Kosmetyki, makijaże, ubiór etc :]

Tutaj można toczyć rozmowy o zdrowym trybie życia, dawać porady, ro zmawiać o modzie i stylu.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

;) uzywane kosmetki tez ludziska kupuja ;) wiec mozna zawsze dac na aukcje,a co tam szkodzi-dobra szkodzi 20 gr :lol:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=73963539 a to przyklad tego co jeszcze moze byc gotyckie XD

swoja droga powstal nowy sklep http://www.gothicdream.prv.pl/ qrcze niektore buty sa fajne...tylko przez neta kupic :/

a to jeszcze jakby ktos nie znal,a nuz znajdziecie cos dla siebie ;) http://www.atelierbizarre.com/ heh,tu sobie kupilam kamee z mana :lol: ...i wiele innych rzeczy ;) teraz maja wielka wyprzedaz...
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

I po co ci było tyle ciuchów kupować :P. A teraz tyle tych gorsetów i czarnych kiecek masz, że przytdałoby ci się kolejne pół szafy XD. Jak to dobrze, że mamusia nie pozwoliła mi dostać szału ciuchowego XD.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Sephi z obsesji nie jest sie tak latwo wyleczyc;P taa..i myslisz,ze moja mama to aprobuje :lol: wszystko wychodzi, gdy przychodzi pora prania XDD heh...

a to samo z kosmetykami..tak ostatnio patrze po co mi 5 rodzaji czarnego cienia :lol: < teraz mi sie juz znudzil i dlatego mysle nad wystawieniem tego kompletu na allegro ;) XD> o..np teraz mam bzika na punkcie fioletowych cieni :) w ogole na punckie fioletu;P

qrcze bede musiala zdobyc tj pozyczyc od kuzynki ten aparat cyfrowy i zaczac mala wyprzedaz..o np na wiosenne porzadki :lol:
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

fuj, dyskryminacja :x
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

jaka niby dyskryminacja?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76167246 mozesz zaszpanowac na studniowceXD
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

wystarczy że na otrzęsinach miałem takową :]
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

Taka ciekawość mnie naszła. Używacie jakichś odżywek do włosów (oprócz tych w szamponach ofkoz, bo niby jak ma sie farbowane włosy to bez DOBREj odżywki ani rusz) ? Czy modelujecie sobie fryzurę, jeżeli tak to czego używacie ? Jak narazie to używam szamponu Shauma (niby wzmacnia włosy o 80 % :lol: ) z odżywką i jescze kilkoma bajerami, jednak zastanawiam się czy nie stosowac czegoś dodatkowo... jednak boję się trochę eksperymentów :D
"We carry death out of the village!"
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Post autor: BeeBBo »

Cierń...a zadam Ci pytanie...Jesteś facetem? :lol: ;) Ja zwykle mam fryzure taką z jaką sie obudzę...(nie dotyczy kiedy jestem łysy :wink: ) Ogólnie jako szamponu używam mydła... :? No dobra... czasem starsza jakiś szapmon kupi i zmusza mnie bym go używał... :x
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

BeeBBo pisze:Cierń...a zadam Ci pytanie...Jesteś facetem?
nie rozumiem takiego podejscia...<whatever:]>

<swoja droga niedawno na pw mialam pytanie o odzywke i fryzure,nie bede tutaj pisac kto,co i jak-bo po co,ale jak ten pan to przeczyta niech odezwie sie na pw co tam z jego wloskami;P>

bo nie ma to jak facet z ladna fryzura *_*

Cierń pisze:(oprócz tych w szamponach ofkoz, bo niby jak ma sie farbowane włosy to bez DOBREj odżywki ani rusz
czy ani rusz to tam nie wiem;P czasem np z kasa kiepsko to musze se podarowac;P i kupic np szampon jzu z odzywka..ale teraz na swieta jeszcze dostalam ladny zestwik do pielegnacji:>

tak wiec jak bylo pisane ja uzywam tych do farbowanych-obecnie palmolive <ma fajny zapach .....i ekstrakt z......granatu;P hehe:]>

Cierń pisze:Czy modelujecie sobie fryzurę, jeżeli tak to czego używacie ?
ja nie;) zbytnio nie ma co modelowac na prostych,dlugich :lol: <ale qrcze ciagnie mnie do jakiejs ladne postrzepionej fryzurki^^>

jak szukasz czegos konkretnego to napisz,bo sama nie wiem czy szukasz teraz jakiej konkretnej odzywki czy cus ^^ <bo to nei jest tak ze byle jaka do wszystkiego;)> i nie wem co masz na mysli pod tym 'boje sie eksperymentow':)

anyway polecam ta strone www.wizaz.pl mozna zajrzec na forum etc
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/index.php?csid=1 albo tu od razu wejsc i zobaczyc jakie kosmetyki do wlosow sa uwazane za najlepsze:)

<Cierń od razu bardziej Cie polubilamXD:]>
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

BeeBBo pisze:Cierń...a zadam Ci pytanie...Jesteś facetem?
Co za pytanie. Phi. Jak się jest facetem i ma sie długie włosy to jakbym
BeeBBo pisze:Ja zwykle mam fryzure taką z jaką sie obudzę...
to ludzie chyba by odemnie uciekali raczej :lol:
BeeBBo pisze:Ogólnie jako szamponu używam mydła...
Uuuu, to najgorsze co może być. Noo chyba, że chcesz być szybko łysy na stałe :lol:

Anyway. Mam na myśli jakąś odżywkę, która pomaga układać i roczesywać włosy (bo muszę je rozczesywać odrazu przy myciu, bo jak wyjdę i po jakiejś minucie to spróbuję, to... jest ciężko ;) )

A o eksperymenty, to czasami nachodzi mnie ochota by sobie włoski trochę pofarbować :D

Przejrzę ich katalog. Jest tam wiele ciekawych rzeczy :grin:
Awatar użytkownika
Gagarin
Malboro
Malboro

Post autor: Gagarin »

ja tam używam szamponu Fructis przeciłupieżowego (aby unikac tego białego badziewia na głowie), odżywki to tak średnio, moje włosy raczej wygladają dobrze, same się układają, za wyjątkiem jak póje spac z mokrymi włosami... wtedy mam fajne gniazdo na drugi dzień i muszę coś z nimi zrobic, ale nie zawsze mam na to czas... przeważnie moczę je wodą (jak wskakuje rano pod przysznic, ale nie mam na tyle silnej woli, że by wstawac wcześniej :( ...) i muszę czekac aż wyschną, a że suszarki czy innych takich przedmiotów nie posiadam, więc marnuję czas albo zarzucam jakaś czapkę na głowę (tylko latem to bywa męczące). Jak miałem któtsze to takie rozwalone włosy nie wyglądały źle, ale teraz mając juz dłuższe i wymogi pracy są już bardziej surowe, więc takie małe pytanie, jak najlepiej poskromic wlosy, które robią co chcą?? (oprócz kupienia suszarki lub chodzenia spac z suchymi włosami) już mi wystarczy upomnień od dyrektorki, że starszę uczniów na lekcjach :D
btw. fryzurki robione na maszynkę są takie oklepane i nudne... a żeby miec troszkę lepszą to trzeba dbac w miarę możliwości o włosy, żeby to jakoś wszystko składnie na głowie wyglądało :razz:
Umierając zawsze miej przy sobie prezerwatywę... nawet po śmierci możesz zarazić się HIV albo jakimiś innymi fajnymi wenerami.
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Wpadłem na takie cuś:

odżywka
i szampon

Może dzięki temu nie będę musiał myć włosów codziennie. Chociaż komentarze są różne. Jednak warto spróbować.
Kiedyś używałem szamponu Head & Shoulders, po ale myciu zostawało zbyt dużo włosów, co mnie niepokoiło bardzo. Teraz używając Schaumy juz zostaje o wiele mniej, jednak włosy się szybko przetłuszczają :/ (wtedy też się szybko przetłuszczały)
I postanowiłem cos z tym zrobić (codzienne mycie głowy jest troche uciążliwe :? )
Gagarin pisze:jak najlepiej poskromic wlosy, które robią co chcą??
Możesz użyć lakieru do włosów lub pianki np Sunsilk. I ułozyć włosy przed wyjściem
Awatar użytkownika
Gagarin
Malboro
Malboro

Post autor: Gagarin »

yyyy lakier?? yyyy fuuu... żelu nie lubię, a pianki nigdy nie używałem, chyba spróbuję... tylko chyba będę musiał sporo tej pianki użyc...
ja np. nie widzę problemu w codziennym myciu włosów... może spróbuj szamponu Fructis, ja uważam, że jest dobry :)
Umierając zawsze miej przy sobie prezerwatywę... nawet po śmierci możesz zarazić się HIV albo jakimiś innymi fajnymi wenerami.
Awatar użytkownika
Vaan
Cactuar
Cactuar

Post autor: Vaan »

Cierń pisze: Kiedyś używałem szamponu Head & Shoulders, po ale myciu zostawało zbyt dużo włosów, co mnie niepokoiło bardzo. Teraz używając Schaumy juz zostaje o wiele mniej, jednak włosy się szybko przetłuszczają n (wtedy też się szybko przetłuszczały)
LOL ten sam problem :P próbowałem wielu szmponów i odżywek ale nic, albo wypadają albo są tłuste. Jednak łupieżu jak nigdy nie miałem, tak nie mam :D taki plus
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Gagarin pisze:tylko chyba będę musiał sporo tej pianki użyc...
Wbrew pozorom tak dużo się jej nie używa, bo się ją "wczesuje" we włosy. Ja jak nie mam czasu na układanie włosów, to sobie kitkę robie i po sprawie (jednak rozpuszczone dają lepszy efekt :D )
Gagarin pisze:żelu nie lubię
Żel to tylko jest dla tych co mają krótkie włosy (żelhedy jedne :lol: ), bo jakby to wyglądało na długich, fuj... :?

Używałem tego szamponu Head & Shoulders i mam złe wspomnnienia :? Jednak z tym "chłodem" to mają rację. Super uczucie ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zdrowie, styl życia”