FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

-problem z Pandora's Box polega na tym, ze w kraterze Dragon Zombie wykonyje go tylko 1 raz, za pierwszym razem jak go spotykasz. dlatego po wejsciu do lokacji gdzie Dragon Zombies wystepuja nalezy zalozyc wszystkie ES materie (jesli chce sie mies tego ESa).

-manipulate na Dragon Zombies nie dziala

-Dragon Zombies w 'strefie bez powrotu' wykonuja Pandora's Box, ale wtedy to juz nie ma wiekszego znaczenia...
madkaktus

brak drogi powrotnej

Post autor: madkaktus »

wszedlem do krateru aby zebrac wszystkie materie i skille i teraz niemoge wrocic na highwinda.niemoge wspiąc sie na sopel po ktorym jest wyjscie w miejscu gdzie druzyna rozdziela sie po raz pierwszy.mam tylko jednego save wlasnie tutaj.......czy ktos wie czy jest jakies wyjscie?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

No to mam nadzieje, że masz sejva przed zejściem po soplu... Nigdy nie stawiaj sejva w tej lokacji bo może wystąpić właśnie takie "zło"! To słynny bug w grze - nic nie poradzisz... Radze zejść na dół i ubić last bossa :P
I postaraj się pisać tam, gdzie należy... *widzi kontem oka moda z pochodnią i rządzą mordu w oczach :lol: :wink:*... Oho już przeniesione ^^'
Sogetsu
Malboro
Malboro

Post autor: Sogetsu »

hoo, nie wiedzialem, ze jest taki bug. zawsze stawiam savepointa na samym dole, przed miejscem, gdzie sie druzyna spotyka przed zejsciem do Jenovy.
Val

Post autor: Val »

mam maly problem. :/
jestem na koncu pierwszego dysku i jestem w Bone Village nie wiem gdzie ta przekleta Lunar Harp jest.... znaczy sie nie moge wejsc na drabinke gdy juz rostawiam geologow... czy to znaczy ze mysze na dole szukac czy mam jakis blad w grze?
Awatar użytkownika
Myszaq
Kupo!
Kupo!

Post autor: Myszaq »

To chyba jakiś błąd bo Lunar Harp znalazłem na górze ale czy to na 100% błąd to nie jestem pewien. Może robisz coś nie tak.
Niektórych historii nie da sie opowiedzieć słowami, niektóre legendy muszą umrzeć...
Awatar użytkownika
Sephir
Cactuar
Cactuar

Post autor: Sephir »

Może źle sie ustawiasz pod ta drabinką :) Albo wchodzisz nie na ta co trzeba bo tam sa chyba dwie obok siebie z tego co pamietam. Popróbuj. :)
Val

Post autor: Val »

oh.... po wielu prubach i zobaczenia pierwszej strony tego tematu wkoncu mi sie udalo. bardzo przeproszam ze wczesniej nie pomyslalam i nie zajrzalam na poprzednie posty... :/
eh! 1 dysk z glowy! :D
Con Dar

Post autor: Con Dar »

A więc mam pytanie...pare razy już FF7 męczyłem...ale teraz postanowiłem sobie zdobyć wszystko co sie da..i pytanie brzmi: czy da się zabezpieczyć przed everyone`s grudge? cały czas claud`owi zabiera po 9999 a reszcie mniej...od czego to zależy?? szukałem troszke na forum ale w temacie gdzie ponad 70 stron tekstu jest cięzko znaleźć to co się chce :)

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Obrażenia zadawane przez everyone`s grudge danej postaci = liczba wrogów zabitych przez tą postać * 10 (czyli - z każdym zabitym damage skacze o 10 ^^')

Przykład: zabiłeś 650 wrogów Cloudem a 430 Barretem to oberwą odpowiednio
Cloud za 6500
Barret za 4300

Także jeśli chcesz się przed tym "zabezpieczyć" - nie zabijaj tylu przeciwników :D Innej drogi nie ma _^_
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

I na tej samej zasadzie,działa Karma w FF X,no ale to raczej jako ciekawostka w tym temacie ;)
FF XII W trakcie katowania
xavier

Post autor: xavier »

witam, mam pytanie jestem a Accient Forest, i na samym poczatku jak jest ta roślinka w której jest Supershot ST, to zabieram przedmiot i ... co dalej? jak ominąc tą rosline? w opisie na stronie jest zeby coś z owadami i tymi 3 lejkami pokombinowac... ale co jak?:( help
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

xavier pisze:w opisie na stronie jest zeby coś z owadami i tymi 3 lejkami pokombinowac... ale co jak?:( help
Czyli przeczytałeś go? Ale czy ze zrozumieniem?? :roll:
Teraz skoncentruj się na trzech wiszących lejkach. Musisz przynieść w pobliże kilka owadów lub żab. Potem wrzuć po kolei do każdego lejka po jednym zwierzaku i przejdź na drugą stronę. Na górze znajdziesz Spring Gun Clip.
Opis jest tak dokładny, że nie wiem w czym problem...
wsciekly

Post autor: wsciekly »

Po co w ff7 jest "Last Elixir"
Po wzięciu go ze skrzyni niemam go nigdzie w ekwipunku, ani w "key items" ani w "Materiach" ani nigdzie !!! Czy to może jakiś błąd w grze czy coś żeby się człowiek zdenerwował ??
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Czy chodzi ci o ten co sie bierze w takiej lodowej jaskini?? jak to to jest chyba jakis blad, ale nie jestem pewny.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”