FF 9 POMOC: problemy z przechodzeniem gry
Moderator: Moderatorzy
O ile pamiętam, da się zdobyć dopiero na 4 CD - wtedy możesz zdobyć ten skarb, bo on znajduje się POD tą "górą lodową z kolorową wodą", a że wtedy jej nie będzie...
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
JAk sie dostac do wirowych piaskow????????
Jestem na 3 dysku , opuszczam miasteczko magow i mam sie znalezc w wirowych piaskach, gdzie one sa??? jak sie tam dostac??? pomocy!!!!
Musisz wsiąść na pokład Blue Narcis i popłynąć na północno-wschodni część Outer Continent. Z brzegu zobaczysz plażę i pustynię. Na tej pustyni znajdują się cztery wiry piaskowe. Nimi przejdziesz do Desert Pallace.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
http://www.k-ff.com/Final9/Grafika/mapaswiataff9.jpg
Znajdz na tej mapie Desert Palace i udaj się tam - wiry znajdziesz na pustynii - przez nie dostaniesz sie do zamku.
Znajdz na tej mapie Desert Palace i udaj się tam - wiry znajdziesz na pustynii - przez nie dostaniesz sie do zamku.
http://www.k-ff.com/Final9/index.php?n=25 -__-'
A jak niedziała - save przed wejsciem do wiru i próbuj po koleji wchodzić do każdego. Jak cię coś zaatakuje - to daj load i spróbuj wejść do kolejnego.Po kilku scenkach, udaj się statkiem w stronę wirujących piasków i wybierz ten wir, z którego nie wychodzi dym.
czyli tak-mam Garnet na 18 Lv i jestem na 2 cd,tuż przed wejściem do southeast forest(to tak na marginesie).W każdym razie zdobyłem Ramuha,ale...w menu 'summon'podczas walki ni chu** go nie ma(pamietam,że jak panna miała "wszystkie" eidolony,zanim ją koledzy mamusi nie wyssali,to były szare-za mało MP oczywiście-a teraz menu jest PUSTE).W co muszę popukać,komu zapłacić cobym mógł Ramuha wykorzystać?
Jak to? Robisz wszystko jak w solucji?
W Pinnacle Rocks ekipę przywita Ramuh, który obieca pomóc Dagger, jeśli poskłada kawałki pewnej opowieści w całość. Musisz odnaleźć Ramuha w pięciu miejscach i usłyszane kawałki opowieści poukładać w dobrej kolejności. Zapisz grę u Moogla na kolejnej lokacji i zejdź w dół, do wody. Za pniem znajdziesz pierwszego Ramuh'a i pierwszy kawałek opowiastki. Idź po wodzie w lewo - gdy będziesz podochodzić do jednej ze skrzyń (tej po lewej), pojawi się kolejna postać boga piorunów, i poznasz kolejny fragment opowiadania. Wejdź na górę po konarze drzewa, pójdź na mostek (za mostkiem, przy wejściu do jaskini czeka Ramuh, by mu opowiedzieć całą historię - na razie z nim nie rozmawiaj). Zeskocz z mostku do skrzynki, i jeszcze niżej, znajdziesz kolejnego Ramuh. Wróć do planszy z mostkiem i wybierz przejście w prawo - na górze, na planszy z Mooglem, czeka przedostatni Ramuh. Teraz wróć do miejsca, (za drzewem, na górze w planszy z Mooglem) gdzie rozbił się pojazd. Tam znajdziesz ostatnią część opowieści. Teraz możesz zapisać grę i wrócić do Ramuha, który stał za mostkiem przy jaskini i opowiedzieć mu całą opowieść. Jak dowiesz się od Ramuha, musisz wybrać cztery z pięciu fragmentów i ułożyć je w odpowiedniej kolejności. Oto ona: Beginning, Cooperation, Silence i albo Human lub Hero (każda jest dobra, wybór zależy od ciebie). Ramuh przyłączy się do ciebie, a ty będziesz mógł/mogła wyruszyć w dalszą drogę
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Czyli zrobiłeś wszystko co trzeba. O ile pamiętam, trzeba jeszcze Garnet założyć Peridot, który to uczy Ramuha. Sprawdzałeś?