Final Fantasy XII

Najnowsza i zarazem ostatnia część serii na konsolę PS2

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Ireth
Malboro
Malboro

Post autor: Ireth »

o retyyyyyyyyy @__________@ dopoiero teraz ściagnęłam to "Kiss me goodye" ....

;________; ...powiało Titanic'iem...i to ostro ...ała :?

Ale nic ..grunt to pozytywne myslenie XD
&. - > kropek na rollercasterze
A. - > kropek na wieży Eiffla
+. - > kropek z procesją
|.| - > kropek w toi-toi'u ( by Cierń)
Oo. - > kropek uciekający przed lawiną ( by Cierń)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Chciałym sie dowiedzieć, czy FFXII będzie na 2 płytach DVD tak jak mówiły pogłoski. Chyba sie kiedys o to pytałem, ale jakoś nie pamiętam odpowiedzi o_o'
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

na 1 DVD dwuwarstwowej

..chyba,że cos by zmienili przed premierąXD
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=3728 no no co wy na to?? nic tylko zbierac i kupowac!!!!! do listopada jeszcze daleko ale preorder juz jest!
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

ja tam,jak już to wolę allegro-taniej (w ogole to nie rozumiem tego..jeszcze daty premiery nie ma :lol: )
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Garnet pisze:w ogole to nie rozumiem tego..jeszcze daty premiery nie ma :lol: )
to ja wytlumacze- to jest preorder oni nie znaja daty premiery ale wysla ci w tym czasie i jak teraz zamowisz sobie to masz pierszenstwo i dostajesz FF XII w dniu premiery :)
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Niedokładnie. Ultima zamieszcza tytuły jak mają potwierdzenie od wydawcy. A wysyłają preordery w kolejności zgłoszeń.
jasne masz racje troszke pomieszalem.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

zamawiałam FFX z Ultimy przed premiera,wiec wiem o co chodzi^^ (tylko, ze wtedy byla już ustalona data wyjścia i po prosu bylo taniej,wiec sie skusiłam)...heh jak widać gra okazala sie '....' wiec wole teraz nie zapeszac losu i nie zamawiac przed premeira :lol:

dobra gra startuje jutro w Japan (czyt. za pare godzin XD bo jesli dobrze licze to teraz maja druga w nocy) i co za tym idzie jestem ciekawa opinii "zwykłych" graczy,a nie szanownych redaktorow...
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Gokulo pisze:Gra jest na jednej DVD-5 nie DVD-9
tak pisałam w newsach,jesli dobrze pamietam^^ (tutaj jak odpowiadałam na pytanie Boniego,nie bylo jeszcze oficjlanych info)
Gokulo pisze:ze nie mozna pauzowac filmikow byl w bledzie.
tez juz potwierdzono,ze mozna pauzowac w recenzji Famitsu
..a artykul moze nie ze byl w bledzie.. (w koncu famitsu chyba jakies tam wiarygodne info ma) tylko chyba SE zmienilo zdanie

btw.jaki to jest sens grania w cos co nie rozmiem? ^^ tak..tak..sama gralam w PE po japonsku,ale wtedy za chiny nie moglam dostac wersji ntsc/usa...a w ff8 tak gralam,ze sie pozniej zniechecilam :lol:

no ale czekamy na opinie;P
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Post autor: Gokulo »

Wyglada na to, ze Ashe dzielnie broni sie przeciwko naklejce "syndrom Yuny"
Panelo tez nie jest upierdliwa dziewczynka jaka mogla sie wydawac. Tak wogole to juz nie wiem kogo do party brac :(
Wlasnie skonczylem "zwiedzac" Leviathan'a i nareszcie skompletowalem cala druzyne - stad moj problem...
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

masz FFXII O_o'
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Vaan »

Boni pisze:masz FFXII O_o'
A co w tym dziwnego, zawsze możesz zamówić z Japonii, Zresztą jest dokładnie tak jak myślałem, iż jak tylko ukaże się FFXII w Japonii, każdy tylko bedzie mówił ja już gram, nie rozumiem co mówią ale gram -_-'
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Vaan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Post autor: Gokulo »

Uff.. 12h na liczniku, wlasnie zdobylem pierwszego summon'a ^^

Kod: Zaznacz cały

Sprawa wyglada tak jak mowili, pojawia sie ikonka summon'a na Boardzie i jedna osoba moze ja aktywowac - dla reszty automatycznie znika. Podobnie ma sie sprawa z Limitami (o dzwiecznej naswie Mist Knacks) - na Boardzie znajduje sie 18 gwiazdek - po 3 Limity na postac. Gdy aktywuje ja jedna postac, druga juz tej nie moze, musi gdzie indziej. Nie wazne, ktore sie aktywuje - zawsze dostanie sie najpierw limit 1lv potem 2 i 3. Limity mozna "chainowac" (cos ala Skillchain z FFXI) w czasie animacji pojawiaja sie przyciski, ktore mozna wcisnac w okreslonym czasie aby druga postac uzyla swojego Limitu (np. pojawia sie trojkat i kwadrat, gdzie jedno to Vaan, a drugie np. Ashe) - jesli nic sie nie pojawia to mozna wciskac L2 i gra robi losowanie i jest szansa, ze sie pojawi przycisk - wtedy musimy jeszcze 2 razy szybko dany przycisk wcisnac - a ze jest limit czasu to nie zawsze sie udaje. Ja narazie max 5 limitow zchainowalem. 
Moja druzyna to Vaan, Fran i Ashe w tej chwili. Ashe bardzo mi sie podoba ^^ Wogole nie przypomina tej usmiechnietej dziewuszki z pierwszych scanow - widac i slychac po niej, ze byla doswiadczona przez zycie, a na dodatek cos ukrywa przede mne :o 
Przy okazji zdobywania pierwszego summona w otoczeniu pojawilo sie dziwne zjawisko, ktore Fran z tego co zrozumialem nazywa "Mist" O.o Po walce z Aeonem znika... Nie jestem pewien jaki jest zwiazek.
Ostatnio zmieniony ndz 19 mar, 2006 16:04 przez Gokulo, łącznie zmieniany 1 raz.
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

Gokulo fajnie, ze się cieszysz, ale nie opisuj całej gry (nie mówię o fabule, ale o technice, rozgrywce etc.), bo mi osobiście to psuje potem zabawę. Sama wole odkrywać co i jak działa...mam satysfakcję z tego. Albo chociaż zaznaczaj w spoiler, to będę wiedziała, zeby unikać. Dla mnie gra w języku, którego nie rozumiem jest bez sensu. Mam FFVIII po włosku i po 15 minutach wylądowała ta gra w szafie. Co to za frajda? Nawet jeżeli przyjdzie mi czekać rok az się pojawi u nas, to przynajmniej będę miała przyjemnośc z gry.

Poza tym jakkolwiek fajna by grą FFXII nie bylo, to mam narazie w co grać. Xenosaga jeszcze czeka, ah...

Więc jeszcze raz proszę. Zaznaczaj wszystko w spoiler (bo nie chcę całego tematu ignorowac z powodu 1 osoby).
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Gokulo pisze:Wyglada na to, ze Ashe dzielnie broni sie przeciwko naklejce "syndrom Yuny"
Panelo tez nie jest upierdliwa dziewczynka jaka mogla sie wydawac. Tak wogole to juz nie wiem kogo do party brac
ano,niby fabuła miala byc powazniejsza...widze,ze po czesci im sie to udalo:]

anyway,mam pytanko odnosnie Vayne'a-czy czesto w grze wystepuje etc? (albo czy przez moment chociazby jest grywalny:])?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy XII”