Metal Gear Solid

Zręcznościówki, strzelanki, RTSy, RGPi ; tzw. blockbustery i te mniej znane dla koneserów.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Gagarin
Malboro
Malboro

Post autor: Gagarin »

a masz rację, faktycznie ja wybrałem za pozytywną odpowiedź, dlatego też wydawało mi się to takie normalne. Sorry za błąd... oja ja niedobry ja :P To jest logiczne... przecież osoba pierwszy raz grająca nie może wiedziec, że Pliskin to Snake :roll: to zepsułoby całą zabawę... Tylko japońskie mózgi mogą wpaśc na tak genialny pomysł... :lol:
Umierając zawsze miej przy sobie prezerwatywę... nawet po śmierci możesz zarazić się HIV albo jakimiś innymi fajnymi wenerami.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

White SeeD pisze:Boni musiał wybrać którąś z negatywnych odpowiedzi. No i gra wrzuciła Go od razu na Plant'a.
Tak... Wybralem ze gram po raz pierwszy i cos tam jeszcze... aaa, ze akcja nie jest moja mocna stroną :D Anyway wiedziałem kto jest Snakiem XD

White SeeD pisze: Ojoj, znam ten ból :]
wiesz... milo ze jest jeszcze ktos kto mnie rozumie :D
White SeeD pisze:zauważyłeś, że pomieszczenia skonstruowane są tak, aby gracz czuł że jest trawiony?
tak? hmm, no nie wiem, raczej nie zauwazylem XD
White SeeD pisze:gadki Colonela, towarzyszące temu wszystkiemu odgłosy...
o taaaak, to jest wielka rzecz, wyłącz konsolę XD
White SeeD pisze:"You have to beLIEve me", hehehe ^^
tak, ale lepsze bylo Scissors! 61! XD

a co to jest plant+tank? aaa... że to i to razem zapewne... dziwne, po co dali to skoro przeciez w NG zawsze mamy dostep.... nie rozumiem... a wlasnie czy posiadanie tej tam gdigital camery to dobry bonus? jest moze kilka zakończeń? albo jeszcze jakieś dodatkowe itemy? wiecie... nie spotkałem się z dobrą stroną o mgs... znaczy spotkałem ale nie odpowiada mi jej interface XD :D
glamorous vamp
White SeeD

Post autor: White SeeD »

Gagarin pisze:a masz rację, faktycznie ja wybrałem za pozytywną odpowiedź, dlatego też wydawało mi się to takie normalne. Sorry za błąd... oja ja niedobry ja To jest logiczne... przecież osoba pierwszy raz grająca nie może wiedziec, że Pliskin to Snake to zepsułoby całą zabawę... Tylko japońskie mózgi mogą wpaśc na tak genialny pomysł...
Kurczę, coś jest nie tak z moją inteligencją, bo nie potrafię powiedzieć, czy w Twoim poście jest obecna ironia, czy nie o_O ;)

Boni pisze:Tak... Wybralem ze gram po raz pierwszy i cos tam jeszcze... aaa, ze akcja nie jest moja mocna stroną Anyway wiedziałem kto jest Snakiem XD
Huh, tak jak ja :]

Boni pisze:tak? hmm, no nie wiem, raczej nie zauwazylem XD
E... np. ten długi korytarz w którym spotykamy Snake'a- jelita jak malowane. A że potem wychodzimy po drabinie do Rectum, nie muszę wspominać ^^

Boni pisze:tak, ale lepsze bylo Scissors! 61! XD
A próbowałeś do niego dzwonić kiedy walczysz ramię w ramię ze Snake'iem? Nowe gadki included! ("Mlask mlask... I'm eating right now... mlask mlask")
Najbardziej uśmiałem się przy rozmowie, która toczy się gdy zadzwonimy kilka razy do Colonela od razu po tym, jak uwalnia nas Olga. Ta o "complications", słyszał ktoś ją? :D

Boni pisze:dziwne, po co dali to skoro przeciez w NG zawsze mamy dostep.... nie rozumiem...
No, może się przydać przy zbieraniu Dog-Tagów, np. gdy mamy wszystkie na Plancie, a musimy zebrać tylko te z Tankera.
Boni pisze:a wlasnie czy posiadanie tej tam gdigital camery to dobry bonus?
Fajna zabawa... na kilkanaście minut ^^. Chyba że masz komu te zdjęcia pokazać.
Boni pisze:jest moze kilka zakończeń?
Nope. Niestety.
Boni pisze:dodatkowe itemy?
A są. Wystarczy pozbierać wszystkie Dog Tagi (jest trzech Polaków ^^), różne itemy dostaje się też za przechodzenie gry na innych poziomach trudności (z wyjątkiem European Extreme- ten jest tylko dla satysfakcji).

Poza tym MGS2 jest pełny rozmaitych sekretów- smaczków. Próbowałeś np. nauczyć papugę gadać? Albo transportować się pudłem? Do tego typu informacji polecam jak zwykle gamefaqs.com ^^
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Gagarin..i po co mu zabawe zespsules,jesli chodzi o mgs3 :] ..juz mnie sie wczoraj pytal,ale mu napisalam,ze pisac nie bede...heh..whatever:]

Boni pisze:A właśnie, Garnet, na prawdę był taki patent w MGS1? Mi się wydawało że trzeba było zmienić wejście pada n
byl,gosciu mowil o grach,ktore mamy zapisane na karcie pamieci

White SeeD pisze:A rozwiązanie jest proste- widocznie Twój telewizor nie obsługuje standardu Dolby Pro Logic (czy coś takiego), a muzyka w scence na moście i w napisach końcowych jest tak odgrywana. Wystarczy wejść do opcji i zmienić Audio z Dolby Pro Logic na Mono/ Stereo. I problemu nie ma
o jezu..nigdy bym nie pomyslala,ze moga byc takie problemy z dzwiekiem XD

White SeeD pisze:Tylko Japończycy są w stanie wymyśleć coś tak wspaniałego.
kofajmy Japonczykow tak szybko odchodza :lol:

Boni pisze:Tak... Wybralem ze gram po raz pierwszy i cos tam jeszcze... aaa, ze akcja nie jest moja mocna stroną
hehe i wydalo sie dlaczego tak szybko przeszedles gre :D :D ;P

hehe ..fajny patent jest tez jak raiden ujezdza na ptasich odchodach :lol:

btw.a ktos tu pogrywal w Substance?
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Garnet pisze:Gagarin..i po co mu zabawe zespsules
nie czytałem Jego posta, albo akurat nie zwróciłem uwagi na jego część, uf, dobrze że mnie uprzedziłaś :D

Garnet pisze:o jezu..nigdy bym nie pomyslala,ze moga byc takie problemy z dzwiekiem XD
po prostu Twój telewizor ma funkcję Dolby Digital Logic 5.51 :lol: nawet nie wiesz jakie tajemnice kryje twoja komnata :lol:

Garnet pisze:hehe i wydalo sie dlaczego tak szybko przeszedles gre
huh? patent ze snakiem to tylko 2 godziny i 58 minut więc dużo tam nie straciłem ;p

Garnet pisze: hehe ..fajny patent jest tez jak raiden ujezdza na ptasich odchodach
nom, wtedy jeszcze myślałem że będę kontrolował kogoś a la Zidane z FF9 :lol:

White SeeD pisze: A próbowałeś do niego dzwonić kiedy walczysz ramię w ramię ze Snake'iem? Nowe gadki included! ("Mlask mlask... I'm eating right now... mlask mlask")
Najbardziej uśmiałem się przy rozmowie, która toczy się gdy zadzwonimy kilka razy do Colonela od razu po tym, jak uwalnia nas Olga. Ta o "complications", słyszał ktoś ją?
trza będzie wypróbować :D
White SeeD pisze: No, może się przydać przy zbieraniu Dog-Tagów, np. gdy mamy wszystkie na Plancie, a musimy zebrać tylko te z Tankera.
Gog Tagów? ja tylko jednego mam, po ścierwie

Kod: Zaznacz cały

Fatmana
, a w jaki sposób można je obejrzeć? ja włączałem Special ale nic tam nie było...

White SeeD pisze: Fajna zabawa... na kilkanaście minut ^^. Chyba że masz komu te zdjęcia pokazać.
nom... heh, pamiętam ze w mgs1 jakieś twarze były ukryte :D

White SeeD pisze:różne itemy
a to są itemy typu cigarets? czy typu bardziej użytecznego? ;]

White SeeD pisze:Poza tym MGS2 jest pełny rozmaitych sekretów- smaczków. Próbowałeś np. nauczyć papugę gadać? Albo transportować się pudłem? Do tego typu informacji polecam jak zwykle gamefaqs.com ^^
hmm, to se poczytam trochę :)

Garnet pisze: btw.a ktos tu pogrywal w Substance?
hmm... ?

[ Dodano: Pią 30 Gru, 2005 ]
Gagarin, czyżby ktoś kazał Ci zmienić siga? dobrze zrobił bo widzę, że ktoś o czymś nie wie :lol: ;)
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Gagarin
Malboro
Malboro

ten koleś co zgaduje save'y z MGS1 toPsycho Mantis... ale mi krwi napsuł... (pad latał po całym pokoju), później ktoś mi powiedział, że mam zmieni port pada i było po kłopocie :lol: . A pamiętacie w MGS1 te wilczki w tej jaskini?? ten mały był świetny, zwłaszcza jak widział Meryl takie serduszka mu leciały (a w sumie to komu nie leciały ;) ). Postanowiłem pomóc Boniemu, bo ma taki ładny podpis... a w sumie to co to za tajemnica?? ja grałem we wszystkie części, 2 była bardzo fajna... najbardziej bawiła mnie ta nauka walki katana... wtedy mozna było zabrac dog taga Snake'owi. a zadzwońcie kiedyś jak będziecie w klozecie na Plancie do Rose... musicie ukucnąc i twarz musi byc skierowana w stronę klozetu... :D albo na tankerze jest taki pokój gdzie jest pełno szafek... znajdźcie taką w której jest plakat kobiety dosyc kusząco wyglądający, przełaczcie się na widok z pierwszej osoby i zadzwońcie do Otacona :D Jeszcze jedno, zacznijcie strzelac do mew (obojętnie z czego) i jak kilka zabijecie to zadzwoni Rose i nie będzie już tak cukierkowo :D Mnie często łapali przez te ptasie kupy, co się wyłożył to strażnicy mnie wyhaczyli :? A pamięta ktoś walke z Fatmanem?? beznadzieja... tłusty facet, jeżdzący na rolkach i pijący wino... to chyba lekkie przegięcie, ale fajnie było mu skopac ten jego gruby tyłek :grin:

Boni, to była moja decyzja, nie chciałem obrażac homosexualistow, poza tym brzmi lepiej, nie?? :D :P
Umierając zawsze miej przy sobie prezerwatywę... nawet po śmierci możesz zarazić się HIV albo jakimiś innymi fajnymi wenerami.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:huh? patent ze snakiem to tylko 2 godziny i 58 minut więc dużo tam nie straciłem ;p
chodizlo mi o to,ze jesli dales ze graz po raz pierwszy,niejejstes dobry w akcji to dostales <chyba> poziom easy :]

Boni pisze:Gog Tagów?
DOG :] <1? ..no to duzo ;)>

Boni pisze:hmm... ?
osobna gra z wirtualnymi misjami mgs2 <tak samo jak po mgs1 wyszlo 'virtual mission' ...oraz jakies misje snakiem na plant i shellu..bo kojima musi se dorobic :] /czyli
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Garnet pisze:dostales <chyba> poziom easy :]
miałem do wyboru :] i wybrałem normal... zawsze biorę normal :D

Garnet pisze:1? ..no to duzo
więcej nie było :(
Garnet pisze:tak samo jak po mgs1 wyszlo 'virtual mission' oraz jakeis misje snakiem na plant i shellu..bo kojima musi se dorobic :]
ee, to ja dziękuję za coś takiego, już lepiej było dać Snake'a i coś z nim... ale jakoś niemrawo że w czwórce stary dziad biega... -_-' dobra, mam nadzieję że po przejściu gry będzie można go jakoś zremodelować na nasz użytek :)

swoją drogą czy nie uważacie za dziwne, skoro Snake niby starzeje się prędzej z racji klonowania i innych takich, to czemu nadal zachowuje taką sprawność ruchową... z resztą dziwnie wygląda siwa, pomarszczona głowa wkomponowana w polikletowskie (?) kształty ciała :lol: anyway, nie jestem za tym, żeby Meryl powracała, po prostu uważam że pewne rzeczy powinny pozostać nietknięte, a to że dali jakieś dwa endingi... ech... ;)

[ Dodano: Pią 30 Gru, 2005 ]
Gagarin pisze: Boni, to była moja decyzja, nie chciałem obrażac homosexualistow, poza tym brzmi lepiej, nie??
ee, myśl co tam chcesz, ale nie wiesz pewnej zasadniczej rzeczy a ja małymi literkami zaznaczyłem w moim sigu że już nie mogę więcej tłumaczyć... whatever :roll:

Gagarin pisze:A pamiętacie w MGS1 te wilczki w tej jaskini?? ten mały był świetny, zwłaszcza jak widział Meryl takie serduszka mu leciały
nom, to było fajoskie :]

a fatman to niezły schizol :]
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:więcej nie było
bo trzeba samemu 'ruszyc d..' :] aby je zdobyc ..potrzasajac straznikami :D

co do snake..ja go tam nie lubie i juz...tzn troche go tam lubie..powiem wprost-kojarzy mi sie z rambo i inymi takimi :lol: ..dlatego jak zobaczylam Raidena *_* ;)

a co do Meryl... w sumie to tez jej nie lubie,bo

bo kojarzy mi sie ze smiercia Wolf...
zreszta tej 4 niepownno byc,kojima juz po 2 zapieral sie ze to koniec :D
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Garnet pisze:.potrzasajac straznikami
tylko tyle? phew... :]

Garnet pisze:kojarzy mi sie z rambo i inymi takimi
nie jest tak źle, w odróżnieniu od nich ma humor... ale chyba w MGS1 więcej żartów miał ;p tak czy owak po prostu fajnie się nim biega XD

Wolf... pamiętam że była kobietą, której historia mnie zasmuciła... nie pamiętam tylko o co dokładnie się rozchodziło... wiem że był

pojedynek między drzewami z jej udziałem... 
Garnet pisze: zreszta tej 4 niepownno byc,kojima juz po 2 zapieral sie ze to koniec
no tak, po prostu ma ciągoty... a historia którą stworzył może trwać i trwać... ja tam mogę się dowiedzieć co nieco o patriotsach :twisted:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Gagarin
Malboro
Malboro

czytałem, że Meryl będzie w 4 i bardzo się z tego cieszę. W jednej z misji w Substance było spotkanie Meryl po latach :) jakoś niespecjalnie ucieszyli się na swój widok :? a co do Raidena, ciesze się, że Kojima wprowadził troche odświeżenia w szeregi MGSa, mimo, że Raidenowi brakowało pewnej częsci ciała (co oburzyło męską publicznośc i to głównie jest przyczyną braku symaptii do Raidena ze strony samców) to ja go lubiłem, taki zielony... heee

Boni nawet nie zauważyłem, że masz tam coś napisane tymi małymi literkami... troche wzrok nie ten, mając tyle lat na karku... 8)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Gagarin pisze:Raidenowi brakowało pewnej częsci ciała (co oburzyło męską publicznośc i to głównie jest przyczyną braku symaptii do Raidena ze strony samców) to ja go lubiłem, taki zielony... heee
no właśnie, wszyscy mówią że coś z nim nie tak w trójce, że coś tam niby Kojima eksperymentował... jak to jest z tym trójkącikiem: Raiden-Koji-Fani... ? :?
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:tylko tyle? phew... :]
nie,nie;] ..a konkretniej juz mowiac trzeba wziasc zolnierza na muszke,najlepiej od tylu i pozniej podejsc do przodu....

Boni pisze:szyscy mówią że coś z nim nie tak w trójce, że coś tam niby Kojima eksperymentował... jak to jest z tym trójkącikiem: Raiden-Koji-Fani... ?
po prostu kojima poszedl za wiekoszscia <tzn tym ktorym Raiden sie nie spodobal> i dal do 3 Raidenovicha,ktory jest parodia Raidena :roll:
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Garnet pisze:ktory jest parodia Raidena
ou, to pewno temu nie lubisz MGs3 XD ;]

Garnet pisze:a konkretniej juz mowiac trzeba wziasc zolnierza na muszke,najlepiej od tylu i pozniej podejsc do przodu....
aha... strange trochi...

[ Dodano: Sob 31 Gru, 2005 ]
zobaczyłem tego makinga, a raczej początek, bo po francusku gadają :/ :roll: znaczy sie są francuskie napisy -_-'

anyway na początku przez codeka gadają ze sobą Kojima i Snake :lol: heh ;)
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Gagarin
Malboro
Malboro

nie Raidenovich tylko Raikov... a parodia mu w sumie wyszła doskonale ;) mimo wszystko lubię Raidena i Raikova... (kurde, muszę chyba sprawdzic czy wszystko ze mna w porządku)... A z tymi żołnierzami to nie zawsze jest tak łatwo, że bierzesz na muszke i zaczyna się trząśc... czasami zdarzają się twardsi, wtedy trza mu mierzyc np. z Stingera albo postrzelic a ramię lub w nogę... wtedy pęknie na pewno. A MGS3 podoba mi się to jak celujesz w żołnierzy to jak spuścisz ich na chwilę z muszki to zaraz wykorzystują nieuwagę i widac jak siegaja powoli po broń, zdarza się, że robią to szybciej i zapodają z kulki od razu. aha a jak ich porządnie przestraszysz, to nawet kładą się na ziemii i dygocą :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne gatunki gier”