanie i się odgryzł, ale staram się taki nie być.
Lenneth pisze:Pytanie nr 2: Czy uważasz, że pisanie postów po alkoholu jest rozsądne?
Tak średnio. Ja tam wolę mieć nad sobą kontrolę.
wolisz rozmowe przez GG czy telefon? z czego czesciej korzystasz?
Jako jednostka aspołeczna rzadko dzwonię i na gadu też specjalnie często nie gadam. Ale chyba gadu, bo jest mniej stresujące.
Go Go Yubari pisze:Który z polityków zasługuje u Ciebie na zaproszenie na smaczny obiad?
Hmm, jakoś nie mogę się zdobyć na pożądną odpowiedź na to pytanie.
Sephir pisze:Q: Bohater z filmu, książki, bądź gry do którego jesteś najbardziej podobny/na (nie chodzi o wygląd tylko o charakter, zachowanie) (nie wiem czy już było ;P )
Ciężko mi wymyśleć. Jakoś rzadko znajduję postaci podobne do mnie, bo mam trochę dziwny charakter, albo inaczej - może po prostu nie zwracam na te podobieństwa uwagi.
Ivy pisze:W jakich sytuacjach odczuwasz największy stres?
Jak muszę coś zrobić przed ludźmi, przeczytać własne wypracowanie, opowiadanie, czy powiedzieć "speecha" na angielskim.
Cierń pisze:Q: Czy żyjemy w erze leków? Jak myślisz, czy jesteśmy więźniami firm farmaceutycznych??
Tak, taki jest naturalny stan rzeczy. Człowiek dąży do usunięcia ze swojego życia bólu, między innymi tego wynikającego z kłopotów ze zdrowiem. Mamy tak zaprogramowane już - jesteś chory, to się lecz... swoją drogą, to mam wrażenie, że świat przyszłości będzie światem bez bólu, ale mam taką nadzieję, że się mylę. Przeraża mnie ta wizja. Anyway...
Q: Dom marzeń.. Jak umeblujesz, umalujesz, zaprojektujesz ogród? XD
Kolejne trudne dla mnie pytanie. Byleby było przytulnie i swojo.

Q (możliwe, że było): Chciałbyś umieć śpiewać jak kto?
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

bard lynar pisze:Chciałbyś umieć śpiewać jak kto?
Enya *__* lub Kokia, Maaya Sakamoto, Yoko Kanno.... <orgazm>

Q: Piosenka, która mogłaby grac u Ciebie 24h na dobe 7 dni w tygodniu?
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Go Go Yubari pisze:Q: Piosenka, która mogłaby grac u Ciebie 24h na dobe 7 dni w tygodniu?
Nie ma takiej. Jak już mi coś wpadnie w ucho to słucham tego często, ale bez przesady. Takie utworki zmieniają się z czasem... ostatnio często pogrywa:

Disturbed - Ten Thousand Fists (teraz sobie zapuściłem, a co! :] )

-> W jakim kraju NIE chciał/a byś mieszkać? (oprócz Polski :] )
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Jaco pisze:W jakim kraju NIE chciał/a byś mieszkać?
Afrykanskich (poza RPA), Ukrainie, Łotwie, Estonii, Białorusi, Węgrzech, Chorwacji, Koreii Północnej i jeszcze się kilka znajdzie.

Q: Język, którego się pragniesz nauczyć ponad wszystko? (japonski jest taki pospolity, eh ;) )
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

Pewien konkretny przedmiot na uczelni, środa rano. Za każdym razem krok od zawału serca. Dobrze, że to praktycznie jedyne źródło stresu w moim życiu, inaczej bym nie wyrobiła. O_o
Ivy pisze:Q: Za którym razem zdałeś/zdałaś na prawko? (jak nie masz, to siedź cicho) Co sprawiło Ci najwięcej problemów?
*czyta inne odpowiedzi*
Buahahaha, cieniasy jesteście (....napisała osoba, która siada za kółkiem raz na kwartał. XD) Plac manewrowy to była pestka, za pierwszym razem oblali mnie tylko dlatego, że wymusiłam pierwszeństwo na mieście. :evilbat: A za drugim razem zdałam.
Wolę w cztery oczy. A z tych dwóch wybieram telefon, lubię słyszeć swojego rozmówcę.
Go Go pisze:Q: Piosenka, która mogłaby grac u Ciebie 24h na dobe 7 dni w tygodniu?
Aktualnie jest to 'Pain' z XS II OST. ^^
Sephir pisze:Q: Bohater z filmu, książki, bądź gry do którego jesteś najbardziej podobny/na (nie chodzi o wygląd tylko o charakter, zachowanie) (nie wiem czy już było)
Było w osobnym temacie na tym forum - napisałam wtedy, że z charakteru jestem wykapanym Jechtem, dalej to podtrzymuję. :]
Jaco pisze:W jakim kraju NIE chciał/a byś mieszkać? (oprócz Polski :])
1) W Korei Płn., Chinach, Argentynie, etc.
2) Chciałabym mieszkać w Polsce, ale wiele bym dała za to, żeby ta Polska inaczej wyglądała.
Go Go pisze:Q: Język, którego się pragniesz nauczyć ponad wszystko? (japonski jest taki pospolity, eh)
Oczywiście japoński, ale japoński mam już niejako w kieszeni - tzn. wiem, że kiedyś się go jako-tako nauczę, choćby mi to miało zająć następne dziesięć lat (i pewnie co najmniej tyle zajmie). Oprócz tego pociąga mnie rosyjski, gaelic i fiński.

Pytanie: Przekliasz? Jeśli tak, to często? Z okazji braku okazji, czy tylko wtedy, kiedy naprawdę puszczają Ci nerwy?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Off Topic”