FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
sinner

Post autor: sinner »

jak jestem w planetarium to mam materie koloru : zielonego zółtego i czerwonego

[ Dodano: Nie 16 Paź, 2005 22:22 ]
fruwaja sobie i do kazdej moge podejsc
.: Max :.

Post autor: .: Max :. »

Teraz mam pytanie odnośnie podróżnika z Kalm [tego który rzekomo daje Master Materie] - jak spotkać tego dudka? Zatłukłem już Ruby weapon i zmorphowałem Ghost Ship na książeczkę, ale w Kalm nie ma żadnej postaci, która by coś na to reagowała? Gdzie go spotkać? Co zrobić, żeby się pojawił? Czy na serio daje Master Materie? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Awatar użytkownika
Zeratul
Kupo!
Kupo!

Post autor: Zeratul »

sinner pisze:ta z rakiety mialem na 100% wpisalem kod i bylo ok jak jestem w planetarium to pokazuja sie 3 materie juz teraz sam niewiem co i jak :[
Pewnie wpisałeś kod i natychmiast wyleciałeś z lokacji. A powinieneś jeszcze zabrać huge materię z pojemnika (czy tam czegoś).
Ostatnio zmieniony ndz 16 paź, 2005 21:30 przez Zeratul, łącznie zmieniany 1 raz.
Am Ende bleib ich doch alleine
Die Zeit steht still und mir ist kalt!
.: Max :.

Post autor: .: Max :. »

Dzięki. Okazuje się, że niepotrzebnie tak expowałem jak debil, żeby materie podbijać, wystarczy mi tylko Emeralda zaszlachtać :P Z rubym to chyba w sumie 2 godziny się tłukłem [chciałem, żeby mi drużyny nie wywalił, ale mogłem tylko 2x kotr rzucić i albo go zawsze ubijałem 'mime' albo nie stykało mi potem mocy, żeby go uwalić jak już ożywiłem team:P].
sinner

kurcze jestem pewien co do tego bo jeszcze bylo recived key item master materia jeszcze dokladnie z tym uwazalem bo bylo w poradniku uwaga a save mam chyba daleko boze dlaczego mi to robisz ??!?!?!? :[
Awatar użytkownika
Zeratul
Kupo!
Kupo!

Ej, ej, ej!
II. Nie będziesz używał imienia Pana Boga na daremno.
sinner

save mam jak jestem w drodze do podwodnego reaktora chyba przejde ten kawalek jescze raz

[ Dodano: Nie 16 Paź, 2005 22:43 ]
Zeratul, sorki :]

[ Dodano: Nie 16 Paź, 2005 23:39 ]
ok przeszedlem raz jescze od save i na 100% ja teraz wziolem ale w ekwipunku w key items mam tylko 3 materie z corel fort condor i underwater reactor tyle ze jak bylem w corel i byla sytuacja z pociagiem i przejmowaniem go to ja nie wychamowalem pociagu i rozbilem sie o corel i bylo wtedy ze materie zabrali zolnierze shinra ale w ekwipunku mam niby materie z corel reactor wiec czy moze mi to ktos objasnic co jest nie tak ? teraz wziolem materie z rakiety ale w ekwipunku niema nic o huge materi from rocket czy cos takiego :[ co wy na to ?
sinner

OneWingedAngel pisze: A PC to enter,del(.), ins,ins.
nie kapuje tego :/ rozumiem ze na wykopaliskach w bone vilage ale tego nie kapuje moze mi ktosa objasnic jak laikowi ?
Awatar użytkownika
Zeratul
Kupo!
Kupo!

Czego nie rozumiesz?

Masz wpisać kod w rakiecie, kiedy Cid Cię o to prosi. Jeżeli grasz na PlayStation, to musisz wcisnąć przyciski: kółko, kwadrat, krzyżyk, krzyżyk. Jeżeli grasz na emulatorze, to musisz wcisnąć ich odpowiedniki klawiaturowe, które możesz sprawdzić w konfiguracji. Jeżeli grasz w pecetową wersję FF7 to musisz wcisnąć po kolei: enter, del, ins, ins - to są klawisze należące do klawiatury numerycznej (prawa część klawiatury). A jeżeli nie będzie to działało, to przed wpisaniem kodu dodatkowo wciśnij klawisz Num Lock.
sinner

mam zmienione ustawienia na klawi ale kod byl ok taki jak w poradniku ehh chyba bede kopal tylko gdzie bo pewnie mi sie do starosci z tym zejdzie :[
nowereguy87

Post autor: nowereguy87 »

zatłukę się chyba. Na speed square już chyba na pamięć wiem co gdzie wyskoczy i wciąż nie moge wyciągnąć więcej niż 4000. Czy jest inny sposób na tę broń dla Cida? albo uniwersalna metoda na tę zafajdaną kolejkę... :|
Awatar użytkownika
Zeratul
Kupo!
Kupo!

??? Mam pomysł. Ale wypali on chyba tylko wtedy, jak grasz na emulatorze. Otóż: wejdź do konfiguracji video plugina i zmniejsz prędkość (FPS limit).
sinner

OneWingedAngel, dzieki wielkie przeoczylem to :]
Mistake

Post autor: Mistake »

Ehh ludziska powiedzcie mi czy jest jakiś inny sposób na zdobycie zeio nuts niz zwiniecie go Goblinom? Bo zabiłem tych stworków juz chyba z 40 ale ani razu Claudowi nie udało sie ukraść tych orzechów. Materie steal mam rozwinietą na 2 poziom.
Michał

Ultima weapon

Post autor: Michał »

Mam takie pytanko do FF7. Czy Cloudmusiznać Omnislash żeby pokonać Ultima wepaon. Czy można to zrobić jakoś inaczej. I apropo. W poradniku pisze, że weapon ma 10 000 hp. A ja w 1 turze wale go ok. 20 000 obrażeń i on tylko odlatuje
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”