Dobra muzyka

Nie ważne czy Hip Hop, Techno, Dance, Gotyk albo Metal, czy muzyka klasyczna, tu gra muzyka. :D

Moderator: Moderatorzy

Jaki typ muzyki lubisz?

Pop
7
4%
R'n'B
1
1%
Techno
11
6%
Rock(Punk, Classic, Gothic)
64
37%
Metal(Trash, Speed, Heavy, Black,Progresiv itd)
47
27%
Nu-Metal
7
4%
Jazz
3
2%
Reggae
6
3%
Klasyczna(Mozart, Bethoven, Bach, Liszt, Chopin, Czajkowski, itd)
11
6%
Hip Hop/ Rap
15
9%

Liczba głosów: 172

356Warlock

Post autor: 356Warlock »

Dante pisze:heh a gibson wcale nie drogi co nie.
mówiłem że jest dobry^^ ,niemówiłem że jest tani =P
Dante pisze:Z tego co wiem stopień skomplikowania solówki z "One'a" jest kompatybilny z IQ 9 letniego człowieka ^^ Nie wiem czy znajomek ma te 14 progów i nie znam przy okazji kawałka ktorego nie umiałby zagrać. Wiosło za ciebie nie zagra, dobry gitarzysta zagra solo z fear of the dark na sznurkach od bielizny.
...<rotfl2> twój tekst mnie położył na ziemi (ze śmiechu) ...centralnie jest szczery i mocny :D naprawde dobrze to ujołeś :wink: .Odnośnie takiego grania - raz z nudów na biologi grałem partię basową do Iowa i Gently na gumce recepturce pochodzącej z włoszczyzny (mam tendencje do trzymania dziwnych rzeczy w piórniku np.szydełka dziewiarskiego :P )- i udało mi się !!! :wink:
TomajS pisze:Zawsze mi si epodobał kształt Gibsona SG,ale moje oczy są wpatrzone w Gibsona Explorera Twisted Evil kształ tej gitary mnie powala Very Happy
mam zamiar kiedys se sprawic takie wiosełko.
Fakt ta gitara jest potężna ...miałem okazje ją podziwiać na żywo (nie tylko widzieć co nawet słyszeć na niskim strojeniu :wink: )...Powiem że sam bym chętnie ją sobie sprawił ,ale 2000zł piechotą nie chodzi :wink:
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

Post autor: Coco »

kto byl na koncercie Dream Theater? jak wrazenia?
...jak dla mnie- SWIETNY!!!!!!!
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

356Warlock pisze:A odnośnie dobrych gitar
Jak już dajesz Epiphony to lepiej zobacz to:
http://www.ibanez.co.jp/world/products/ ... _00_07.jpg
Chciałeś drogą gitarę to masz :P
356Warlock pisze:brzydki ,dziwaczny
-
356Warlock pisze:przypomina Warlock'a
No! O to chodziło :P
356Warlock

pho3n1x pisze:Jak już dajesz Epiphony to lepiej zobacz to:
http://www.ibanez.co.jp/world/products/ ... _00_07.jpg
Chciałeś drogą gitarę to masz n
- tą akurat znam(może nietyle ten model ...) ibanezy każdy fanatyk gitar powinien znać ...tylko pytanie - jedno - ile kosztuje to cacko???
pho3n1x pisze:No! O to chodziło n
napisałem przypomina ...a to co go nie przypomina jest brzydkie i dziwaczne :P :wink:
pho3n1x

356Warlock pisze:tą akurat znam(może nietyle ten model ...) ibanezy każdy fanatyk gitar powinien znać ...tylko pytanie - jedno - ile kosztuje to cacko???
Nooo przydało by się znać akurat ten model a nawet imię 'Flo' i 'Rose'. To są gitary sygnowane przez Vai'a. Ta akurat kosztuje koło 11 tysięcy.
356Warlock pisze:napisałem przypomina
Tia.
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

Coco pisze:kto byl na koncercie Dream Theater? jak wrazenia?
...jak dla mnie- SWIETNY!!!!!!!
Byłem,i tak sie zapatrzyłem,że nadal mam przed oczyma obaraz koncertu i dzwięk w uszach nadal słusze.
Na drugi dzien byłem na klinic Jaśia Pietruszki,mam jego autograf i fotke z nim :grin: :grin: :grin: :grin:
Konecrt był wspaniały,uczta dla oka i ucha.
Mógł bym pisac godzina,albo jeszcze lepiej,rozmawiac o nim :)
Wioslo Stefana Vaia,marzenie mieć coś takiego,choć osobiscie,moim wyśnionym jest Music Man Johna Petrucciego z piezzo ( wersja 6 albo może nawet 7 strunowa :grin: )
FF XII W trakcie katowania
pho3n1x

TomajS pisze:Na drugi dzien byłem na klinic Jaśia Pietruszki,mam jego autograf i fotke z nim
Aaaaaaaaaaaaaaaaaa zeskanuj, prooooszę. [/litle girl]
TomajS pisze:Music Man
Mi się nie specjalnie podoba ich kształt. Wolę Ibanesy Rg.
Awatar użytkownika
TomajS
Cactuar
Cactuar

Post autor: TomajS »

pho3n1x pisze:Aaaaaaaaaaaaaaaaaa zeskanuj, prooooszę
Ok ok,musze tylko je odebrać od znajomego,bo on ma klisze.Btw: mam tu pokazac czy na emaila :)
pho3n1x pisze:Mi się nie specjalnie podoba ich kształt. Wolę Ibanesy
Pwiem ci że mi też specjalnie na poczatku sie nei podobał,byłem ślepo zapatrzony na Explorera,nada mi ten kształ sie podoba,ale teraz od pewnego czasu choruje właśnie na Music Mana,a od czasu klinika to już wogóle wariacja na punkcie tego wiosła.
FF XII W trakcie katowania
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Dawno tu nie pisałam... Po pierwsze dziękuję Sephi, że się wstawiłaś za mną ^^
356Warlock pisze:za lekkie to ...wogóle ... nie ma to jak Slipknot,Slayer,Ironi,KoRN,StaticX czy DOPE ...
Sorry, ale rock to coś innego niż matel, a to co wymieniłeś to raczej metal :roll:
I następnym razem czepnij się... drzewa, a nie innych :lol:

A tak poza tym słucha tu ktoś z Was radia Eska?? Tam puszczają same fajne piosenki XD
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

ja bym tych wszystkich zespolow do 'metal' nie zaliczyla
Eiko pisze:ale rock to coś innego niż matel
ale warto pamietac ze metal to odmiana rocka ^^

u mnei obecnie DespairsRay pogrywa w glosnikach ^^
btw japonce to lubia o mne spiewac :lol: < mam na mysli piosenki o wdziecznych tytulach :lol: >
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Garnet pisze:ale warto pamietac ze metal to odmiana rocka ^^
Ale trochę inny, więc różnica jest XD Dobra mniejsza z tym :lol:
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
356Warlock

Eiko pisze:Sorry, ale rock to coś innego niż matel, a to co wymieniłeś to raczej metal
I następnym razem czepnij się... drzewa, a nie innych
Po pierwsze - śmieszne powiedzenia znasz - czepnij sie ...drzewa - sama wymysliłaś jak tak to bravo :? (nie do mnie z takim tekstami panno złota ;) )
Po drugie twój świato pogląd muzyczny jest bardzo ogólny ,żeby powiedzieć zaiste cię wogóleni nieinteresuje(spoko kwestja gustu) - ciężko naprawde stwierdzić że StaticX czy Dope to metal ://// - oba te zespoły zazwyczaj zalicza się do "Anrarchia"Rock , no moze StaticX to nieco cięższa odmiana Rock'a.
Po trzecie Rasmusa nie zalicza się do rocka - tylko do popu z nielicznymi elementami rock&rolla.Dobrymi przykładami rocka są Kiss,Alice Copper,Gun's n roses,Aerosmith, czy chodźby Jimmi Hendrix.
Po czwarte - trzy poprzednie punkty uważam za wystaraczajace do komentarza twojej wypowiedzi.
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

356Warlock pisze: ciężko naprawde stwierdzić że StaticX czy Dope to metal - oba te zespoły zazwyczaj zalicza się do "Anrarchia"Rock , no moze StaticX to nieco cięższa odmiana Rock'a.
Ja nie wiem co to za zespoły i ich nie słucham... Więc nie wiem co to... Zresztą ja odróżniam tylko hh od reszty :lol: A
356Warlock pisze:Po trzecie Rasmusa nie zalicza się do rocka - tylko do popu z nielicznymi elementami rock&rolla
Jakoś częściej słyszę jednak, że The Rasmus to rock :roll:
356Warlock pisze:Po pierwsze - śmieszne powiedzenia znasz - czepnij sie ...drzewa - sama wymysliłaś jak tak to bravo (nie do mnie z takim tekstami panno złota )
Bo co mi zrobisz mogę mówić jak chcę, a poza tym to Ty zacząłeś to wszystko... A powiedzenie ku Twojemu zdziwieniu jest często u mnie używane...
Awatar użytkownika
Coco
Cactuar
Cactuar

Post autor: Coco »

z tego co widze, to yo,czy muzyka to pop,rock czy moze juz metal,jest podzielona...zalezy od punktu widzenia...
bo ja raz spotkalam gosci,ktorzy uwazali,ze the offspring to metal :roll:
no ale to bylo na tym zimowisku od kanapek z cytryna i herbata z dzemem, wiec nic dziwnego moze :D
356Warlock

Eiko pisze: Zresztą ja odróżniam tylko hh od reszty A
To juz coś... :wink:
Eiko pisze:Jakoś częściej słyszę jednak, że The Rasmus to rock
Za duzo TV oglądasz...:/
Eiko pisze:Bo co mi zrobisz mogę mówić jak chcę, a poza tym to Ty zacząłeś to wszystko... A powiedzenie ku Twojemu zdziwieniu jest często u mnie używane...
Po pierwsze(znowu te punkty ehhh ale no cóż ...)Ja znam gorsze powiedzonka
Po drugie - powiedziałem co mysle o muzyce The Rasmu - a dwa przeprosiłem cię przecież że zbyt mocno ich skrytykowałem za pierwszym razem
Po trzecie - to musisz je powtarzać ??? - jest strasznie durne i nieco liche (ja bym powiedział wymyslił je ktoś , kto zaiste przegrał test na IQ z popielniczką[straszny naług z tym przedmiotem związany])

[ Dodano: Sob 15 Paź, 2005 18:57 ]
Coco pisze:z tego co widze, to yo,czy muzyka to pop,rock czy moze juz metal,jest podzielona...zalezy od punktu widzenia...
bo ja raz spotkalam gosci,ktorzy uwazali,ze the offspring to metal
no ale to bylo na tym zimowisku od kanapek z cytryna i herbata z dzemem, wiec nic dziwnego moze
The offspring to odmiana PunkRocka - tzw AmericanPunk - oprócz The Offspring taką muzyke gra Blink 182,Green Day,Sum 41
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”