FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
PTfromSCR

Post autor: PTfromSCR »

sephiria>>>i know...tylko ze najpierw z nia pogadalem a dopiero potem zobaczylem jak przeprowadzic dialog ale juz mi sie nie chciala pokazac...
Awatar użytkownika
Preacher
Kupo!
Kupo!

Post autor: Preacher »

To że raz z nią źle porozmawiałeś nic nie przeszkadza. Ja sam jak grałem po raz pierwszy i nie wiedziałem jak przeprowadzić dialog to walczyłem z nią z 5 razy.
-Hey Lust, can I eat him? Can I eat him?
PTfromSCR

ok skonczymy z yuffie bede ja w koncu mial...a teraz mam tylko takie male pytanko...co to jest growth przy broni...czy chodzi o AP ktore jest dostaje materia jak jest w uzyciu w danym przedmiocie??
Awatar użytkownika
Preacher
Kupo!
Kupo!

Post autor: Preacher »

Tak, Growth jest to prędkość przyrostu AP w materii, którą mamy podczepioną do danego przedmiotu. Może być 0x, 1x, 2x lub 3x
-Hey Lust, can I eat him? Can I eat him?
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

I pamiętaj,gdy bedziesz miał już bronie ostateczne,to nie ładuj sie z nimi do walki o nabijanie AP gdyż,one mają zerowy przysrost.
FF XII W trakcie katowania
nowereguy87

Post autor: nowereguy87 »

a propo broni ostatecznych to jak zdobyć venus gospel dla Cida
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Post autor: BeeBBo »

Dostaniesz go od dziadka stojącego przed rakietą w Rocket Town. Łatwo go poznać bo cały czas sie w nią wpatruje. Wystarczy go zagadać kilka razy.
PTfromSCR

jak zdobyc vincenta??
Abbaddon

Post autor: Abbaddon »

dokładnie tak jak pisze w opisie ;-)
PTfromSCR

no ale wlasnie robie tak jak w opisie i nic wychodze z pomieszczenia a on nic dalej lezy?? o co c'mon??
Awatar użytkownika
BeeBBo
Cactuar
Cactuar

Post autor: BeeBBo »

a gadałeś z nim? Dołączy sie jak dopiero będziesz wychodził z piwnicy.
PTfromSCR

gadalem...kiedy pojawia sie pierwsze okienko jest wybór:
-don't say anything
-talk about sephiroth
daje don't say anything i wychodze...i nic...
Shimon
Cactuar
Cactuar

Post autor: Shimon »

ale tam masz wybrac Talk about Sephiroth...
PTfromSCR

no wlasnie taka opcje juz rozkminialem i potem on mowi
"now please leave"
i jest jakis tam wybor...wychodze i nic...

[ Dodano: 09-11-2005, 14:58 ]
mam dziada...zatem w opisie jest blad bo trzeba w tej opcji dac "talk about sephiroth" i jak poprosi o wyjscie i przykryje sie trumna trzeba jeszcze raz zagadac i poprosic go o imie...wtedy chwile gada sie z nim o Lucreci a potem wychodzi sie i on sie przylacza...pozdro...
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

PTfromSCR pisze:mam dziada...zatem w opisie jest blad bo trzeba w tej opcji dac "talk about sephiroth"
Robiąc ten opis Krak liczył na wrodzoną inteligencję człowieka i chyba każdy średniointeligentny gracz sam na to wpadnie, prawda? W solucji masz ten moment wystarczająco opisany, bo to że pogadać z nim trzeba to chyba jest oczywiste i chyba nie trzeba tego opisywać? A na logikę - sama opcja pogadania o Sephirothie to już chyba wystarczający powód, by wybrać tą opcję dialogu.
PTfromSCR pisze:i jak poprosi o wyjscie i przykryje sie trumna trzeba jeszcze raz zagadac i poprosic go o imie...wtedy chwile gada sie z nim o Lucreci a potem wychodzi sie i on sie przylacza...
No to chyba logo, że jeśli po pierwszej rozmowie i wyjściu nie dzieje się jak w opisie, to trzeba do niego wrócić i jeszcze raz zagadać. Przynajmniej kiedyś to było logiczne, gdy gracze nie byli tak leniwi albo... Heh, czy naprawdę mamy robić opisy już tak detaliczne, żeby wieść was za rączke non-stop? Już od dawna chciałam powiedzieć to, co teraz napisze - im bardziej szczegółowe opisy robimy, tym ludzie zadają coraz bardziej banalne pytania i nie są w stanie kompletnie sami nic zrobić....

Ulżyło mi.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”