FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry

Szukasz pomocy przy FF IX? Właź tutaj.

Moderator: Moderatorzy

guzik'

Post autor: guzik' »

dobra już mam.dzieki

[ Dodano: Nie 18 Gru, 2005 17:03 ]
dalej ja z tymi eidolonami
mam Ruby'ego w emeraldzie-czy mogę mieć i Ruby'ego i Fenrira?
Co właściwie oznacza "add-on"?

[ Dodano: Nie 18 Gru, 2005 17:04 ]
tzn chce zeby Eiko miała i Ruby'ego i Fenrira.Da się? :?
Jutsu

Post autor: Jutsu »

Sorki Garnet mam w sumie z pozoru głupie pytanie. Otóż jestem w evil forest (duga rundka) i w opisie napisane sa jakie przedmioty mogę zdobyć na statku przed rozmową z szefem .Mam wszystkie oprócz black medicament. Czy ktoś może anpisać gdzie to jest?
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Jutsu pisze:Sorki Garnet mam w sumie z pozoru głupie pytanie.
:shock: ooo... czym sobei na to zasluzylam XD

<jakby co to nie ja pisalam opis>

a OWA juz powiedzial co mialo byc rzeczone ;)
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
bigbang

FF9- pare pytan.

Post autor: bigbang »

Witam wszystkich, mam pare pytan odnosnie FF9, szukalem tutaj na forum odpowiedzi, al nie znalazlem wiec zaloze nowy topic.

1. Wiem, ze to troszke durne pytanie, ale gdzie ja moge expic, lvl's druzyny to 50-49, jestem na poczatku czwartej plyty po ciezkej walce z Kuja (na 50 lvl nie bylo latwo). Moja ekipa wraz ze statkiem znajduje sie w okolicach Madain Sari (darmowy odpoczynek u moogloa), ale tam nie ma dobrych potworkow do expienia, moze ktos zna lepsze miejsce?

2. Jak cheatowac??^_^ Moze brzmi to troszke glupio, ale grajac w FF9 (jestem na 4 cd) chcialem zobaczyc kilka scenek rozgrywajacych sie na poprzednich pytkach, niestety wymagaloby to rozpoczynania drugiej gry. Nie oplaca sie na nowo expic druzyny, tylko po to zeby moc zobaczyc te 2-3 scenki, a dodatkowo zatrzymaloby to mnie w fabule pierwszej rozgrywki o ktorej wspominalem w peirwszym pytaniu. Pomyslalem wiec zeby za pomoca kodow moc "doleciec" do tych scenek, slyszalem ze sa na max hp, itp. Nie przywyklem jendak cheatowac, wiec nie mam o tym zielonego pojecia, jezeli ktos wytlumaczylby mi jak moglbym uzywac tych kodow to bylbym wdzieczny.

Z gory dziekuje za pomoc w obu kwestiach.
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Temat help się kłania, kup okulary -_- ale bede łaskawy i odpowiem na pytania :roll:

1. Memoria
2. scenek chyba nie można czitować, poza tym musisz mieć Gameshark.
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
jaga2

Post autor: jaga2 »

bigbang pisze:1. Wiem, ze to troszke durne pytanie, ale gdzie ja moge expic, lvl's druzyny to 50-49, jestem na poczatku czwartej plyty po ciezkej walce z Kuja (na 50 lvl nie bylo latwo). Moja ekipa wraz ze statkiem znajduje sie w okolicach Madain Sari (darmowy odpoczynek u moogloa), ale tam nie ma dobrych potworkow do expienia, moze ktos zna lepsze miejsce?
Yany, albo tak jak twierdzi OWA na dragonach.
bigbang

Generalnie chodzi mi o cheat zebym mogl dojsc do tych scenek bez expienia, napewno musi byc jakis sposob, tego FF9 gram na emulatorze jak by co (epsxe 1.52 i epsxe 1.60), wiec musi byc jakis sposob.
Kuja

Post autor: Kuja »

Polecam Dragony wokół Daguerrero, z Yanami na Vile Island wiadomo, że EXP najlepszy ale przy twoim lvl nie polecam, pozatym kiedy jest dwóch lub trzech Yan to nie dasz rady. Cięzko jest i to cholernie.
bigbang

Dobry exp jest jednak w memorii, tam tez znajduje sie kula przy ktorej mozna obozowac, do szybkiego dojscia do poprzednich scenek posluzyl mi psx emu cheater, thx all za pomoc. Kupo!
katastroFFA

Post autor: katastroFFA »

Jestem nowy na forum wiec Witam :)
Mam jedno pytanie >> Czy moge walczyc z tantarianem bedac na 3CD /swiatynie zywiolow/ ?? Wrocilem do FF9 po dluzszej przerwie i nie pamietam czy juz go obilem.
za odpowiedzi z gory dziekuje
shneider88

Post autor: shneider88 »

skad mam wziasc Dead Pepper bo juz sam nie wiem kopie juz chyba z 1h w lesie chocobo i nic ani jednego jeszcze nie znalazlem jestem juz na 4cd i chcialbym zdobyc najlepsza bron dla zidane prosze pomozcie mi ! napiszcie co mam dokladnie zrobic !
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

shneider88 pisze:skad mam wziasc Dead Pepper bo juz sam nie wiem kopie juz chyba z 1h w lesie chocobo i nic ani jednego jeszcze nie znalazlem jestem juz na 4cd i chcialbym zdobyc najlepsza bron dla zidane prosze pomozcie mi ! napiszcie co mam dokladnie zrobic !
Może musisz najpierw wykopać kilka chocographów, przenieść się na inny teren, w którym będziesz kopać i dopiero wtedy Dead Pepper będzie osiągalne. O ile pamiętam, trzeba było trochę się najpierw wysilić w queście z chocographami, żeby się dowiedzieć o papryczkach :]
Ostatnio zmieniony pn 23 sty, 2006 23:48 przez Ivy, łącznie zmieniany 1 raz.
Kuja

Post autor: Kuja »

A później to Dead Pepper możesz dostawac ile chcesz w Chocobo Paradise u któregoś z Chocobosów
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Masamune bym chciał zrobić bo ma Status Attack: Doom :]
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
IzzY
Cactuar
Cactuar

Post autor: IzzY »

A czemu nici? Masz jakies problemy z kradzieza? bo moze da sie jakos temu zaradzic
You are not dreaming. You ARE a dream...
Stan FF X NSG - po Yunalesce
Marks - 28% przepisane
Espery - 70% przepisane
...
Czekamy na Reunion
ODPOWIEDZ

Wróć do „Help - fabuła, przejście, techniczne”