FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
Mistake

Post autor: Mistake »

Mamy mały problem ze zdobyciem summona Alexandra.

Od planszy z tyczkami szedłem cały czas na wschód, doszedłem do jaskini, gdzie sobie siedzi coś, co niekoniecznie przypomina kobiete :P Jak z tym czymś gadam, to sypie rózne teksty, aż wkońcu kończy sie na tym co widac na screenie. W samej jaskini walczyłem z jakąs kobitą (nazywała sie SNOW 4000HP), ale po jej pokonaniu nie dostałem Materii.

Screen z jaskini

Czy ja wogóle jestem w dobrej jaskini? :)
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Tak, to jest ta jaskinia. Hm... nie mogłeś nie dostać, bo po pokonaniu jej, powinna zniknąć, a na jej miejscu powinna się pojawić Alexander Summon Materia. podejrzewam, że pytanie o to, czy dotknąłeś gorącego źródła jest zbędne, bo inaczej po prostu do walki ze Snow by nie doszło.
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Mistake

Post autor: Mistake »

Hmmm, no jakas dziwna sprawa :) Poszedłem do tego źródełka i dotknałem go, wróciłem do jaskini i zaraz po wejściu znów mnie zaatakowała SNOW. POkonałem i materii dalej nie było. Ale podszedłem do tego dziwnego stworka, pogadałem i dopiero wtedy mnie zaatakowała ta własciwa Snow i materię otrzymałem :)

Ehh, wiec musiałem 2 razy nadprogramowosie z babka lać :P
nowereguy87

Post autor: nowereguy87 »

mała dygresja: może nie testowałem za dużo ale za każdym razem jak choco:rodziców wybierałem w kolejności żółta samiczka czarny samiec to nigdy nie trafił mi się złoty natomiast jak zrobiłem odwrotnie to zawsze miałem złotego. a druga to taka że można jeździć Cidem na zawodach wystarczy mieć w drużynie :) moze to wiedzieli wszyscy ale dla mnie to Ameryka haha.

Mam pytanie : co się robi z jaskinią ognistą w posągach Dao Chao?
Awatar użytkownika
kwazi
Redaktorzy
Redaktorzy

Post autor: kwazi »

nowereguy87 pisze:Mam pytanie : co się robi z jaskinią ognistą w posągach Dao Chao?
Ogień można ugasić przy pomocy Leviathan Scales (Key Item), które znajdziesz w Podwodnym Reaktorze, tuż przed łodzią podwodną. Po ugaszeniu znajdziesz tam broń dla Yuffie i coś jeszcze (nie pamiętam dokładnie...)
Awatar użytkownika
Zeratul
Kupo!
Kupo!

Post autor: Zeratul »

kwazi pisze:coś jeszcze
Materia Steal As Well.
Am Ende bleib ich doch alleine
Die Zeit steht still und mir ist kalt!
sinner

Post autor: sinner »

mam pytanie w poradniku bylo napisane[cd2] ze gdy bede mial materie behamut i Neo Behamut to w planetarium w Cosmo Canyon po podejsciu do materi tej co wziolem ja z rakiety lecacej w meteor to dostane materie Behamut ZERO jednak tak sie nie stalo, i drugie pytanie mie moge przylaczyc vincenta przy pierwszej wizycie ominolem dzwi do jego krypty i teraz jak wrocilem, do nibelheim to niemoge wejsc do komnaty z jego sarkofagiem czy stracilem mozliwosc przylaczenia go do druzyny??? HELP :[
Awatar użytkownika
Ababeb
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Ababeb »

sinner pisze:mam pytanie w poradniku bylo napisane[cd2] ze gdy bede mial materie behamut i Neo Behamut to w planetarium w Cosmo Canyon po podejsciu do materi tej co wziolem ja z rakiety lecacej w meteor to dostane materie Behamut ZERO jednak tak sie nie stalo
A masz wszyskie pozostałe?
The Schrödinger's cat paradox outlines a situation in which a cat in a box must be considered, for all intents and purposes, simultaneously alive and dead. Schrödinger created this paradox as a justification for killing cats
Awatar użytkownika
I am Vincent
Kupo!
Kupo!

Post autor: I am Vincent »

Aby zdobyć Bahamuta Zero musisz mieć takżę wszystkie Huge Materie,
aby zdobyć Vincenta musisz odblokować sejf w tym domu i pokonać Bossa.
Tam będzie klucz otwierający drzwi do krypty Vincenta(Kto jak kto, ale ja to wiem:D)

Abe:prześcignąłeś mnie :(

Szybcy i wściekli:D
Ostatnio zmieniony ndz 16 paź, 2005 20:35 przez I am Vincent, łącznie zmieniany 2 razy.
Basista szuka kapeli, może to właśnie Buźka będzie ze mną grał!!!
Awatar użytkownika
gilgamesh
Cactuar
Cactuar

Post autor: gilgamesh »

sinner pisze: drugie pytanie mie moge przylaczyc vincenta przy pierwszej wizycie ominolem dzwi do jego krypty i teraz jak wrocilem, do nibelheim to niemoge wejsc do komnaty z jego sarkofagiem czy stracilem mozliwosc przylaczenia go do druzyny??? HELP :[
Najwidocziej nie masz klucza
sinner

kurcze ale jestescie szybcy az mnie zatkalo :D dzieki no racja huge materii nie mam ale bosa pokonalem moze klucza nie wziolem sprawdze to i jeszcze raz dzieki :d

[ Dodano: Nie 16 Paź, 2005 21:35 ]
juz sprawdzilem mam 2 huge materie tylko niewiem czy to wszystkie ?? z podwodnego reaktora i fort condor

[ Dodano: Nie 16 Paź, 2005 21:38 ]
ale ze mnie lama nie wziolem klucza z sejfu tylko na materie sie rzucilem :P
Awatar użytkownika
gilgamesh
Cactuar
Cactuar

Post autor: gilgamesh »

sinner pisze:juz sprawdzilem mam 2 huge materie tylko niewiem czy to wszystkie ?? z podwodnego reaktora i fort condor
Nie masz tej z rakiety. Juz jej nie odzyskasz :P .
sinner

ta z rakiety mialem na 100% wpisalem kod i bylo ok jak jestem w planetarium to pokazuja sie 3 materie juz teraz sam niewiem co i jak :[

[ Dodano: Nie 16 Paź, 2005 21:54 ]
jednak mam 3 materie z podwodnego reaktora, fort condor i z corel reactor

[ Dodano: Nie 16 Paź, 2005 21:54 ]
wiec dalej niewiem czemu nie dostalem Behamuta zero
sinner

uuu a gdzie jest ta 4 ?? :D
sinner

tak jak by sie dalo to bym screena wkleil :D:P ale mam na 100% 3 materie
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”