oo...duzo widac chaosa ^^ ale faktycznie biale gatki-chyba ze jakeigos limita dostal i mu sie zmienily w czasie ataku
dobra..czekam na dalsze informcje..do tego czasu jak wyjdzie 3 pozapominam jzu co wazniejsze rzeczy i chyba bede musiala 1 i 2 znowu zagrac jedna po drugiej ^^
No ja planuje niedlugo zabrac sie za 1 ponownie, 2 niedawno ukonczylem to sobie daruje. Tylko jak znajde czas oczywiscie, bo tez Digital Devil Saga2 wychodzi teraz ^^; Za informacjami sie rozgladam codziennie, bede staral sie co wazniejsze rzeczy pisac
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
btw Gokulo zaliczyles tego questa zeby slacic dlug mathiu-tego od statku nie zaliczylam jeszcze pobocznych questow po skonczeniu gry-heh to jest plus dla gry ze mozna grac po zakonzceniu samej gry :D i wiem ze ten quest niezbyt poztywnie na mnei wplywal ^^
aha ..myslisz ze napawde to ebdzie ostatnia czesc xeno? NIE MOZE BYC!
IMHO to jakis chwyt reklamowy, albo cos
Mi jeszcze zostali ci bossowie, dodane do wersji NA. Dlug splacilem dosc szybko, wykorzystujac trik pewien. Orgulla (czy jak jej tam bylo) miala przy sobie do ukradzenia Awakening II albo I. Nawet jak sie go ukradlo, to jesli pozwolisz jej przejsc z Manes spowrotem do pierwszej formy to mozesz ukrasc go jeszcze raz. Spedzilem przy tej walce troche dluzej czasu i poukradalem Jeden Awakening to 500k. Inna sztuczka do krasc od ostatniego bossa ale do trzeba do niego podchodzic za kazym razem i go zabijac, inaczej sie nie da ^^;
We all travel a maze of relationships, it goes on with or without you. I search the sea of the unconscious... I look for you... to find my true... self...
Hmmm niezupelnie... takze jest system turowy z takim jakby paskiem, ktory pokazuje kto kiedy bedzie mial ture, ale kolejnosc jest stala - niezmienia sie od tego jakich uzywasz umiejetnosci(chyba, ze zwiekszy sie AGI postaci podczas walki) Kazda postac na poczatku kazdej tury ma normalnie... bodajze 4AP(nie pamietam dokladnie, wiec poprawcie mnie jakby cos), ktore uzywa sie na ataki. Trojkat i kwadrat to normalne ataki po 2AP bodajze. Kolko jakby specjal po 4AP chyba...(gdybanie gdyz dawno nie gralem i nie mam gry pod reka) Jesli zamiast robic cokolwiek damy guard, to w nastepnej turze dostajemy 6AP co umozliwia uzycie specjakne umiejetnosci: np. trojkat, trojkat, X-Buster :D Umiejetnosci trzeba najpierw ustawiac w sloty, na jaki sa zasieg: te z bliska chodza po kombinacji z kwadratem, a te dalekie z trojkatem. Oprocz tego mozna wydawac T.Points(Tech points) na ulepszanie tych technik i miedzy innymi na mozliwosc wsadzenia ich w Hi-Slot - dzieki czemu odpala sie kombinacja Trojkat, Specjal, albo Kwadrat Specjal. Nie trzeba miec 6AP. Jest jeszcze wskaznik Boost. Jesli masz naladowany go na chociaz 1 poziom, to jak wcisniej L1 to pokaze sie male menu, ktory przycisk wcisnac aby zboostowac dana postac i jak sie go wcinie to ta postac bedzie miala nastepna ture poza kolejnoscia. Chyba, ze akurat ture ma teraz, nie moze w Ep.1 miec 2 razy po sobie chyba(B w ep.2 jest taka mozliwosc, dzieki jakiemus skillowi bodajze, a w 1 chyba nie bylo accesory z tym)
No to mniej wiecej tak wyglada ^^;
mozna wspomniec tez o ether...ich rozwoj,tzn zdobywanie nowych umiejetnosci na tej tabelce imho troche przypomina ff10-zdobedziemy jedna umeijetnosc-idziemy dalej po linii
ether to jakby co magia
nio i oczywiscie w xeno sa mechy..ale ja naprawde rzadko ich uzywalam ...o ile nie wcale...
edit
ze tez nikt o tym nie wspomnial..
4 listopada wyszla Xenosaga 2 w Europie!
oprocz 2 dvd jest tez 3 dysk zawierajacy skrot wydarzen z 1 <ok.5 godzinny film >
Mialem napisac, jak .......... .. .... .. .......... , ale jakos sie nie zabralem ^^; Ale o tej 3cd nie wiedzialem :O Cool takie cos, nawet mi by sie przydalo.
ja poczekam wlasnie na tansze egzemplarze..bo taka okazja miec orginalne xeno ^^
anyway,szkoda ze ten filmik to posklejane cutscenki..no coz ..ale moze byc 'szybkim' <5hXD> przypomnieniem wydarzen z 1,jak wyjdzie 3...bo jak ktos bedzie pierwszy raz ogladal to chyba nie wszystko bedzie zaraz jasne..ech czy tak trudno bylo wrzucic gre zamiast filmiku -_-
No w pewnym sensie tak, jedyne co cie omija to zwiedzanie dungeonow ;p
Boni pisze:Ech, że też dobre gry są drogie, powinno być na odwrót
z tego co wiem to wszystkie sa drogie o.O dopiero pozniej w platynie spada cena
zreszta to nie zawsze sie sprawdza..spojrzmy na ff9
Boni pisze:trochę mi się nie podoba ten filmik, zakładając że miałbym szansę zagrać w xeno1 to ten filmik jest esencją terminu "spojler" -_-'
w takim razie jesli masz zamiar zagrac to tym bardziej sie nie interesuj X2,ale X1 :]-i tutaj odpowiednim przemodelowaniem :]
a jesli nie masz zamiar zajac sie przemodelowaniemXD..to nic innego nie zostaje jak tylko obejrzec filmik i pozniej 2 :]