Offtopiczalnia część 2

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

Spoko, i tak nie zwracam uwagi na takie pierdoły jak czytam książkę. Liczy się główne zamierzenie autora i wrażenie po przeczytaniu a nie to ile w tekście jest przecinków. Ważne żeby język nie raził zbytnio i już jest dobrze.
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

Luuuuuudzie! Zabrzmi to lamersko, ale chciałbym o coś zapytać. Nie wie ktoś skąd ściągnąć dźwięki z FF (znaczy takie rzeczy jak to "pik" przy poruszaniu kursora)? Z góry dziękuję. :P
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Abbaddon

Post autor: Abbaddon »

http://www.rpgmaker.pwii.pl/?co=site&typ=news sprawdz tutaj [nie mam pewności] i poszukam w zakamarkach twardego dysku, bo gdzies to kiedyś miałem... tylko gdzie... i czy jest jeszcze].
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

pamiętam jak kiedys dałem do gg dźwięki z mgs... o czym chyba pisałem.... Ale ubaw był... ^^'
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Zeratul
Kupo!
Kupo!

Post autor: Zeratul »

Jeżeli masz FF na kompa, albo grasz na emulatorze to nie musisz ściągać dźwięków. Za to ściągnij ten program: http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=22&id=662&t=
Ma on bardzo fajną funkcję nagrywania 'Stereo mix' - czyli po prostu nagrywania do pliku tego, co akurat leci w kompie. Poza tym posiada ogrom funkcji do przerabiania dźwięku. Możesz więc uruchomić go, włączyć nagrywanie Stereo Mix, a następnie zminimalizowac go i odpalić FF. Wszystkie dźwięki, jakie pojawią się w grze będą nagrane do pliku. Po wyjściu z gry po prostu zatrzymaj nagrywanie i wyodrębnij dźwięk, którego potrzebujesz. Możesz go ponadto dowolnie poprzerabiać (np. odszumić). Niestety Audacity prawie nie potrafi konwertować dźwięku (zapisuje tylko jako WAV), ale wystarczy mieć Nero Wave Editor lub jakiś inny konwerter i po problemie.
Moim sposobem powinno Ci się udać pozyskac chociaż niektóre dźwięki.
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Abbaddon pisze:http://www.rpgmaker.pwii.pl/?co=site&typ=news sprawdz tutaj [nie mam pewności]
Tam już sprawdzałem.
Zeratul pisze:Jeżeli masz FF na kompa, albo grasz na emulatorze to nie musisz ściągać dźwięków. Za to ściągnij ten program: http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=22&id=662&t=
Pamiętam że ściągałem kiedyś ten program, ale jego możliwości nie sprawdzałem. Dzięki za info. :)
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Kto ma ochote na ciasto XD?
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Z rodzynkami czy bez?
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Bez ;]
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

ja prosze dwa :>
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Sephir
Cactuar
Cactuar

Post autor: Sephir »

Tytuł tematu w pełni oddaje to co sie tu dzieje :D BTW co to za ciasto? Bo na razie wiemy tylk oto że bez rodzynek xD (i bardzo dobrze, że bez :P )
Abbaddon

Post autor: Abbaddon »

Sephir pisze:BTW co to za ciasto?
Przecież pisze że Bez :P
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

Post autor: Coco »

Ciasto z bzu? myslalam,ze juz przekwitl ^^ fioletowy czy bialy ?
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Bez odnosi się do rodzynek, ciasto jest (było, bo zniknęło w moim brzuszku :twisted:) bez rodzynek a nie z bzem, bakka ^_^'
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

Post autor: Coco »

moze to byl brak rodzynek z bzu ^^ (i wiem ze jestem idiota ^^)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”