FF7 HELP: problem z przejściem/zdobyciem
Moderator: Moderatorzy
Boże, widzisz i nie grzmiszGość pisze:niema tam nic ciekawego nie mam reflektu moze ty cos wiesz

Tak, trudno przeczytać i zrozumieć -_-?rzucając na bossa czar Reflect, tudzież używając przedmiotu "Mirror"(ten dają lustra wewnątrz Shinra Mansion w Nibelheim)
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Witam! Mam problem podobny do pana wcześniej. Mam Great Kurczaka z okolic Rocket Town i wonderful. Oba w klasie S. Jak próbuje je skrzyzowac wychodzi ZAWSZE zolty!. aha no i lacze je Carobem. Wgrywałem juz chyba z 50 razy i zawsze to samo. w koncu wkurzylem sie i zlapalem znowu takie same. wytrenowalem do klasy S. I tak samo! ciagle zolty. Czy aby na pewno wasz opis jest pewny? Bo robilem wszystko zgodnie z poradami z krypty. No i Co?
Tak mój opis jest pewny. Sama z 6 razy sprawdzałam na wszelki wypadek, gdy ktokolwiek przychodził i płakał, że mu krzyżówka nie wychodzi. Mi wychodzi jakoś dziwnie zawsze, róznica polega na ilości prób. Z save'a wychodzą mi od razu, a krzyżując świeżo złapane i awansowane sztuki potrzebowałam trzech prób. Byli tacy, co czekali i po kilkanaście godzin, ale im się udało.
Ehh, powoli mam dośc pisania n-ty raz o tym samym. Nie dalej jak 5 stron temu jest cała dyskusja o Chocobo, ciągnąca się na dobre 2 strony.
Ehh, powoli mam dośc pisania n-ty raz o tym samym. Nie dalej jak 5 stron temu jest cała dyskusja o Chocobo, ciągnąca się na dobre 2 strony.
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
great klasy b lub lepszej z okolic rocket town i great b lub lepszej z okolic meedel.
o ile pamietam mozna zlotego chocobo dostać od goscia w kalm ale żeby dostać to co on chce za niego musze mieć kotr a zeby miec kotr musze miec zlotego chocobo, błędne koło ;\
nie majstrowałem żadnym trainerem, instalke mam od kolegi ktory z torrenta sciagnąl ff7, jezeli jusz tak jest jak jest to jest jakas inna opcja wychodowania lepszych kurczakow czy bez wyscigów nic sie nieda zrobić?No pierwszy raz coś takiego widzę.... Btw. sorry za pytanie, ale czy ty czasem nie majstrowałeś przy grze jakimś trainerem? Bo nie znam żadnego innego wytłumaczenia takiej sytuacji, jak na obrazku.
o ile pamietam mozna zlotego chocobo dostać od goscia w kalm ale żeby dostać to co on chce za niego musze mieć kotr a zeby miec kotr musze miec zlotego chocobo, błędne koło ;\
Drugi sposób - żeby dostać złotego chocobo trzeba pokonać Ruby Weapona i wymienić Desert Rose na ptaka u staruszka Kalm.

W takim razie my już panu piratowi dziękujemy. DowidzeniaGość pisze:instalke mam od kolegi ktory z torrenta sciagnąl ff7,

Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Apropo tych chockobo to nie udalo mi sie nigdy polaczyc wonderfull z tym kolo rocket town.
Wez tego great z rocket town z tym z goldsaucer(good)
Jak beda conajmniej klasy A to zawsze powstaje niebieski albo zielony.
Nie wiem dlaczego ale wedlug moich prob z tej mieszanki co ci mowie znacznie zadziej powstawal mi niebieski, dlatego jak juz bedziesz kontynuowal to nie szkol chockobosow odrazu jak ci powstanie tylko wpierw zrob parke niebieski-zielony.
A pozniej jak bedzie to wyszkol je na S.
Ja wyszkolilem wczesniej Faceta zielonego a pozniej mnie tak to denerwowalo jak mi sie pojawialy zielone i faceci niebiescy. a za to nie moglem przez dlozszy czas dobrac kobiety niebieskiej,
Dlateog radze nie szkol odrazu bo duzo cierpliwosci stracisz jak ci nie bedzie chcial podejsc drugi do twojego wyszkolonego.(a to co powstanie z polaczenia chockobo nie zmieni sie po wzieciu load(znaczy sie jesli z 2 chockobo powstal zalozny zielony facet to jak wezmiesz load i je polaczysz to znowu powstanie zielony facet))(ale jak polaczysz je w druga strone to co innego powstanie, wplyw tez ma ktorego pierwszego bierzesz do laczenia,znaczy sie jak u tego chlopaka wybierasz rozmanzanie sie to on mowi zebys wybral 2 kurczaki i znaczenie do ktorego z nich podejdziesz wpierw) Musisz wykonac z 10 walk albo cos aby zaszly zmiany w tym co sie pojawia. A wiec masz 2 proby na 10 walk. (to przynajmniej u mnie zaobserwowalem tworzac chockobosy)
Edit: troche namotalem tu, pewno to jest malo zrozumiale. :D
O wiem jak nie wyjdzie ten co sie chce to sie bierze load i sprawdza rozmnozyc je zamieniajac kolejnosc w wyborze. Jesli nie wyjdzie znowu to trzeba z 10 walk. Bo loadowanie i probowanie w kolko zawsze da ten sam wynik co poprzedno wyszedl.
[ Dodano: Sro 05 Paź, 2005 20:31 ]
Master: ja ci sie udalo zrobic speed square na 5000 mi to nigdy nie wyszlo.
Moze jakies porady ?
[ Dodano: Czw 06 Paź, 2005 19:16 ]
W tytule jest tez pytania o sekrety: a wiec mam takie pytanie: co sie stanie jesli nazwal bym RED'a jego prawdziwym imieniem(nie pamietam jakie ono bylo).
Wtedy po przyjsciu do cosmo canion nie powinno byc zdziwieniem dla postaci to ze go tak tam nazywaja. Ale nie wiem czy imiona maja wplyw na gre.
A jescze drugie pyt: czy da sie nazwac postac np. sephiroth, jenova...
Wez tego great z rocket town z tym z goldsaucer(good)
Jak beda conajmniej klasy A to zawsze powstaje niebieski albo zielony.
Nie wiem dlaczego ale wedlug moich prob z tej mieszanki co ci mowie znacznie zadziej powstawal mi niebieski, dlatego jak juz bedziesz kontynuowal to nie szkol chockobosow odrazu jak ci powstanie tylko wpierw zrob parke niebieski-zielony.
A pozniej jak bedzie to wyszkol je na S.
Ja wyszkolilem wczesniej Faceta zielonego a pozniej mnie tak to denerwowalo jak mi sie pojawialy zielone i faceci niebiescy. a za to nie moglem przez dlozszy czas dobrac kobiety niebieskiej,
Dlateog radze nie szkol odrazu bo duzo cierpliwosci stracisz jak ci nie bedzie chcial podejsc drugi do twojego wyszkolonego.(a to co powstanie z polaczenia chockobo nie zmieni sie po wzieciu load(znaczy sie jesli z 2 chockobo powstal zalozny zielony facet to jak wezmiesz load i je polaczysz to znowu powstanie zielony facet))(ale jak polaczysz je w druga strone to co innego powstanie, wplyw tez ma ktorego pierwszego bierzesz do laczenia,znaczy sie jak u tego chlopaka wybierasz rozmanzanie sie to on mowi zebys wybral 2 kurczaki i znaczenie do ktorego z nich podejdziesz wpierw) Musisz wykonac z 10 walk albo cos aby zaszly zmiany w tym co sie pojawia. A wiec masz 2 proby na 10 walk. (to przynajmniej u mnie zaobserwowalem tworzac chockobosy)
Edit: troche namotalem tu, pewno to jest malo zrozumiale. :D
O wiem jak nie wyjdzie ten co sie chce to sie bierze load i sprawdza rozmnozyc je zamieniajac kolejnosc w wyborze. Jesli nie wyjdzie znowu to trzeba z 10 walk. Bo loadowanie i probowanie w kolko zawsze da ten sam wynik co poprzedno wyszedl.
[ Dodano: Sro 05 Paź, 2005 20:31 ]
Master: ja ci sie udalo zrobic speed square na 5000 mi to nigdy nie wyszlo.
Moze jakies porady ?
[ Dodano: Czw 06 Paź, 2005 19:16 ]
W tytule jest tez pytania o sekrety: a wiec mam takie pytanie: co sie stanie jesli nazwal bym RED'a jego prawdziwym imieniem(nie pamietam jakie ono bylo).
Wtedy po przyjsciu do cosmo canion nie powinno byc zdziwieniem dla postaci to ze go tak tam nazywaja. Ale nie wiem czy imiona maja wplyw na gre.
A jescze drugie pyt: czy da sie nazwac postac np. sephiroth, jenova...
- Kairi-chan
- Cactuar
Nanaki. Ja tak Reda zawsze nazywałam (imie red Xiii sux, a Nanaki calkiem sympatycznie). Nic sie nie stanie. Powiedza coś w stylu "so the real name of Nanaki is Nanaki?!"W tytule jest tez pytania o sekrety: a wiec mam takie pytanie: co sie stanie jesli nazwal bym RED'a jego prawdziwym imieniem(nie pamietam jakie ono bylo).
nah.. ja zwsze loadowałam w kólko i wychodzilo ^_^ bo przyznam ze jak laczylam wonderful z great/good to zawsze bigos wychodzil i naprawde ciezko bylo o niebieskiego.. zielonego jeszcze w miare. Najlepiej słuchac tego co mówi Chocobo Sage. Mądrze prawiBo loadowanie i probowanie w kolko zawsze da ten sam wynik co poprzedno wyszedl.

A ja mam taki problem moze mi ktos poraddzi co mam zrobic :D .Sciagnolem sobie ff7 ze stronki i gram na pc-e przez emulator.Kiedy dochodze do miejsca na drugiej plytce tam gdzie bugenhagen wklada klucz do...(niepamietam :D ) ale potem na krysztal splywa woda.Jak wchodze do sirodka caly obraz mam na czarno Bugenhagen mowi dwie kwestie a ja caly czas stoje i niemoge nic zrobic.MOZE MI KTOS POMOC???? BARDZO PROSZE!!!! BEDE WDZIECZNY ZA SZYBKA ODPOWIEDZ!!!!