Sephir pisze:Przed chwilą wróciłem z "Mgły". Film denny, efekty żałosne. Płytkie gówno.
:] czego mozna sie spodziewac po remaku:]
Maju pisze:Nie wiem czy był wspominany - "Jacob's Ladder" (Drabina Jakubowa).
był wspominany (opcja 'szukaj')
Gokulo pisze:, to wlasnie z tego filmu SH czerpie pewne inspiracje. Podobienstwa odrazu widac ^^;
twórcy SH oficjlanie przyznali sie do czerpania pomysłow z tego filmu
jest już Battle Royale 2 w Kinie Domowym!!!
a ja tymczasem byłam dzisiaj na "Łuku" Kim Ki Duka (mistrza nad mistrzami^^ kto zobaczy jego filmy,ten się zgodzi)
film jest dobry...tylko qrcze jednak mu brakuje do Pustego Domu czy Wiosna,Lato,jesien,zima i..wiosna....brakuje tego czegoś..więc dla mnie jest filmem dobrym,ale nie takim dobrym jak w/w filmy
panom pewno spodoba sie główna bohaterka:p
ale jedna uwaga-jeśli nie widziałes/as żadnego filmu Ki Duka to nie zaczynaj od tego filmu! tylko od tych co wyżej napisałam,aby pozniej wg tamtych móc porownywac jego pozostale filmy:)
film jest o staruszku mieszkajacym z nastolatka na lodzi,ktora ma zamiar poslubic,gdy ta skończy 17 lat...ale pojawiaja sie problemy....
tak więc ogolnie rzec biorac polecam...kolejny raz Kim serwuje nam magiczna historie,gdzie glowni bohaterowie nie wypowiadaja zadnej kwesti...w koncu to nie slowa są najważniejsze....
btw wsciekla jestem,że ani Hauru,ani Corpse Bride nie dostalo Oscara..no ale przynajmniej Wyznanie Gejszy zgarnęło 3 Oscary