FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem
Moderator: Moderatorzy
To się rozumie.Niebieskich potrzebuję.W opisie jest że mogę jeszcze w GS chocobo zdobyć, ale to się nie zgadza. Przed wyścigiem pisze COUNTER a gdy po wyścigu ją dostajesz to juz COUNTER ATTACK.Dlatego się pytam. Nigdy nie dostałem w GS COUNTERA , zawsze COUNTER ATTACK, a teraz mnie przypyliło i jej poszukuję. oo.
Przeczytałeś wyżej? Napisałem, że tamtą już dawno wziąłem, rozmnożyłem ją chyba 6 razy , czyli mam 5 master (niebieskiej) i myślałem że mi się już nie przyda więc ją sprzedałem (tą na poziomie 0 ) bo było mi miejsce potrzebne w inventory. Tyle mam materii na master że na wet nie miałem miejsca na tą rozmnożoną, a teraz chciałem coś sprawdzić i potrzebuję jej a z master już ni e rozmnoże, więc wchodzę na Kryptę i czytam gdzie ją spotkam (i napisane jest w GS), próbuję i nic.Albo błąd w opisie ( zresztą nigdzie więcej w innych opisach z tą materią w GS sie nie spotkałem) Dlatego moje pytanie brzmi: Czy znajdę COUNTER w GS, czy ktoś ją tam znalazł.
Heh, w poprzednim poście qyraźnie mówiłam, że Wonderfull - Rocket Town to dość trudna krzyżówka, bo często nie wychodzi i trzeba do niej multum cierpliwości. Słuchaj, jesli chcesz przeciętnego Złotego, to zrób zaczynając od innych krzyżówek żółtych z Wonderfull (wykaz jest w moim opisie). Jeśli natomiast jesteś hardcorowcem i chcesz najszybszego złotego, to musisz cierpiećMam Carob Nut i niechce mi wyjść Chocobos, TEN LEPRZY (niewiem po czym on ma chodzić ten pierwszy co robie) n
CZEMU MI NIECHCE WYJŚĆ ?

"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Hmm..nie sprawdzalem czy działa w tą strone,nie ma to jak se utrudniać życie :DPreacher pisze:lepiej wchodzić do następnej lokacji w GS, skąd masz wybór do której jego części chcesz się udać i wracać na stacje kolejki, w ten sposób jest o wiele szybciej niż jazda kolejką tam i z powrotem

FF XII W trakcie katowania
http://k-ff.com/Final7/Obrazy/mapa_swiata_ff7.png
Tam jest zaznaczone gdzie dostac Zeio Nut
. Tak ciezko zajzec?
Tam jest zaznaczone gdzie dostac Zeio Nut

SIema, ja mam dziwny problem, że moje postacie zadają niskie obrażenia, przechodziłem sobie przez Midgar, po broń dla Tiffy, wracałem sobie , zaatakowały mnie pottworki, cloud ze swoją ultime weapon of course damaga 9999, yufie z conformerem 1300 0_o a teraz najciekawsze, Tifa z premium heart i double cut łacznie po 2 atakach zadała mi 500 damaga :D
Nic w tym dziwnego... Ostatnie bronie mają to do siebie, że ich power zależy od różnych czynników:
Ultima Weapon - dam. zależy od HP Clouda
Conformer - od lv. przeciwnika
Premium Heart - od stopnia naładowania paska Limit Break (o ile pamiętam
)
Venus Gospel - od ilości MP Cida
HP Shout - od ilości HP (?)
Limited Moon - od ilości MP
Missing Score - od ilości podpiętych Master Materii
Death Penalty - od ilości zabitych wrogów

Ultima Weapon - dam. zależy od HP Clouda
Conformer - od lv. przeciwnika
Premium Heart - od stopnia naładowania paska Limit Break (o ile pamiętam