Blitzball
Moderator: Moderatorzy
-
Alphonse Elric
Wie ktoś może za co dostaje się EXP i jak dużo bo musze podćwiczyć moją drużyne. Gdyż u mnie Tidus ma 39 lvl a jeden z obrońców 16
wieć nie wiem co mam robić czy go specjalnie doćwiczać czy zostawić na pastwe losu. Nawet nie moge Keppy nauczyc Volley shot bo ma za mały lvl i nikt go już nie wykonuje tylko Volley shot 2
. Ja osobiście uważam że najlepszą defensywną techniką jest Takle Slip czy coś takiego ( dla tych którzy nie wiedzą co to daje ) jest to uskoczenie (a raczej odpłynięcie ) gdzy ktoś będzie chciał zabrać piłke z 40% szansą i 80 % przy drugim poziomie. Nawet raz to sprawdziłem przy Takle Slip 40% i z pięciu odskoczyłem od 4 :D a potem Sphere Shot i GOL!!!!!!!!!!!!!! Besaid Auroches wygrywają 9:0 z Al Bhes Psykes
Za udział w meczu- im częściej dany gracz utrzymuje się przy piłce i jak mu się wiedzie, tym więcej EXP. Nie wiem, czy można to jakoś konkretnie wyliczyć, ale może znajdzie się tutaj jakiś zapaleniec, który poda Ci odpowiedźAlphonse Elric pisze:Wie ktoś może za co dostaje się EXP i jak dużo bo musze podćwiczyć moją drużyne.
-
Alphonse Elric
Moja taktyka jest taka , zabieram dla przeciwnika piłke podaanie do pomocnika (Tidus) , płyne przez ich obrone ( która nic mi nie robi ) i strzelam.
Więc u mnie napastnicy mało dostają exp czasami po 4-8 ale więcej od obrony do kktórej piłka niedochodzi.
A propo tego poradnika to owego nie znalazłem.
Więc u mnie napastnicy mało dostają exp czasami po 4-8 ale więcej od obrony do kktórej piłka niedochodzi.
A propo tego poradnika to owego nie znalazłem.
-
Alphonse Elric
Z mojego dotychczasowego exp wynika że gdy cały czas strzelam tylko tidusem to dostaje na konie 24-32 exp a jak bezmysłlnie próbóje coś zrobić z tą obroną to tylko 16-18 exp więc chyba postanowie dać ich do ataku :D bo przeciwnika atak nie przejdzie nawet przez mego tidusa
P.S. wie ktoś jak działa remove data czy coś takiego ?? tak se dumałem czy to zostawia skille a zeruje levele czy jakoś tak
P.S. wie ktoś jak działa remove data czy coś takiego ?? tak se dumałem czy to zostawia skille a zeruje levele czy jakoś tak
Najlepszą taktyką jest podać piłkę do Brothera i popłynąć nim obok wszystkich przeciwników aby zaczeli Cię gonić, Brother ma takiego speeda że im ucieknie im(staraj sie zgubić ich ok. swoich obrońców) i podaj do Tidusa aten spokojnie dotrze do bramki a ponieważ nie będzie obrońców strzelenie gola to łatwizna. Można stosować przez cały mecz. Z tą taktyką wygrywałem średnio 7:0 
Nie chce mi sie wypisywać wszystkich taktyk ( choć wcale nie ma ich tak dużo ),ale najskuteczniejszą jest ( i najszybszą chyba ) jak dla mnie jest:
początek meczu>Tatts ma piłkę,płynie prosto w obrone rywala>tam przebija wszystkich podaniem>Tidus odbiera piłkę i gol.
Średnio wygrana 10-11 pkt.
To taka taktyka dla leniwych
początek meczu>Tatts ma piłkę,płynie prosto w obrone rywala>tam przebija wszystkich podaniem>Tidus odbiera piłkę i gol.
Średnio wygrana 10-11 pkt.
To taka taktyka dla leniwych
FF XII W trakcie katowania
-
Alphonse Elric
Ja teraz używam całkiem nowej taktyki :
Odrazu kiedy piłke dostanie jeden z moich napastników strzelam ze środka tego niby boiska i gol ( pochwale się że gdy chciałem sie nauczyc anti-venom i weather od bramkarza to strzelałem z daleka i tak to bylo brother atack 20+5 za weater shot 2 ze środka na bramkarza z CA 13 i za karzdym razem byl gol oczywiście bylem załamany bo się nie nauczyłem tych umiejętności i niewiem czy to nie Luck bo strzelałem Tidusem ze środka AT 24+9 za SS na tego samego bramkarza i nie trafiał )
Zauważyłem także ze gdy pod rząd brother i tidus mieli tyle samo bramek to za obu dostalem nagrode i pisało:
Tidus został królem strzelców i dostalem return sp a poptem replay
Brother został królem strzelcó i dostalem znowu return sp
Pozdro
Odrazu kiedy piłke dostanie jeden z moich napastników strzelam ze środka tego niby boiska i gol ( pochwale się że gdy chciałem sie nauczyc anti-venom i weather od bramkarza to strzelałem z daleka i tak to bylo brother atack 20+5 za weater shot 2 ze środka na bramkarza z CA 13 i za karzdym razem byl gol oczywiście bylem załamany bo się nie nauczyłem tych umiejętności i niewiem czy to nie Luck bo strzelałem Tidusem ze środka AT 24+9 za SS na tego samego bramkarza i nie trafiał )
Zauważyłem także ze gdy pod rząd brother i tidus mieli tyle samo bramek to za obu dostalem nagrode i pisało:
Tidus został królem strzelców i dostalem return sp a poptem replay
Brother został królem strzelcó i dostalem znowu return sp
Pozdro
-
SiTvelve
Najgorsza druzyna do pokonania to AL Bhed . Maja z******** atak a przy okazji z********* bramkarza
.Na drugim miejscu druzyna Luki tez jest mocna ale jak coraz wiecej meczy sie rozgrywa to zaden przeciwnik nie jest juz grozny! 
T://Na forum nie przeklinamy
T://Na forum nie przeklinamy
Ostatnio zmieniony wt 02 maja, 2006 10:51 przez SiTvelve, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Tomek
- Go Go Yubari
- Ifrit

INTERPUNKCJA! To nie boli ><
[ Dodano: Sob 20 Maj, 2006 17:01 ]
Btw: Keepa przeszedł u mnie na emeryturę już po pierwszym meczu. Giera Guado (o ile to ten
) jako bramkarz rlz. Polecam go zwłaszcza na początku. W ogóle od razu najlepiej dobrac sobie dobrą druzynę, zamiast się męczyć z nieudacznikami Wakki.
Obecny skład: Tidus, Wakka, Brother, Giera Guado, Shaami i jakis z BA, bo nie ma dobrych i wolnych zawodników narazie
E tam. Jak sie ma Jecht Shot 2 to się wali Tidusem do bramki i wio. Zresztą Po co pływac w kółko? Duzo podawania i tyle. No, ale co kto lubi.Tomek pisze:według mnie najlepszą taktyką na strzelenie bramki jest podpłynąć brotherem do obrońców i popłynąć blisko swojej bramki i podać do Tidusa lub innego napastnika i wolna droga do bramki obrońcy na mojej połowie bez problemu ( najlepiej podpłynąć brotherem jak napisałem bo jest najszybszy)
[ Dodano: Sob 20 Maj, 2006 17:01 ]
Btw: Keepa przeszedł u mnie na emeryturę już po pierwszym meczu. Giera Guado (o ile to ten
Obecny skład: Tidus, Wakka, Brother, Giera Guado, Shaami i jakis z BA, bo nie ma dobrych i wolnych zawodników narazie
- Go Go Yubari
- Ifrit

Bo jak zadbasz o to, by levelował, to naprawdę jest świetnym bramkarzem. Tyle, że ja mam manie Guado, a mój Guado ma początkowe statystyki lepsze niż Keepa i to czego by nie obronił, Giera swobodnie blokuje.Kimahri pisze:Boni napisał/a:
ja od kogos tu słyszałem ze Keepa to ukryty talent
Dokladnie, kiedys na jakims forum czytalem , ze Keepa na 100 lv ma 100 SH.
Lol