A ja do tego dodaje jego drugie wybitne dzieło: 'miłość w czasach zarazy'... Równie magiczna i jednocześnie rzeczywista powieść o wielkiej miłości :DIreth pisze:W wakacje dorwałam "Sto lat samotności" Marqueza.... bardzo fajnie się czytało, idealna ksiązka na lato, zeby trochę odpocząć
Dobre książki
Moderator: Moderatorzy
A ja polecam książkę "Gra Endera". nie wiem czy ktoś już to pisał bo nie mam siły czytać 40 postów ale ta ksiązka jest warta przeczytania. Mimo, że jest to fantasy daje do myślenia.
Ostatnio czytałam "Dziewczynę Ameryki" i bardzo polecam tę książkę
Tytułowa bohaterka to odludek wśród ludzi, ale po pewnym wydarzeniu to się odmienia... Reszty sami się dowiecie
Książka już na początku zwala z nóg poczuciem humoru i pomysłami bohaterki :D Ale oprócz jej szalonych pomysłów przeżywa chwile rozterki tak jak każda dziewczyna. To współczesna książka dla nastolatek 

"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Ostatnio w szkole przerabiałam "Antygone" z rozpędu przeczytałam "Króla Edypa", a teraz idę na niego do teatru... Uważam że Sofokles, mimo że tworzył w V w pne, jest wspaniałyIzrail pisze:Heh, ostatnio "Króla Edypa" Sofoklesa przeczytałem i muszę powiedzieć, że jest świetny :] Jeszcze żadnego dramatu mi się tak fajnie nie czytało![]()
Heh, teraz pora się brać za "Elektrę"

tydzien temu wyszla nowa ksiazka M.Bruczkowskiego <autora Bezsennosci w Tokio>! juz szykuje pieniazki ^^
ksiazka nosi tytul 'Singapur,czwarta rano',wiec jak sam tytul wskazuje teraz poczytamy o zyciu w Singapurze
aha...22 listopada autor bedzie o 18 w Empiku Megastore w wawie,na spotkaniu autorskim..wiec niektorym znowu sie udalo...
ksiazka nosi tytul 'Singapur,czwarta rano',wiec jak sam tytul wskazuje teraz poczytamy o zyciu w Singapurze

aha...22 listopada autor bedzie o 18 w Empiku Megastore w wawie,na spotkaniu autorskim..wiec niektorym znowu sie udalo...
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
- Go Go Yubari
- Ifrit
Jakbys przejrzał temat, to bys zauważył, że wspominano o tej książce setki razy.Sephir pisze:Hehe, a myślałem że o Achai nikt już tu nie wspomni.
Co kto lubi. Mi się podobała, ale nie jest ta "naj".Sephir pisze:Szczerze mówiąc to najlepsza książka jaką dotychczas czytałem . n
Obecnie polecam "Frankensteina". Co tu dużo pisac. Klasyk, genialny, trzeba znać.
Heh, gusta... :] Ale fajna jest ^^ Co prawda Kingowi nie durównuje (
) no ale... :D Aha, zakończenie jest nader fajne ^^"
[ Dodano: Pią 25 Lis, 2005 ]
*dorównuje :D
a i co ciekawe najnowsze książka Kinga w Polsce, Colorado Kid jest sprzedawane razem z Workiem Kości... Ciekawe
I stosunkowo tanie 

*dorównuje :D
a i co ciekawe najnowsze książka Kinga w Polsce, Colorado Kid jest sprzedawane razem z Workiem Kości... Ciekawe

glamorous vamp
Może tak książka jest nudna, chaotyczna, bezsensowna nawet, ale mi się baaardzo podobała. Czytałem z zapartym tchem mimo braku wartkiej akcji. Po prostu ta książka ma w sobie to coś, co sprawiło, że pochłonęła mnie.Boni pisze:A ja jestem po lekturze Ferdydurke.
Było, było... jeden schiz wielkiGarnet pisze:pamietam ze cos z geba bylo..ale to z filmu tylko