Advent Children

Jedna z najsłynnieszych części serii Final Fantasy, która doczekała się wielu rozszerzeń w postaci gier i filmów.

Moderator: Moderatorzy

JCP

Post autor: JCP »

Jaco pisze:ten cały rozgłoś wokół FF7 jakoś mnie nie bawi, a nawet troche irytuje (co innego jakby to był FF8 ).
trudno by było cos dorobic do FF8 ta gra jest w 100% skończona
za to w FF7 wpołowie zgubiono sporączęść wątków..
Jaco pisze:

Kod: Zaznacz cały

Scenka z pojawieniem się Sephirota.... zresztą do teraz nie wiem kim byłi Kadaj i reszta "duchów". 

a cobyło nietak w tej scence? 
Kadaji i pozostała dwojka to kopie Sephirotha... tak jak te wszystkie zakaptórzone postacie z gry
ich celem jest połączenie się z matką = Jenovą , by wraz z nią zniszczyć ten świat ... Kadaj zamienia się w Sephiego po wephnięiu w siebie Jenovy, bo chciał się w niego zmienić, sam mówi że woli żyć jako Sephiroth jeżeli chce teo matka niż jako on sam... 
Myr

Post autor: Myr »

Garnet pisze: chyba niekoniecznie musisz przeskakiwac bo to ostatni kawalek na ost :]
nie na mojej playliscie :D.
mi sie starsznie spodobal ^^
spoko, dla mnie brzmi jak jakis j-pop, a ja za takim po prostu nie przepadam :D.
Garnet pisze:ale z nieba chyba sobie Krak nie wzial te yo
wzial z angielskich napisow, on tlumaczyl czyjesz tlumaczenie a nie z japonskiego :D
garnet pisze:hmm..narazie do tej pory podali tylko aktora do cida.....hmm...
... i eminema :D
aaaxxx pisze: omfg... uwielbiam takie ^ odpowiedzi Oo ... moze od razu zamknac forum i w jego miesjce wstawic odnosnik do google ??
omfg... a ja uwielbiam takie ^ riposty, sorry ale po pierwsze topic jest o AC nie LO, po drugie, na forum sie dyskutuje, a na googlu drugiej identycznej dyskusji nie znajdziesz wiec zamykanie forum mija sie z celem, a cene AC mozna tam znalesc spokojnie, niech ludzie nauczą sie samodzielnie myslec, wiec niestety niezbyt trafiles ;/
Poza tym przeczytaj sobie post tego typa i powiedz, czy warto bylo dawac mu precyzyjną odpowiedz.
enoer

Post autor: enoer »

Witam!!! Chciałem sie podzielić swoimi przemysleniami na temat tego filmu.

Dostałem go w dniu premiery. Czekałem juz od 3 lat na ten film..jestem wielkim fanem seri FF ale częsc 7 uważam do tej pory za gre kultową i gre której już chyban igdy nic nie pobije.....Czekałem czekałem no i...??
Do tej pory film obejrzałem oko 20 razy..... Zaczne może od fabuły. Mianowicie nie jest to jakaś super niewiadomo jaka historia, można powiedzieć że jest uproszczona i dla niektórych wydaje sie być 'tania".
Ale ja spojrzałem na to całkiem inaczej..Podobnie jak czesc tu z was uważam że jakas kolosalna i pomyslowa fabula wogole nie była tam potrzebna. Ostania rzecz jaką powinna tam byc dobra to wlasnie fabula...a dlaczego??? Dlatego że film bym skierowany głownie do fanów( bogu dzieki) i 100 godzin gry fantastycznie wprowadzilo nas w swiat gry, w przygody bohaterow itp, itd.

.Pamiętam smierć Aeris pamiętam wybryki Sephirotha...cierpienie Reda XIII....To wszystko bylo dramatycznie cudowne i idealne.
..Czytam wiele książek ogładam wiele filmow ale nic nie zrobilo na mnei takiego wrażenia jak ta gra...A jedyne czego chcialbym sie tam wlasnei doczekac to bylo jakies fajne "energiczne" kosmiczne, szalone zakonczenie..Jednak jak na rok 98 nie było to zabardzo mozliwe. Inne możliwosci..A dzis dostalismy coś o czym marzylismy. Gdyby kwadratowi zaangazowali sie w fabule nie wiem czy dostalibysmy tyle smaczkow typu....

limity walka z Bahamutem itp.
.Zasnataniam sie co by bylo gdyby fabula byla fajna..a np nie bylo wogole Sephirotha i takiej akcji....no nie poczuł bym tego...naprawde nigdy!!!!
Druga sprawa to animacja i efekty...Zauważyłem że np

odzwierciedlenie jazdy na motorach 
wyszlo troche slabo programistą. Słabo na tle wszystkiego co tam jest!!! I to jedyne mi sie nie podoba...jest to takie sztuczne....Ale cala reszta??? jest dziełem sztuki....zasluguje na Oscara...
1. Ujęcia kamery, Zoomy wirująca kamera....oszałamia...!!
2. Animacja bohaterow!!! to jest niesamowite!!! przeciez sylwetki sa odwzorowane tak pieknie ze to przchodzi ludzkie pojecie...Cloud Sephirot..Tifa....lepiej sobie tego nei wyobrazalem..a skoro lepiej sobie nie wyobazalem jest to dla mnie idealne.
3.Dynamika i pomyslowosc walk...to najmocniejsza i najoryginalniejsza strona tego filmu.... Rozdupca system...przyspieszenie spowolnienia...to jest wariacja....miecze..mimika twarzy...sylwetki..figury spojrzenia...to jest arcydzielo...
4. Dialogi są super podkladane..brzmia mega naturalnie....wokal postaci tez swietnei pasuje....

Kolejna sprawa to muzyka....Tutaj jest nadal najwyzszy poziom!!! Male zmiany ale klimat trzyma sie 7. Efekty brzmia swietnie..stare kawalki zaranzowane przez orkiestre brzmia lux na moim sprzecie muzycznym( sam dzialam w tej branzy).....nic dodać nic ując...

Hm....Co by tu dodac...Byc może moja recka jest subiektwyna...jednemu sie podoba to innemu tamto...ale powiem wam pare słow prawdy....
-film jest rewolucja....i naprawde nie rozumiem posuniecia sqare z tym ze nie chca go wypusic do kin europejskich..wystarczyla by dobra reklama i naprawde to by sie sprzedalo...warto ogladac dla samych efektow!!!
-Film wydaje mi sie byc filmem tylko dla fanow...naprawde...reszta ludzi moze jarac sie efektami ale np fabuly nie ma prawa oceniac..humoru to juz pewno osoby ktore filmu nie widzialy,nie zrozumieja wogóle.

I chcialem jeszcze dodać tak od siebie..wskarzcie mi film ktorego najmocniejsza strona jest tak mocna jak efekty w Final Fantasy, może byc to fabuła muzyka, walki ....nawet humor...uwazam że takiego filmu nie ma...nie ma bo final fantasy AC wyprzedza inne produkcje o cale lata swietlne..i tylko panowie ze sqare moga nam ZAFUNDOWAC POWTORKE Z ROZRYWKI!!! i za to ich kocham i za to kocham ten swiat...i ta gre i wszystkich ludzi ktorzy ja kochaja i wogole wogole...przepraszam..ale po tej recenzji czuje sie duzooo lepiej.....9999:))))) pozdrawiam was materia ALL!!!!! ....

Jarek lat 23( myślacy fajnalowo)
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Zaznaczaj Spoilery....
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Myr

napisal sie napisal, ale nic nowego nie uslyszalem, ochy achy jak w co drugim opisowym poscie o AC, bla bla bla ;)
JCP

Post autor: JCP »

aco noego chciałeś usłyszeć ... on tylko wyraził swoją opinię

(mam pytanko .... z kąd można dostać polskie napisy do AC? )
Myr

im just kidding :P.
Napisy mozna dostac od Krakersa :D. Parenascie stron wczesniej w tym topicu zamieszczal link ;).
Awatar użytkownika
I am Vincent
Kupo!
Kupo!

Post autor: I am Vincent »

Nie chce mi się czytać całego Topicu, a mam pytanie:

Czy Denzel jest synem Tify?, 

świadczy o tym wypowiedź Barreta podczas ataku Bahamuta.
I to tyle, czekam na odp.
Ostatnio zmieniony sob 08 paź, 2005 16:07 przez I am Vincent, łącznie zmieniany 1 raz.
Basista szuka kapeli, może to właśnie Buźka będzie ze mną grał!!!
Awatar użytkownika
Gokulo
Cactuar
Cactuar

Post autor: Gokulo »

Adoptowanym tak jakby - Tifa otworzyla sierociniec
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
Jania

Post autor: Jania »

[code]A z kad wiecie że odtworzyla sierociniec ?? :P[/code]

PS: Jak dawać że jest Sopiler bp czytałem w regulaminie i cos mi to nei wychodzi :P
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Square dało do zrozumienia, że prowadzą coś w stylu sierocinca  ;)
Zresztą w pewnym moemncie pada zdanie : (do Clouda) "Podobno opiekujesz się sierotami" ;) .
A poza tym to nie jest wielki spoiler, ale cóż..

Co do zaznaczania - nei wpisuje się "[code:1:]" tylko "
Awatar użytkownika
I am Vincent
Kupo!
Kupo!

No tak, ale prowadzą też przesyłki "U Strife'a", sierociniec pewnie też, bo jest kwestia że Reno mówi coś w stylu: Mieszkaliście z dziećmi, nigdzie ich nie ma, bla bla bla
Jania

Post autor: Jania »

ale wy inteligętni jesteście :P
Awatar użytkownika
I am Vincent
Kupo!
Kupo!

No co, dochodzimy dedukcją do prawdy:D

Jania, jedno pytanie, czemu ten tekst o inteligentnych jest w spojlerze

Koniec OT,

Jeszcze jedno pytanie:

Shion z AC to jest Tseng z FF7?
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

I am Vincent pisze:

Shion z AC to jest Tseng z FF7?

Tak, to on. To pytanie już było poruszane, btw ;) To imie jest dziwnie zapisane, ale wiadomo, że to właśnie byly(?) lider Turks ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy VII”