Dobre filmy

Wszystko związane z kinem; nowości, dobre filmy, aktorzy.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Byłam na "Red Eye" i... beznadziejne jak dla mnie... Widziałam wiele lepszych filmów. Nie wiedziałam gdzie to napisać to napisałam tu XD Nie dość, że film nudny to jeszcze taki długi
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

wlasnie ten temat powinien chyba inaczej sie nazywac flmy dobre i te troche gorsze..no ale po malej poprawce w tym dziale i tak zostalo jak jest...to nie ruszam tego...

anyway...obaczylam sobie jap. Seance/Kourei...swego rodzaju jeden z klasykow horrorow jap. ..heh ale ironiczny a z drugiej strony smutny film-ale nie tak jak Kairo
bardzo mi sie podobala atmosfera tego filmu
o czym po krotce jest...para malzenska,z czego zonka jest medium..niespodziewanie zostaje zamieszana w znikniecie pewnej dziewczynki..ktora pozniej zacznie ich nachodzic :]
anyway w ogole nie spodziewalam sie konca tam gdzie nastapil XD heh..patrze a tu napisy XD
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Bajda

Post autor: Bajda »

Polecam wszystkim anime na podstawie komiksu mistrza mangi Masamune Shirow "Appleseed". Świetnie wykonany graficznie i o niebanalnej fabule. Pomyślany jako pierwsza część trylogii.
Jeśli ktoś grał w prodykcje typu Fallout to na 100% sie spodoba.
Ogladajcie, bo warto!
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

wlasnie wczoraj na tym bylam :)
faktycznie swietne anime :) badzo mi sie podobala kreska :)
swietna muzyka! juz pierwszy kawalek mnie 'porwal' ;)
fabula..ja bym sie tutaj mogla doczepic ze jednak to nic innowacyjnego..bo podobne rzeczy mniej wiecej jzu ogladalismy...ale nie narzekam:]

to czego naprawde sie doczepie..to patetycznosc niektorych momentow..'o moj boze briroes-czy jakos tak ;), nie mozesz umrzec itp itd' :] ;)

obejrzalam tez wreszcie Dolls Takeshi Kitano
...co za melancholijny filmik ....piekny i smutny...ale to co najwazniejsze -ta gra kolorow! <cos ala hero ;) > ...dialogi i muzyka ogroniczone do minimum..to obraz jest najwazniejszy...polecam wszystkim,nie tylko milosnikom dramatow :] <ja takowo zbytnio tez nie jestem ;) > ...film na pewno da Tobie inne spojrzenie na swiat..
<film jest historia 3 par o wiecznej milosci...czy udanej czy raczej spelnionej.. sparwdzcie sami...Kitano wzoruje sie tutaj na japosnkim teatrze lalek>
Bajda

Oj, Garnet, to właśnie za taką słodycz aż do przesady wszyscy kochamy anime :-). A co do fabuły to pamiętaj, że to dopiero 1 część.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

tylko nie mow ze kazde,dobre anime musi miec takie patetyczne scenki :] spojrzmy na puszcany niedawno Ruchomy zamek Hauru...dalo sie obejsc bez takich paplan :]
Bajda

Szczerze mówiąc to "Ruchomy zamek..." nie za bardzo przypadł mi do gustu, ale co do tego, ze dobre anime nie musi być "słodziutkie" :-) to sie częściowo zgodze ( np. starusieńkie Ghost in the shell 1), chociaż wg mnie film troche na tym traci. Ale to rzecz gustu. Każdy woli to co lubi (czy jakos tak:-)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

Do końca obejrzałem My sassy girl. Film dosyć dziwny. Komedia, sporo gagów jest śmiesznych ale niektóre są zbyt naiwniackie i wręcz irytujące. Jeśli chodzi o sam film w ogóle to bardzo ciekawy. Dla nie kumatych: love story. :lol:

[ Dodano: Pią 14 Paź, 2005 ]
Chyba nie muszę mówić że koreański. XD
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

a ja mam nadzieje ze w koncu doczekam sie go u siebie :]]]]]]]]]

powiesc podobno swietnie sie sprzedawala wzesniej i to jeszcze bardziej wplynelo na sukces filmu

anyway dzisiaj wchodzi Straz Nocna do kin!
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Garnet pisze:Straz Nocna do kin!
Jak dla mnie straszny gniot. Pomysł dobry, tylko wykonanie beznadziejne.
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

za pomysl to tez nie am za co ich chwalic,bo to jest na podstawie powiesc-ktora na pewno kiedys przeczytam :lol:

gniot...wlansie tego sie obawiam...ten film byl juz w produkcji ogloszony superprodukcja...a wiadomo ak to bywa z przereklamowaniem :roll:
anyway dowiem sie tego w tym tygdniu....

ja obejrzalam wczoraj film Acacia ..koreanski :] widac troche powiazania z tale,jelsi na to spojrzec pod pewnym katem...tylko ten watek z akacja troche smieszny :d
ale zakonczenie fajne,jak wyszlo co i jak :lol:

w skrocie film jest o malzonkach,ktorzy nie moga doczekac sie dziecka,wiec adoptuja...wszystko uklada sie swietnie do czasu gdy okazuje sie ze nasza bohaterka jest w ciazy

jest to flm rezysera Whispering Corridor,okrslilabym to jako horror/dramat
356Warlock

Post autor: 356Warlock »

Widział z was ktoś kiedyś ... Oszukać przeznaczenie ??? :twisted: ;)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

widział. Nawet dwie części. Jedynka bardziej podpasiła. A co? ;)

Kod: Zaznacz cały

Nauczycielka i jej apogeum życia. To była scena na tamte czasy O.o
glamorous vamp
Awatar użytkownika
The Sorrow
Kupo!
Kupo!

Post autor: The Sorrow »

Zdania naukowców są podzielone!!!!!!!!!
Dla mnie Nocznoj Dozor to kawał solidnego kina. Nic fenomenalnego ale i nie kompletyny gniot - ale jak mówiłem Iz - o gustach się nie dyskutuje.
Czy warto - moim zdaniem TAK.
...Battle brings death, death brings the sorrow.
The living... May not hear them... ther voices... Fall upon daef ears.
But make no mistake... Dead are not silent.....
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

O ile pierwsza część, była nawet wciągajaca, to druga była zbyt przekombinowana imo. Scena katastrofy fajna, ale resztę mogli sobie już darować. Bez kontynuacji, OP zakonczyłoby się zagadką "a co było potem" czyli dość otwartym zakończeniem, co osobiście bardzo lubię.

"Gabinet doktora Caligari". Film niemiecki, zajefajnie ześwirowany. Śmieszny, ciut odrzucający, wciągający. Jak ktos ma mozliwość, niech obejrzy, bo to klasyk.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kino”