FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem
Moderator: Moderatorzy
witam, mam następujacy problem. Utknałem na CD1 w momencie gdy idziemy śladami krwi na 69 piętro. Wjeżdżam windą na 68 piętro i spotykam Red XIII w labolarium przy ciele, któy mówi, że ślady prowadzą na górę. Idę na górę na platformę i tam są drzwi, które się nie otwierają:/ próbowałem iść naokoło schodami, ale po zaaresztowaniu mnie nie mam juz kart dostępu do poszczególnych pięter:/ co teraz? szukałem czy przy którymś ciele nie znajdę jakiejś karty, ale nic:/
Prawde mowiac nieczytalem ale dalem im 99 tantal i mimett greens (obu) :D
Dzieks za pomoc. nah to zajmie wieki a mi zalezy na czasie jestem w miejscu gdzie zaraz ma weapon zatakowac na midgar chcialbym zdobyc Mime, bo apocalypse juz mam
[ Dodano: Sro 21 Gru, 2005 18:56 ]
o kurde zeczywiscie pisalem wyzej ale ten problem wygladal troche inaczej
Dzieks za pomoc. nah to zajmie wieki a mi zalezy na czasie jestem w miejscu gdzie zaraz ma weapon zatakowac na midgar chcialbym zdobyc Mime, bo apocalypse juz mam
[ Dodano: Sro 21 Gru, 2005 18:56 ]
o kurde zeczywiscie pisalem wyzej ale ten problem wygladal troche inaczej
mam problem natury technicznej.. gdy chcę uzyć/kupić/założyć jakiś przedmiot, który znajduje się na liście przewijanej i do którego trzeba zjechać na dół używam/kupuję/zakładam przedmiot, który leży powyżej tego. Uniemożliwa to całkowicie grę gdyż mogę korzystać tylko z tych przedmiotów, do których nie trzeba zjeżdżać, a co w przypadku np. materii jest bardzo kłopotliwe gdyż nie mam dostępu do żadnych lepszysz zaklęć. Czy ktoś wie na czym polega ten problem i mógłby mi pmóc?
fakt, całkiem to niejasne, zdałem sobie sprawę jak to przeczytałem..
Może wyjaśnię to na przykładzie. Chcę włożyć materię do slota. Wybieram slot i następnie odpowiednią kulę z listy poniżej. Na liście widać 10 pierwszych materii. Zjeżdżam na dół pojawia się 11 znika 1 itd. Powiedzmy, że wybieram 13 z kolei materię. Wściskam "OK" i .. zakłada mi 3 z kolei. Wybieram 11 zakłada 1itd tak jest z każdym menu przewijanym:/ może mieć na to wpływ fakt, że po spolszczeniu nie użyłem na obrazie programu eccregen (nie umiem się nim posłużyć)? z góry dzięki za wszelką pomoc
Może wyjaśnię to na przykładzie. Chcę włożyć materię do slota. Wybieram slot i następnie odpowiednią kulę z listy poniżej. Na liście widać 10 pierwszych materii. Zjeżdżam na dół pojawia się 11 znika 1 itd. Powiedzmy, że wybieram 13 z kolei materię. Wściskam "OK" i .. zakłada mi 3 z kolei. Wybieram 11 zakłada 1itd tak jest z każdym menu przewijanym:/ może mieć na to wpływ fakt, że po spolszczeniu nie użyłem na obrazie programu eccregen (nie umiem się nim posłużyć)? z góry dzięki za wszelką pomoc
Znowu problem z Chocobo. Mam 2x yellow (Rocket T.) nafaszerowanych dragami (greens :D ) po uszy klasy A i zakazdym razem jak proboje ich skrzyzowac (daje im Carob Nut) wychodzi mi Mountain roznej plci, juz nawet niewazne jakiej plci bylby ten River bo i tak mam juz dwa roznej plci mountain. Co robie nie tak
Jest jakis sposob na to zeby raczej wychodzil River (moze chodzi o obszar pochodzenia chocobo)
HELP

Rivera jest trudniej wychodować niż Mountaina. Możesz albo karmić różnymi greensami które jeszcze działają jakoś na statystyki chocobo (bo jak dasz duzo jednego typu to potem juz ci nic nie dają) albo iść na wyścigi i podnieśc je o klase wyzej (albo i więcej. Najlepszym jednak rozwiazaniem było by zastosowac obie metody.
To niejest takie proste jak ci sie wydaje moj chocobo ma okolo 98km/h speedu i okolo 470 staminy w wyscigach moze mi sie wylosowac TEIOH wtedy odrazu przegram, pozatym czasem mi sie trafiaja ludzie z gorskimi albo rzecznymi chocobo czytaj tacy lepsi zawodnicy.. a co do dragow ( greensow ) to dalem im juz tyle ze musialem sprzedac jedna master all materie. 

Skoro ma 470 stanimy to wpakuj w niego najlepszegreensy (Sylkis) dostępne u Chocobo Sage aż będize miał 999, wtedy nie będziesz mił problemów z wygrywaniem (ewentualne trudności są przy Teioh ale też da się wygrać). A co do tego że sprzedałeś już jedna materie all, to z tego co pamiętam zeby wychodować złotego ja zazwyczaj sprzedaje jakieś dwie 
[Edit] jaga2 ma racje, bo można dojsć z takim choco jakeigo masz do klasy S, jednak będize o wiele łatwiej jeśli go wcześniej przypakujesz :]

[Edit] jaga2 ma racje, bo można dojsć z takim choco jakeigo masz do klasy S, jednak będize o wiele łatwiej jeśli go wcześniej przypakujesz :]
-Hey Lust, can I eat him? Can I eat him?