FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem

Wszystko co userzy naprodukowali przed listopadem 2007 (od tego miesiąca liczona jest Czwarta Era :)

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
JAGA

Post autor: JAGA »

To się rozumie.Niebieskich potrzebuję.W opisie jest że mogę jeszcze w GS chocobo zdobyć, ale to się nie zgadza. Przed wyścigiem pisze COUNTER a gdy po wyścigu ją dostajesz to juz COUNTER ATTACK.Dlatego się pytam. Nigdy nie dostałem w GS COUNTERA , zawsze COUNTER ATTACK, a teraz mnie przypyliło i jej poszukuję. oo.
dory

Post autor: dory »

To skocz do northen cavern.
Napewno znajdziesz.
JAGA

Przeczytałeś wyżej? Napisałem, że tamtą już dawno wziąłem, rozmnożyłem ją chyba 6 razy , czyli mam 5 master (niebieskiej) i myślałem że mi się już nie przyda więc ją sprzedałem (tą na poziomie 0 ) bo było mi miejsce potrzebne w inventory. Tyle mam materii na master że na wet nie miałem miejsca na tą rozmnożoną, a teraz chciałem coś sprawdzić i potrzebuję jej a z master już ni e rozmnoże, więc wchodzę na Kryptę i czytam gdzie ją spotkam (i napisane jest w GS), próbuję i nic.Albo błąd w opisie ( zresztą nigdzie więcej w innych opisach z tą materią w GS sie nie spotkałem) Dlatego moje pytanie brzmi: Czy znajdę COUNTER w GS, czy ktoś ją tam znalazł.
West

Post autor: West »

HI

Mam Chocobosa Wondeerfula w KLASIE "A" (SAMIEC)
Drugi to CHOCOBOS Great z Rocket Town tak samo klasa "A" (SAMICA)

Mam Carob Nut i niechce mi wyjść Chocobos, TEN LEPRZY (niewiem po czym on ma chodzić ten pierwszy co robie) :)

CZEMU MI NIECHCE WYJŚĆ ?
JAGA

Doprowadź któregoś do klasy S.
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Mam Carob Nut i niechce mi wyjść Chocobos, TEN LEPRZY (niewiem po czym on ma chodzić ten pierwszy co robie) n

CZEMU MI NIECHCE WYJŚĆ ?
Heh, w poprzednim poście qyraźnie mówiłam, że Wonderfull - Rocket Town to dość trudna krzyżówka, bo często nie wychodzi i trzeba do niej multum cierpliwości. Słuchaj, jesli chcesz przeciętnego Złotego, to zrób zaczynając od innych krzyżówek żółtych z Wonderfull (wykaz jest w moim opisie). Jeśli natomiast jesteś hardcorowcem i chcesz najszybszego złotego, to musisz cierpieć :lol:
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Preacher pisze:lepiej wchodzić do następnej lokacji w GS, skąd masz wybór do której jego części chcesz się udać i wracać na stacje kolejki, w ten sposób jest o wiele szybciej niż jazda kolejką tam i z powrotem
Hmm..nie sprawdzalem czy działa w tą strone,nie ma to jak se utrudniać życie :D ;)
FF XII W trakcie katowania
.: Max :.

Post autor: .: Max :. »

A skad dostac Zeio nut? Napisaliscie Goblin Island ale cos nie kojarze gdzie to w ogole jest :P Brakuje mi tylko zeio nut do zlotego cielaka, kotr i przejscia gry w ten weekend :)
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

Post autor: Coco »

Awatar użytkownika
gilgamesh
Cactuar
Cactuar

Post autor: gilgamesh »

http://k-ff.com/Final7/Obrazy/mapa_swiata_ff7.png

Tam jest zaznaczone gdzie dostac Zeio Nut :roll: . Tak ciezko zajzec?
Gość

Post autor: Gość »

Hm, a gdzie może być ultimate weapon? Mam omnislasha, pokonałem go raz w mideel i bodajże nad takim wielkim jeziorem, potem mi latał. wten zabrałem się za limitów nabijanie i już go znaleźc nie moge :( Ani koło cosmo canyon, ani obok condor cos tam ani kolo northern crater
dory

Post autor: dory »

Poszukaj a znajdziesz, przelec cala mape preceiz to chwila.
North Corel i Midgar.
Sa jeszcze zawarte w opisie.
Gość

Dzięki, już go dorwałem, szkoda, że uciekał po pierwszej rundzie walki zawsze, a pod koniec w pierwszej rundzie zginął, no ale cóż...
Gość

SIema, ja mam dziwny problem, że moje postacie zadają niskie obrażenia, przechodziłem sobie przez Midgar, po broń dla Tiffy, wracałem sobie , zaatakowały mnie pottworki, cloud ze swoją ultime weapon of course damaga 9999, yufie z conformerem 1300 0_o a teraz najciekawsze, Tifa z premium heart i double cut łacznie po 2 atakach zadała mi 500 damaga :D
Gość

Nic w tym dziwnego... Ostatnie bronie mają to do siebie, że ich power zależy od różnych czynników:

Ultima Weapon - dam. zależy od HP Clouda
Conformer - od lv. przeciwnika
Premium Heart - od stopnia naładowania paska Limit Break (o ile pamiętam :P)
Venus Gospel - od ilości MP Cida
HP Shout - od ilości HP (?)
Limited Moon - od ilości MP
Missing Score - od ilości podpiętych Master Materii
Death Penalty - od ilości zabitych wrogów

8)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”