FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

"........ T_T"- tyle tytułem komentarza

1) Chocobo - podane wartości w tabelce osiągów prędkości to limity po podkarmieniu. Z karmieniem jest tak, że jak władujesz 10 to statsy się zwiększą, ale nie na maksimum, za to jak dasz (zależnie od typu: podstawowy, górski/rzeczy, czarny, złoty) 40-60 czy 100 na raz to napchasz je do pełna.

2) Added Cut - jeeeeez, masz taką planszę na mapie Glacier, gdzie jest rozwidlenie z czterema ścieżkami. wybierasz tą u góry i idzie aż przy skale znajdziesz materię. Może po prostu przegapiłeś.

3) chata Holzoffa
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
jaga2

Post autor: jaga2 »

Rocket i Wonder to trudne kompinacje. Weź tego z Mideel i Rocket. Podkarm je Syliks (jak nie masz kasy to opyl All Materie.I tak tego będzie w cholere. Tylko musisz mieć na Master 1400000 Gil).Nie będzie kłopotów z rozmnażaniem, potem kombinuj. Wkońcu złotego ze złotym i będzie wypas- 176 km/h i 999 staminy.

[ Dodano: Sro 07 Gru, 2005 14:36 ]
Gość pisze: dojść do added cut z chatki hellzofa ?
Sluchaj idziesz normalnie aż gdzieś dojdziesz ( do punktu kluczowego na mapie) . Najłatwiej jest dojść do źródełka i wdół, potem na rozwidleniu do góry. Następnie na drugim ekranie lepiej klikać cały czas klawisz akcji bo tę materię łatwo przeoczyć.
Yogi

Post autor: Yogi »

Sephiria pisze: 1) Chocobo - podane wartości w tabelce osiągów prędkości to limity po podkarmieniu. Z karmieniem jest tak, że jak władujesz 10 to statsy się zwiększą, ale nie na maksimum, za to jak dasz (zależnie od typu: podstawowy, górski/rzeczy, czarny, złoty) 40-60 czy 100 na raz to napchasz je do pełna.
Czyli jak mam samice Great (Rocket T.) i ona miala predkosc 50 jak dam jej 200 tej najdrozesz zieleniny to bedzie miala tyle co maks w tabelce?
jaga2 pisze: Rocket i Wonder to trudne kompinacje. Weź tego z Mideel i Rocket. Podkarm je Syliks (jak nie masz kasy to opyl All Materie.I tak tego będzie w cholere. Tylko musisz mieć na Master 1400000 Gil).Nie będzie kłopotów z rozmnażaniem, potem kombinuj. Wkońcu złotego ze złotym i będzie wypas- 176 km/h i 999 staminy.
Ok. Co do kasy to nie ma problemu. Na koncie mam 9999999 Gil. No tylko, ze ja lamalem pamiec gry.... O tym zeby sprzedac All Materie nie slyszalem.... Dzieki za info. Bede wiedzial na przyszlosc :-)
jaga2

Gość pisze:Czyli jak mam samice Great (Rocket T.) i ona miala predkosc 50 jak dam jej 200 tej najdrozesz zieleniny to bedzie miala tyle co maks w tabelce?
Nie zawsze, w tabelce są podane wartości które mogą występować. Zresztą nie zawsze to się sprawdza. Jak masz kasę to złap kilka choco w Mideel, nakarm je najlepszą zielenina, ok. 65 sztuk na jednego. Jedź teraz do GS i sprawdź na wyścigach który jest najlepszy. Zostaw go sobie, następnie zrób tak samo z choco z Rocket Town. Dwa najlepsze rozmnażaj i powinieneś mieć dobre staty. Gdy będziesz miał już czarnego, złap Wonder (lub ich kilka, możesz też wybrać tego z najlepszym statem). Potem zrób dwa złote różnych płci, nalkarm je i wybiegaj (35 sztuk najlepszej zieleniny). Rozmnóż je i dostaniesz najlepszego choco w grze. Parametry już podawałem. 176 km/h i 999 staminy.
Yogi

Mam jeszcze jedno pytanko. Mozna gdzies poza GS sprawdzic staty Chocobo?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

Gość pisze:Mam jeszcze jedno pytanko. Mozna gdzies poza GS sprawdzic staty Chocobo?
Z tego co mi wiado mo to nie. Tylko w GS widac jakie są szczegółowe staty kuraków (stamina i speed).
Ostatnio zmieniony śr 07 gru, 2005 16:09 przez kwazi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

U Chole, ale u niej uzyskasz jedynie ogólne informacje, czyli: kto jest najszybszy, kto najszybciej biega, kto jest najinteligentniejszy i wreszcie który ma najwięcej Staminy.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Gość

Post autor: Gość »

Mam prosbe moglby mi ktos dokladnie wytlumaczyc jak otworzyc sejf??Jezeli zrobie 36 w prawo to jak potem jest 10 w lewo to druga liczbe jaka mam ustawic jest 26 czy mam jechac w lewo i dojechac do 10??blagam o pomoc juz mam dostc kombinowania
Yogi

Kombinacja to: 36 w prawo, klikasz klawisz ok (nie wiem jak jest u Ciebie ustawione), 10 w lewo, klikasz klawisz ok, 59 w prawo, klikasz klawisz ok, 97 w prawo i klikasz klawisz ok. Sejf otwarty.
jaga2

Ustawić liczby i potwierdzić 36,10,59,97 i gotowe. Pamiętaj żeby nie przekroczyć żadnej, bo będziesz musiał zaczynać od nowa.
Gość

moglby mi ktos powiedziec jak zatrzymac pociag ktory jedzie w strone corel??
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Gość pisze:moglby mi ktos powiedziec jak zatrzymac pociag ktory jedzie w strone corel??
Chodzi o to aby trzykrotnie zwolnić pociąg lub maksymalnie go rozpędzić.

Wduś: trzykrotnie dół+X(Cancel) lub trzykrotnie góra+trójkąt(Menu).
Gość

kurde robie tak i mi nie wychodzi:(
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Gość pisze:kurde robie tak i mi nie wychodzi:(
Dziwne...
Metoda druga : nawalaj na oślep w przyciski :D Mi zawsze skutkuje ;)

...A tak wogóle przedostałeś się przez 5 wagonów i jesteś już w lokomotywie??
Gość

tak jestem w lokomotywie i nawalam ale mi to nie pomaga:P
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”