Manga & Anime

Wszystko co kojarzymy z kulturą: sztuka, język, subkultury & more

Moderator: Moderatorzy

Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Jakby kogoś to obchodziło:
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wyd ... strona=dvd
ale ja to napewno kupię :)
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Post autor: Go Go Yubari »

No proszę. Raczek zaczyna u mnie plusować. Po "Battle Royale"... "GITS"... ah, jakże miło będzie mieć taka klasykę w normalnym opakowaniu i na DVD na półce. <siorb siorb> Raczek na prezydena.
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

tez na to czekam :)

a teraz pytanko-Siedmiu Samurajow..ktos na to patrzy/l? i moze cos o tym powiedziec szerzej?XD leci na AXN

akurat puszcaja teraz, dlatego mi sie tak wspomnialo ^^
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Z powodu anginy byłam uziemiona w domu (tja, jasne lol) więc zabrałam się ostro (dosłownie) za InuYashę. W 5 wieczorów (znaczy popołudnie + wieczor + noc razy 5 ;) )zaliczyłam 85 odcinków. Jest to mój swoisty rekord i najlepsza imo reklama serii.
Przez niektórych uważana za nudę, u mnie jest po Zorro i Sailor Moon, czyli w czołówce. Egmont wydaje mangę, ale jest to jeden IMO z nielicznych tytułów, który jest lepszy jako anime, niżeli manga.

Nie chcę spoilerowac i pisać "o czym to", bo jak ktoś chce, to w Google sobie znajdzie. Dlaczego warto? Na to pyanie odpowiem.

Dla boskiego "InuYasha! Osuwari!" Kagome ;) Dla perwerta Miroku, boskiego i cudnego Sesshoumaru, nieobliczalnego InuYashy etc. etc. Fabuła ciekawa i IMO tak wciagająca, że hej. Zwykle kolejne odcinki się ze soba łącza, ale nie brakuje równiez odskoczni. Jak np. InuYasha w teraźniejszym Tokio.

Seria jest długa. Liczy sobie ponad 150 odcinków. Powstały również 3 filmy. Manga będzie u nas dłuuugo wydawana (znając realia i Egmont), a jak już pisalam, anime jest o wiele lepsze. Oczywiscie po japonsku, gdyż dubbing niemiecki (InuYasha leci na rtl2 od pon. do piątku ok. 14:10. Obecnie niemcy są na odcinku 72 ^^) jest oczywiście gorszy.

"InuYasha! Osuwari!"
"Baka, baka, baka!!!!"

<siorb siorb> ;)
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Post autor: Lenneth »

No nie. -_- InuYashę uznawałam do tej pory za kwintesencję kiczu i rzecz dla dwunastoletnich dziewczynek, odpowiednik Pokemona pod względem głębi przekazu... a tu taka recenzja. -_- Cholera, zaczynam się łamać. -_-
Dawno, dawno temu widziałam pierwsze dwa rodziały mangi; wydały mi się nudne. Może mam jakiś inny (od 99% osób) gust? :/
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Ja nie napisałam, ze InuYasha jest jakiś strasznie głęboki. Za brodzik jednak na miare Pokemona bym go za nic nie uznała. Ma ciekawe wątki i w ogóle, ale główną zaletą są IMO postacie, ich charaktery. Pisałam. Dla jednych jest to nuda, dla mnie wrecz przeciwnie. Gusta sa różne.

PS: A manga jest nudna w tym przypadku. O.
PS2: Inuś na avie :D
Awatar użytkownika
Sephiria
Administrator
Administrator

Post autor: Sephiria »

Go Go Yubari pisze:Z powodu anginy byłam uziemiona w domu (tja, jasne lol) więc zabrałam się ostro (dosłownie) za InuYashę. W 5 wieczorów (znaczy popołudnie + wieczor + noc razy 5 n )zaliczyłam 85 odcinków. Jest to mój swoisty rekord

"InuYasha! Osuwari!"
"Baka, baka, baka!!!!"

<siorb siorb>
Dajcie mi młotek, trzeba kogoś trzasnąć -_-
"Mój świat się składa ze mnie,
Bo żyję tutaj sam
To moje przeznaczenie
Tu tylko ja i tylko ja"
(IRA - Wyspa ego)
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Go Go Yubari pisze:Powstały również 3 filmy.
Już 4 filmy. Na Asuconie leciała 4 kinówka, a ja akurat musiałem wracać do domku :( Inu Yashy widziałem tylko 3 kinówki i czekam, aż ktoś podłoży mi serie TV pod nos :D Miroku jest najlepszy ;)
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

Niewyszukana parodia .hack//SIGNa -- za to jakże trafna! :lol:
[i bez spojlerów :D]
Awatar użytkownika
Go Go Yubari
Ifrit
Ifrit

Wstawanie o 6:30 ma swoje plusy. W trakcie budzenia się można obejrzeć o 6:40 "Tygrysią maskę" na Polonii 1. Ale rotfla dziś na tym zaliczyłam. :lol:
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Wreszcie odgadnięty quiz anime - mogę powiedziec :lol:

Mam za sobą pierwszy odcinek Crest of the stars - zapowiada się ciekawie, grafika w porządku - choć czasami oczy są za wielkie ;) No i elfowaci wyglądają całkiem, całkiem. Elementy powiązane z kosmosem, maszynami (Japończycy chyba nie umieją z tego tak łatwo zrezygnowac :wink:) czasami nudzą, ale myślę, że nie będzie źle :]
Będę szczęśliwa, gdy zrozumiem choć kawałek XD
Awatar użytkownika
Lenneth
Moderator
Moderator

OMG, już po opisie się kapnęłam, że chdzi o DN Angel. -_-; Ale zawsze myślałam, że to jakieś fajniejsze jest, a tu takie posdumowanie. :lol: Legendarny włamywacz, jakież to w mangdze oryginalne. :lol:

Kupiłam dziś trzeci tom .hacka//Bransolety. Balmung jak zwykle cudny. *____* Liczę na to, że po przeczytaniu komiksu wreszcie coś z tej serii zrozumiem. :D
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Wreszcie się zapchajdziura kończy w Naruto :] Nie wiem, która to już z kolei, ale mam nadzieję, że ostatnia :lol: <to samo mówiłem przy poprzednich :> > Akurat pomysł tej był ciekawy, wykonanie też, tylko Raiga mógłby coś innego robić niż walić tymi swoimi "sai" cały czas :]

Heh, interesuje mnie jedna rzecz w bezkrwawej wersji amerykańskiej: ciekawe jak pokażą Sabaku Kyuu oraz hemofobię Tsunade :lol:
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Erelen_Galakar

Post autor: Erelen_Galakar »

Co do .Hack//Dusk to polecam anime, dużo lepsze i niektóre wątki lepiej pociągnięte. Jak mangę oceniam na 3 no może 3+ to anime na 4- no może na 4.
JPF pisze:Nazywam się Daisuke Niwa. W dniu moich 14 urodzin przeszedłem przemianę.
Gdy wystarczająco mocno pomyślę o ukochanej dziewczynie, zamieniam się
w "legendarnego włamywacza" Darka!! Chciałbym być zakochany tak jak
wszyscy, ale... co ze mną będzie!?

Oto do zamówienia 1 tom nieprzerwanej akcji i miłosnej komedii - tylko
w JPF Delivery Service!

Na stronie www.jpf.com.pl możesz obejrzeć przykładowe strony tej
nowej - fascynującej mangi autorstwa Yukiru Sugisaki!
Awatar użytkownika
Garnet
Ifrit
Ifrit

Post autor: Garnet »

http://www.filmweb.pl/Poll?poll.id=524 podobno ta ankieta ma wplyw na to jaka dadza wersje jezykowa...wiec glosowac na japan :]
Kiri kiri kiri kiri kiri kiri!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura”