Gotyk & Metal

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

pho3n1x pisze:'See you on the other side' Korna
Yeah! :580: Jak dla mnie świetna płytka. Końcuweczka "Love Song" wymiata :] A szkockich klimatów nigdy za duzo :D

Disturbed, Rammsein, SOAD i teraz KoRn. Nic mi więcej do szczęścia nie potrzeba :] No, nie obraziłbym się gdyby mieli wydać kolejne płytki w nastepnym roku ;)

Ostatnio zasłuchuje się w Avenged Sevenfold. Zagrali w NFS:MW jeden kawałek i na tyle mi się spodobał, że juz mam ich 3 płytki. Kapeta w sumie heavy metalowa (chyba - nie bijcie jak nie, bo jeżeli chodzi o odgadywanie gatunków to ja gupi jestem :D), ale najnowsza ich płytka jest duzo lżejsza. I IMO najlepsza ;)
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Post autor: Cierń »

Garnet pisze:METALMANIA 2006 odbędzie się 4.03.2006 w katowickim Spodku. Na scenie głównej zagrają:

TESTAMENT, MOONSPELL, NEVERMORE, ANATHEMA, ACID DRINKERS, CARPATHIAN FOREST, U.D.O., HUNTER, UNLEASHED, SOILWORK, HIERONYMUS BOSH, CALIBAN, PAIN MUSEUM + goście specjalni!!
oraz MAŁA SCENA!!!
Chętnie bym tam pojechał... Szczególnie dla zespołów: Hunter, Testament, Nevermore, Anathema (kolejność nie jest przypadkowa :D ) :wink:
"We carry death out of the village!"
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Aaaa chyba się nie chwaliłem, że byłem na koncercie Huntera :D ahhh. Impreza na prawdę udana. Nie spodziewałem się, że zagrają tak dobrze. Zabawa była przednia, wariackie pogo jak zawsze :P. Byłem mile zaskoczony atmosferą, i co najlepsze H. zagrał wszystkie kawałki, które chciałem aby zagrał :). Po koncercie udało mi się zrobić sobie zdjęcie z wokalistą 'w objęciach' ;). Zdobyłem też autografy wszystkich członków zespołu na oryginalnym plakacie. HA. :F
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

Jaco pisze:Rammsein,
ja tam nie wiem..wydaja plyty jedna po drugiej...tylko czemu one nie sa takie jak dawniej? :(

pho3n1x pisze:Zdobyłem też autografy wszystkich członków zespołu na oryginalnym plakacie. HA. :F
ha! wlasnie mam przed soba autografy czlonkow zesolu BLOOD ;P i plyty <org. z japan^^>... kawaii :D :D

ehhm..whatever :D <w sprawach muzyki zachowuje sie jak dziecko :wink: >
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

pho3n1x pisze:Zdobyłem też autografy wszystkich członków zespołu na oryginalnym plakacie. HA. :F
A ja na oryginalnych płytach :D Hunter rlz forever. Koncerty w ich wydaniu są super. Szkoda, że tylko na 6 byłem. Niektóre kawałki na żywo brzmią lepiej niż wersje na płytach np. Nie Raj, Niepokój (wymiata!!!), Wyznawcy itd
Ostatnio zmieniony pt 23 gru, 2005 16:37 przez Cierń, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Garnet pisze:w sprawach muzyki zachowuje sie jak dziecko
To dlatego, że słuchasz dziecinnych zespołów. :]
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Boni,powiedz mi jak mam odebrac ta Twoja wypowiedz :]
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Jako kpinę < sekretarz zanotować, że Boni zastąpi Coata na stanowisku stajennego. Coat dostaje awans na pachołka :P > :D

Rammstein powinni moim zdaniem zrobić sobie roczną przerwę, bo jak wpadną w serię to obawiam się, że stracisz do nich szacunek, tak jak to było z Nocną Rybą.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Sephiria pisze:sekretarz zanotować, że Boni zastąpi Coata na stanowisku stajennego. Coat dostaje awans na pachołka
good idea :]

Sephiria pisze:Rammstein powinni moim zdaniem zrobić sobie roczną przerwę, bo jak wpadną w serię to obawiam się, że stracisz do nich szacunek, tak jak to było z Nocną Rybą.
oto cale sedno sprawy :D na szczescie stare kawalki sa ciagle jare...
i te teledyski za teledyskami-jeszcze nie tych utworow co spodobaly mi sie najbardziej na tych plytach;P
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Chwilunia, czy mi się zdaje, czy moja charyzma ponownie na Was tak wpłynęła, że aż nadinterpretujecie moje wyznania? :lol:

Garnet pisze:Boni,powiedz mi jak mam odebrac ta Twoja wypowiedz :]
To była hiperbolizacja i przewrotne ukazanie dojrzałości Twego gustu. Wczytaj się w słowa mego powyższego posta a potem spójrz mi prosto w oczy @_@ ( skieruj wzrok na mego avatara- taka mała wskazówka :lol: ).

Garnet pisze:Sephiria napisał/a:
sekretarz zanotować, że Boni zastąpi Coata na stanowisku stajennego. Coat dostaje awans na pachołka

good idea :]
Uważam, że jest to niesprawiedliwe po tym, jak dzięki mnie Garnet wygrała kampanię wyborczą na sexi moderatora :] XD

Garnet pisze: Sephiria napisał/a:
Rammstein powinni moim zdaniem zrobić sobie roczną przerwę, bo jak wpadną w serię to obawiam się, że stracisz do nich szacunek, tak jak to było z Nocną Rybą.
oto cale sedno sprawy n na szczescie stare kawalki sa ciagle jare...
i te teledyski za teledyskami-jeszcze nie tych utworow co spodobaly mi sie najbardziej na tych plytach;P
A teraz przejdźmy do meritum. ( :lol: ) . Moja przygoda z owymi wysublimowanymi gatunkami muzycznymi rozpoczęła się od namolych gróźb ze strony Garnet. Pierwszym krokiem było ukazanie mi ekspresywnych utworów Lacrimosy. Były one we mnie wpajane każdej nocy, a apogeum zostało uzyskane w momencie, gdy moja skrzynka została opanowana przez szatańskie utwory, np. Comayhem, czy też Executrix. O dziwo, akcja propagandowa ze strony Garnet opanowała nie tylko domowników ale też społeczność szkoły wychowaną w wierze katolickiej. Za przykład może tu posłużyć puszczanie utworów wyżej wymienionych na przerwach, oraz napastowania mnie ze strony uczniów, którzy chcieli poznać numer telefonu Garnet. Oczywiście, ja, jako wierny fan Garnet, nie pozwoliłem na to. Mimo wszystko nadal krzewią się owe szatanistyczne utwory w umyśle młodocianych dzieci, których mózg jest jak gąbka :lol: No dobra, a teraz drugie meritum :lol: Rammsteina słuchałem raz, gdyż uległem propagandzie mojego kolegi, który z odtwarzaczem mp3 biegał po szkole i wtykał do każdego ucha słuchawki z krwiożerczymi tonami owego zespołu. Przeraźliwie hałaśliwe kadencje zaprezentowane przez ten zespół utwierdziły mnie w przekonaniu że jedyne non tanto warte przesłuchania to utwory pokroju Lacrimosy i hmm... zespołów rodem z Japonii o których zapomniałem tu wspomnieć. Malice i coś tam jeszcze było :D Anyway spodobało mi się ich pare kawałków, których tytułów nuie pamiętam XD :D Potem zapodam i zadość uczynię off topowi który się tu krzewi od samego zaczątku tegowoż wątku. :twisted: ( o_O' )

[ Dodano: Wto 27 Gru, 2005 ]
Aha, Garnet, czy mi się zdaje czy nie tylko aspektami gastronomicznymi można Ciebie wyprowadzić z równowagi? :lol: Ale żeby nie było, to był tylko niewinny żart :oops:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

LoL
Boni pisze:To była hiperbolizacja i przewrotne ukazanie dojrzałości Twego gustu. Wczytaj się w słowa mego powyższego posta a potem spójrz mi prosto w oczy @_@ ( skieruj wzrok na mego avatara- taka mała wskazówka Laughing ).
teraz sie tlumaczy :]

Boni pisze:jak dzięki mnie Garnet wygrała kampanię wyborczą na sexi moderatora
a to bylo kampania o naj sexi? :lol:

Boni pisze:O dziwo, akcja propagandowa ze strony Garnet opanowała nie tylko domowników ale też społeczność szkoły wychowaną w wierze katolickiej. Za przykład może tu posłużyć puszczanie utworów wyżej wymienionych na przerwach, oraz napastowania mnie ze strony uczniów, którzy chcieli poznać numer telefonu Garnet. Oczywiście, ja, jako wierny fan Garnet, nie pozwoliłem na to. Mimo wszystko nadal krzewią się owe szatanistyczne utwory w umyśle młodocianych dzieci, których mózg jest jak gąbka
buahaha :lol:

a tak w ogole przypomniales mi,ze nasza edukacja muzyczna utkwila w martwym punkcie z powodu Twojej-domniemanej zapchanej sktzynki:],wiec lepeij jak najszybciej cos z tym zrob :P

Boni pisze:Rammsteina słuchałem raz, gdyż uległem propagandzie mojego kolegi, który z odtwarzaczem mp3 biegał po szkole i wtykał do każdego ucha słuchawki z krwiożerczymi tonami owego zespołu. Przeraźliwie hałaśliwe kadencje zaprezentowane przez ten zespół utwierdziły mnie w przekonaniu że jedyne non tanto warte przesłuchania to utwory pokroju Lacrimosy i hmm... zespołów rodem z Japonii o których zapomniałem tu wspomnieć. Malice i coś tam jeszcze było n Anyway spodobało mi się ich pare kawałków, których tytułów nuie pamiętam XD n Potem zapodam i zadość uczynię off topowi który się tu krzewi od samego zaczątku tegowoż wątku. Twisted Evil ( o_O' )
krwozercze tony :D e tam Ich will czy Sonne 'na pewno' by sie spodobaly XD ..lol fajny kolega :D

co do j-rocka XD tamta piosenka to byla Beast of Blood ;P qrna zrob cos ze skrzynka-nalepiej z calym kompem;P bo czekaja iosenki Moi dix Mois XD <btw mowilam Ci,ze Mana czerpie inspiacje z muzyki Bacha?:]>
aa..zapomnialam,ze wiecej utworow Malice przeslalam wtedy na plytce:P i nic chyba mi o nich jeszcze nie rzekles;P wiec napsiz jakei to byly utwory XD
Boni pisze:Aha, Garnet, czy mi się zdaje czy nie tylko aspektami gastronomicznymi można Ciebie wyprowadzić z równowagi? Laughing Ale żeby nie było, to był tylko niewinny żart
:] pewno znajda sie jeszcze inne rzeczy;P ale ogolnie nie jes mnei latwo wyprowadzic z rownowagi z pwoodu mojego takiego,a nieinnego swiatopogladu;)
<a tamta wypowiedz nie swiadczyla o wyprowdzeniu z rownowagi ;)>

http://muzyka.onet.pl/mr,1301318,1,424,artykul.html oo..wchodze na onet,a tam na pierwszej stronie o Lacri :] zachecam do poczytania:]

"W Krakowie zagraliśmy taki typowy rockowy koncert, podczas którego ludzie szaleli pod sceną." ..no z tym to sie calkowicie zgadzam..do tej pory pamietam panow metalowcow i ich wlosy -_- ......:]

[ Dodano: Wto 27 Gru, 2005 20:24 ]
swoja droga moja stara tak oglada sobie ta plyte Moi dix mois i oto jej slowa-zas te czarne malpy,babki umalowane na czarno..ehmm..wolalam nie mowic jej ze to....facet...w ogole czasem lepiej nie zaczynac dyskusji :lol:

[ Dodano: Wto 27 Gru, 2005 20:34 ]
Boni,a jak tam Diary of Dreams?;P
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

lol, no to porozmawiajmy w skupieniu :lol:

Garnet pisze:a to bylo kampania o naj sexi?
Ważne że jesteś naj... <lol, przyszło mi coś na myśl, ale lepiej się zamknę :lol: >
Garnet pisze: a tak w ogole przypomniales mi,ze nasza edukacja muzyczna utkwila w martwym punkcie z powodu Twojej-domniemanej zapchanej sktzynki:],wiec lepeij jak najszybciej cos z tym zrob
Cóż, moja edukacja nie zakończyła się z mej winy my Dear. Już od miesiąca powiększyłem lomit na skrzynce i czekam non stop na Twój kolejny zastrzyk propagandy :lol: Pisałem na gg, żebyś mi wysłała te kawałki od Exacutrixa, ale do tej pory ich nie mam :(

Garnet pisze:lol fajny kolega
Tak miedzy nami (tak tak, nikt tego więcej nie czyta XD ), nie jest on tolerowany za swój radykalizm jeśli chodzi o słuchany zespół :] Uf, co by to było gdyby Garnie była radykalna :D

Garnet pisze:btw mowilam Ci,ze Mana czerpie inspiacje z muzyki Bacha?:]
Tak, tak, słyszałem kilka kawałków które mi załączyłaś :D Chyba wszystkie miały w tle muzykę z klawesyną, bądź organów trudno mi to jednoznacznie określić. Wiem że to było coś barokowego, tym samym z pewnością musiało być coś z Bachem. Mam jednak smutną wieść, mianowicie nie przepadam za Bachem :D :lol:

Garnet pisze:co do j-rocka XD tamta piosenka to byla Beast of Blood
Tak, możliwe, będę musiał to ponownie przesłuchać, bo na prawdę były tam dobre kawałki..... No właśnie...

Garnet pisze:Boni,a jak tam Diary of Dreams?
Ten zespół mi wypadł z głowy, jeśli miałbym oceniać dotychczasowe preferencje, to właście DoD byłoby na pierwszym miejscu :) W skali procentowej na wszystkie kawałki jakie przesłuchalem danych zespołow, kawałki które mi się spodobały procentowo stanowią większość właśnie w przypadku tego zespołu :) Zespołu od Executrixa nie wliczam bo to zaledwie dwa kawałki ;]

Garnet pisze:a tamta wypowiedz nie swiadczyla o wyprowdzeniu z rownowagi
teraz sie tlumaczy :] ( :lol: )

Garnet pisze:zas te czarne malpy,babki umalowane na czarno..ehmm..wolalam nie mowic jej ze to....facet...w ogole czasem lepiej nie zaczynac dyskusji
Moja mama niegdyś widziała jakichś schizoli, ale nie pamiętam kim oni byli, ale jak ich zobaczyła to powiedziała coś w stylu: "Chciałam ciebie wychować na prawego człowieka..." czy jakoś tak... :lol: więcej scycji nie było, ale samych schizoli których i tak nie pamiętam, to ja w ogóle nie kojarzę kim oni mogli być... Hmm... Aha, nie twierdzę znowuż że Malice to jacyś schizole... To zwykli, normalni ludzie, jak każdy z nas :D XD

Heh, załączę płytkę z utworkami żeby jeszcze je przeanalizować... przy okazji takeshiego odwiedzę :lol: XD

Jeśli chodzi o utwory które obecnie słucham z zasyseniem, to utwory z silent hilla... cudne ^^
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Boni pisze:lol, no to porozmawiajmy w skupieniu
oo..z takimi rozmiarami posta to napewno bedzie spokojXD

Boni pisze:Cóż, moja edukacja nie zakończyła się z mej winy my Dear. Już od miesiąca powiększyłem lomit na skrzynce i czekam non stop na Twój kolejny zastrzyk propagandy Laughing Pisałem na gg, żebyś mi wysłała te kawałki od Exacutrixa, ale do tej pory ich nie mam
widocznie nie dostalam wiaodmosci..whatever..to zaniedlugo sie nadrobi ;P
aha,jakie kawaki od Executrixa :] to jest TYTUL piosenki,a zespol nazywa sie Sui Generis Umbra! ;P
<szcerze,to w zyciu niepomslalabym,ze Ci sie to spodoba...wyslalam z ciekawosci,zeby pokazac to ciemna strone muzyki ;) a tu prosze :D nawet w Twojej szkole to puszczono :D>
swoja droga jakbys mial kiedys okazje z jakims domniemanym gothem porozmawiac to masz mu co podzrucic i wysmiac XD to jego nocna rybe czy inne gothyki :D :D :lol: ;) <odbija mi ;)>

Boni pisze:Mam jednak smutną wieść, mianowicie nie przepadam za Bachem n
a ja myslalam,ze jak sie lubi classic to sie lubi wszystko :D <joke> ;)

Boni pisze:Tak, możliwe, będę musiał to ponownie przesłuchać, bo na prawdę były tam dobre kawałki..... No właśnie...
teraz zrobilo sie male zamieszanie,Beast of Blood to byla ta pierwsza mp3,ktora Ci wyslalam,a na plycie z takeshim :D masz plyte Bara no Seidu ;P

Boni pisze:Ten zespół mi wypadł z głowy, jeśli miałbym oceniać dotychczasowe preferencje, to właście DoD byłoby na pierwszym miejscu n W skali procentowej na wszystkie kawałki jakie przesłuchalem danych zespołow, kawałki które mi się spodobały procentowo stanowią większość właśnie w przypadku tego zespołu n Zespołu od Executrixa nie wliczam bo to zaledwie dwa kawałki ;]
ciesze sie :) swoja droga jakos ostatnio nie pamietam kiedy ich sluchalam...heh..teraz non stop moi dix mois...ale znowu wroci mi mania na muzyke Adriana:) <prosze,nie mylic tego z tym,ze mi sie znudzili!..to nigdy w zyciu:]...teraz tlyko czekac na ich DVD:)>
anyway..jesli komus podoba sie DoD to automatycznie laduje w gronie moich najblizszych przyjaciol,to tak apropo ;) <po prostu przyjmuje,zeby zrozumeic ta muzyke trzeba byc wrazliwym czlowiekiem,a takich za przyjaciol ja chciec miec ;)>
Boni pisze:Moja mama niegdyś widziała jakichś schizoli, ale nie pamiętam kim oni byli, ale jak ich zobaczyła to powiedziała coś w stylu: "Chciałam ciebie wychować na prawego człowieka..." czy jakoś tak... Laughing więcej scycji nie było, ale samych schizoli których i tak nie pamiętam, to ja w ogóle nie kojarzę kim oni mogli być... Hmm... Aha, nie twierdzę znowuż że Malice to jacyś schizole... To zwykli, normalni ludzie, jak każdy z nas
Twoja mama to skarb:*
<Malice Mizer swoja droga jzu nie istnieje...tzn ten zespol ;) to zeby nie bylo niejasnosci..teraz Mana zajmuje sie wspomnianym juz Moi Dix Mois>

Boni pisze:Jeśli chodzi o utwory które obecnie słucham z zasyseniem, to utwory z silent hilla... cudne ^^
ktore maja ogromnie duzo z gotykiem wspolnego ;) ...w ogole tam duzo slychac :)

<a ja zaczynam modly,zeby wraz z nowym albumem Mana przyjechal do Europy... ^^>
Awatar użytkownika
Cierń
Cactuar
Cactuar

Ostatnio robiłem gruntowne porządki i się bardzo zdziwiłem. Otóż znalazłem płytę Iced Earth "The Dark Saga", która była jedną z pierwszych tych "mocniejszych". Przesłuchałem ją sobie znowu (od ostatniego czasu minęły jakieś ponad 4 lata!) i stwierdziłem, że nadal mi się podoba. A ja byłem pewien, że ją zgubiłem i ... zupełnie o tym zespole zapomniałem. Jest już wiekowa, bo ma ponad 9 lat... Właśnie jestem na etapie "odświeżania" swojej znajomości. Czy ktoś słuchał w ogóle tego zespołu?
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Cierń pisze:Czy ktoś słuchał w ogóle tego zespołu?
No BA ! ;) Spędziłem przy ich muzyce spoooro czasu. Mam wszystkie albumy, ale obecnie chyba najbardziej podoba mi się Horror Show - ten operowy nastrój. Ostatnio wróciłem do Symphony X i utwierdziłem się w przekonaniu, że są po prostu genialni. Polecam każdemu, szczególnie płytkę "The Odyssey". Jesli ktoś lubi Dream Theater to z pewnością ten zespół przypadnie mu do gustu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”