FFX POMOC, część druga

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Kiedy jej pasek Overdrive osiągnie maksimum, wtedy do drużyny włączasz Yunę i każesz jej przywołać jakiegoś Summona. Najlepiej gdyby Yuna miała pełny OverDrive (Grand Summon) lub gdyby przywoływany Aeon miał od razu naładowany pasek. Np Bahamut - przywołujesz go, wykonujesz Mega Flare, po czym Bahamut przyjmuje na siebie Diamond Dust Shivy. Overdrive'a Shivy nie da się przeżyć inaczej. Jeżeli chcesz iść na skróty, to przywołaj Yojimbo, zapłać mu i miej nadzieję, że wykona Zanmato.

Reszta ataków jest na jedną postać, więc tu spokojnie wystarczy ci Auto-Phoenix w zbroi. Nie zaszkodzi używać Overdrive'ów.

Obok Zanmato, najprostszym sposobem, by pokonać Shivę to Perfect Attack Reels Wakki + jeden atak (najlepiej Quick Hity).
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
natka

Post autor: natka »

no właśnie w tym jest mały problem,jak zaczynam walke,ona ma pierwszy ruch i wali wszystkich pokolei,uśmircając ich nie dając mi wogóle co kolwiek zrobić,patrze tylko jak zadaje każdemu po 9999 obrażeń,i co ja mam w takiej sytuacji zrobić

[ Dodano: Nie 19 Lut, 2006 14:04 ]
ups pomyłka zadaje mi 99999 obrażeń(to wcale ni polepsza sprawy);_;
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Na obecnym poziomie , z 4000 HP nie masz raczej szans na konwencjonalne pokonanie Dark Shivy(choć próbować nie zaszkodzi), bo statystyki są zbyt niskie.

Porady, jak najszybciej expować, znajdziesz tu: http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=76#exp

Jeżeli Shiva zawsze ma pierwszy ruch, musisz zaopatrzyć postać w umiejętność First strike. Jeżeli posiadasz już Masamune dla Aurona, to użyj tej broni (ma first strike), a jeżeli nikt z drużyny nie posiada tej umiejętności, to skorzystaj z opcji modyfikacji ekwipunku: http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=65 i za pomocą return Sphere (jeżeli nei masz tej sfery, zajrzyj tu: http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=58)

Następnie, w zależności od tego, kto posiada first strike, ustalasz skład drużyny. Jeżeli Yuna ma first strike, to daj ją do podstawowego składu. Jeżeli nie, to wywal ją z podst trójki i daj postać z FS, która rozpocznie walkę- wtedy zmień ją na Yunę i niech ona wezwie summona (na tym etapie możesz liczyć jedynie na Zanmato, więc wzywasz Yojimbo... ufff ;)
natka

Post autor: natka »

dobra porada,dzięki,spróbuje dziś coś z tym zrobić :)
muller

Post autor: muller »

jak się trenuje chocobo?jest to gdzieś w opisie?
chesiu

Post autor: chesiu »

muller pisze:jak się trenuje chocobo?jest to gdzieś w opisie?
Witam tu nie ma czegoś takiego jak trening chocobo jak było to w ff7 lub 9 tu poporstu masz 3 wyścigi gdzie w jednym z nich możesz dostać potrzebną rzecz do celestiala Tidusa http://www.k-ff.com/Finalf10/index.php?n=24 . Pozdrawiam
Hanza

Post autor: Hanza »

Witam. Mój problem jest związany z łapaniem stworów do MA w lokacji Omega Ruins. Złapałem już wszystkie monstra z tej lokacji z wyjątkiem jednego, którego za nic nie mogę spotkać. Mowa o siódmym z kolei, na pierwszej stronie rozpisu z MA tejże lokacji, za raz po Spiricie. Czy ktoś mam pojęcie o ktorym mowa?
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Hanza pisze:Witam. Mój problem jest związany z łapaniem stworów do MA w lokacji Omega Ruins. Złapałem już wszystkie monstra z tej lokacji z wyjątkiem jednego, którego za nic nie mogę spotkać. Mowa o siódmym z kolei, na pierwszej stronie rozpisu z MA tejże lokacji, za raz po Spiricie. Czy ktoś mam pojęcie o ktorym mowa?

Ten potwór to Machea.
Takie dziwactwo na czterech nogach ( :?: ) z ogonem do góry.
Nie pamietam gdzie sie go spotykało.
Przejdz całe Ruiny od początku do końca.
Musi sie kiedyś trafić.

Powidzenia i wytrwałości :wink:

P.S. Na przyszłośc.Zajrzyj czasem do opisu,tam wszystko jest.
Hanza

Post autor: Hanza »

No tak. Jak tylko go zobaczyłem, zorientowałem się że chodzi o zwykłego 'szeregowca'. Pierwsze wejście do ruin i bach! Stoi mi na drodze. Nie był to jedak trudny problem. Dzięki za pomoc TomajS.
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

Dark aeony maja duzo def -jak bym zalozyl bron ze zdolnoscia percing i uzyl OD wakki (ktory u mnie np. na bahamuta zabieral 30k jdnym udezeniem) i jak bym mial ten percing na broni to by zabieral 99 999?? bo przeciez percing ignoruje obrone przeciwnika
kubhak

Post autor: kubhak »

Witam Wszystkich Zwolenników Final Fantasy i strzelam pytankiem niczym Rivaldo gola z przewrotki lub Chuck Norris z polobrota w ktorej czesci Thunder Plains moge zastac pewna kreature zwana potocznie Qactuarem bo tak dlugo jak budowano Mur Chinski trwaly moje poszukiwania lecz jak to sie mowi nie dalem rady go dojechac wrrrr
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Z tego, co pamiętam, spotykałam go głównie w drugiej części Calm Lands (tej od strony Macalanii). Jeśli aktywowałeś posągi z wizerunkami Cactuarów, będą pojawiać się co jakiś czas w walkach :wink:
kubhak

Post autor: kubhak »

oj nie aktywowałem prosłl bym o podanie namiarów na te posażki :P
Awatar użytkownika
Kimahri
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Kimahri »

sprubuj w pierwszej czesci thunder plains nie daleko wiez tam gdzie jest ostatnia bron dla kimahriego - ja tam czestop je spotyklalem
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

kubhak pisze:oj nie aktywowałem prosłl bym o podanie namiarów na te posażki n
Posągów jest kilka, a wystarczy aktywować tylko trzy - naciśnij kwadrat, gdy podejdziesz do świecącego kamienia z rysunkiem Cactuara.

Trochę trzeba się nabiegać - na pewno znajdziesz, lecz trzeba mieć szczęscie i natrafić na kamień jarzący się światłem - z tego co pamiętam, one gasną po jakimś czasie :P

[EDIT] Coś nie jestem przekonana, że świecą się tylko te fałszywe - wyczekiwałam, aż zaświeci się jeden kamień(ciągle gasł) i udało mi się go aktywować.
Ostatnio zmieniony sob 25 lut, 2006 12:47 przez Faris, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”