FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Mistake

Post autor: Mistake »

Mamy mały problem ze zdobyciem summona Alexandra.

Od planszy z tyczkami szedłem cały czas na wschód, doszedłem do jaskini, gdzie sobie siedzi coś, co niekoniecznie przypomina kobiete :P Jak z tym czymś gadam, to sypie rózne teksty, aż wkońcu kończy sie na tym co widac na screenie. W samej jaskini walczyłem z jakąs kobitą (nazywała sie SNOW 4000HP), ale po jej pokonaniu nie dostałem Materii.

Screen z jaskini

Czy ja wogóle jestem w dobrej jaskini? :)
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Tak, to jest ta jaskinia. Hm... nie mogłeś nie dostać, bo po pokonaniu jej, powinna zniknąć, a na jej miejscu powinna się pojawić Alexander Summon Materia. podejrzewam, że pytanie o to, czy dotknąłeś gorącego źródła jest zbędne, bo inaczej po prostu do walki ze Snow by nie doszło.
If you want the world
Use your mind, take control
Feel the strength - rise from within
If you really want it, the world is yours
Mistake

Post autor: Mistake »

Hmmm, no jakas dziwna sprawa :) Poszedłem do tego źródełka i dotknałem go, wróciłem do jaskini i zaraz po wejściu znów mnie zaatakowała SNOW. POkonałem i materii dalej nie było. Ale podszedłem do tego dziwnego stworka, pogadałem i dopiero wtedy mnie zaatakowała ta własciwa Snow i materię otrzymałem :)

Ehh, wiec musiałem 2 razy nadprogramowosie z babka lać :P
nowereguy87

Post autor: nowereguy87 »

mała dygresja: może nie testowałem za dużo ale za każdym razem jak choco:rodziców wybierałem w kolejności żółta samiczka czarny samiec to nigdy nie trafił mi się złoty natomiast jak zrobiłem odwrotnie to zawsze miałem złotego. a druga to taka że można jeździć Cidem na zawodach wystarczy mieć w drużynie :) moze to wiedzieli wszyscy ale dla mnie to Ameryka haha.

Mam pytanie : co się robi z jaskinią ognistą w posągach Dao Chao?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

nowereguy87 pisze:Mam pytanie : co się robi z jaskinią ognistą w posągach Dao Chao?
Ogień można ugasić przy pomocy Leviathan Scales (Key Item), które znajdziesz w Podwodnym Reaktorze, tuż przed łodzią podwodną. Po ugaszeniu znajdziesz tam broń dla Yuffie i coś jeszcze (nie pamiętam dokładnie...)
Awatar użytkownika
Zeratul
Kupo!
Kupo!

Post autor: Zeratul »

kwazi pisze:coś jeszcze
Materia Steal As Well.
Am Ende bleib ich doch alleine
Die Zeit steht still und mir ist kalt!
sinner

Post autor: sinner »

mam pytanie w poradniku bylo napisane[cd2] ze gdy bede mial materie behamut i Neo Behamut to w planetarium w Cosmo Canyon po podejsciu do materi tej co wziolem ja z rakiety lecacej w meteor to dostane materie Behamut ZERO jednak tak sie nie stalo, i drugie pytanie mie moge przylaczyc vincenta przy pierwszej wizycie ominolem dzwi do jego krypty i teraz jak wrocilem, do nibelheim to niemoge wejsc do komnaty z jego sarkofagiem czy stracilem mozliwosc przylaczenia go do druzyny??? HELP :[
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

sinner pisze:mam pytanie w poradniku bylo napisane[cd2] ze gdy bede mial materie behamut i Neo Behamut to w planetarium w Cosmo Canyon po podejsciu do materi tej co wziolem ja z rakiety lecacej w meteor to dostane materie Behamut ZERO jednak tak sie nie stalo
A masz wszyskie pozostałe?
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
I am Vincent
Kupo!
Kupo!

Post autor: I am Vincent »

Aby zdobyć Bahamuta Zero musisz mieć takżę wszystkie Huge Materie,
aby zdobyć Vincenta musisz odblokować sejf w tym domu i pokonać Bossa.
Tam będzie klucz otwierający drzwi do krypty Vincenta(Kto jak kto, ale ja to wiem:D)

Abe:prześcignąłeś mnie :(

Szybcy i wściekli:D
Ostatnio zmieniony ndz 16 paź, 2005 20:35 przez I am Vincent, łącznie zmieniany 2 razy.
Basista szuka kapeli, może to właśnie Buźka będzie ze mną grał!!!
Awatar użytkownika
gilgamesh
Cactuar
Cactuar

Post autor: gilgamesh »

sinner pisze: drugie pytanie mie moge przylaczyc vincenta przy pierwszej wizycie ominolem dzwi do jego krypty i teraz jak wrocilem, do nibelheim to niemoge wejsc do komnaty z jego sarkofagiem czy stracilem mozliwosc przylaczenia go do druzyny??? HELP :[
Najwidocziej nie masz klucza
sinner

kurcze ale jestescie szybcy az mnie zatkalo :D dzieki no racja huge materii nie mam ale bosa pokonalem moze klucza nie wziolem sprawdze to i jeszcze raz dzieki :d

[ Dodano: Nie 16 Paź, 2005 21:35 ]
juz sprawdzilem mam 2 huge materie tylko niewiem czy to wszystkie ?? z podwodnego reaktora i fort condor

[ Dodano: Nie 16 Paź, 2005 21:38 ]
ale ze mnie lama nie wziolem klucza z sejfu tylko na materie sie rzucilem :P
Awatar użytkownika
gilgamesh
Cactuar
Cactuar

Post autor: gilgamesh »

sinner pisze:juz sprawdzilem mam 2 huge materie tylko niewiem czy to wszystkie ?? z podwodnego reaktora i fort condor
Nie masz tej z rakiety. Juz jej nie odzyskasz :P .
sinner

ta z rakiety mialem na 100% wpisalem kod i bylo ok jak jestem w planetarium to pokazuja sie 3 materie juz teraz sam niewiem co i jak :[

[ Dodano: Nie 16 Paź, 2005 21:54 ]
jednak mam 3 materie z podwodnego reaktora, fort condor i z corel reactor

[ Dodano: Nie 16 Paź, 2005 21:54 ]
wiec dalej niewiem czemu nie dostalem Behamuta zero
sinner

uuu a gdzie jest ta 4 ?? :D
sinner

tak jak by sie dalo to bym screena wkleil :D:P ale mam na 100% 3 materie
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”