Advent Children

Jedna z najsłynnieszych części serii Final Fantasy, która doczekała się wielu rozszerzeń w postaci gier i filmów.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Naprawdę nie ma co rozwodzić się nad realizmem - tego można się doszukiwać w "M jak miłość"(gdzie również występuje w szczątkowych ilościach :lol:), a w Advencie pozostawmy sobie pole do wyobraźni ;) Jeśli dopuszczamy do siebie myśl, że w FF7 istanieje magia, to nic nas już nie powinno zdziwić :D
pho3n1x pisze:Jeśli jesteśmy już przy płynności rychów, to na początku Tifa jest troche sztuczna. Jak odchodzi od baru i wchodzi po schodach jej ruchy są jakoś mało płynne. Ale i tak jest śliczna :F
Czego nie można już powiedzieć o scenie walki z Lozem - poezja :D (daruję sobie spoiler - i tak wszystko było w trailerach XD)
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

E, mi tam się wydaje, że jak myła ręce to była upłynniona.

lol
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Zeratul
Kupo!
Kupo!

Post autor: Zeratul »

No i zdobyłem AC i oglądnąłem.
Ale czy ten film naprawdę ma 1h 40min? Co?
Poza tym, nie widziałem niektórych scen z trailerów.
??
Am Ende bleib ich doch alleine
Die Zeit steht still und mir ist kalt!
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Zeratul pisze:Poza tym, nie widziałem niektórych scen z trailerów.
Wiele scen zostało wyciętych, lub zmienionych w porównani do trailerów.

Kod: Zaznacz cały

Na jednym z pierwszych filmików promujących AC było kilka ujęć z ostatniej walki Clouda i Kadaja, a w filmie przeszły one znaczny "lifting" XD
Awatar użytkownika
Zeratul
Kupo!
Kupo!

Post autor: Zeratul »

Ale co ten AC taki krótki?
Am Ende bleib ich doch alleine
Die Zeit steht still und mir ist kalt!
JCP

Post autor: JCP »

niejest znowu takie krótkie ... (oczywiście niemiała bym nic przeciwko dłuzszej wersji)
shinigami

Post autor: shinigami »

Wydaje mi sie, ze okolice 1.40 standardzik... W końcu to nie ojciec Chrzestny :P No ale nie da się ukryć... Gdyby film był z godzinkę dłuższy, to byłbym zadowolony ;)
JCP

tylko oczym mogła by byc ta dodatkowa godzinka ?
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

JCP pisze:tylko oczym mogła by byc ta dodatkowa godzinka ?
Może po tych napisach Cloud by dłużej jeździł :wink:
A 1h40min to dosyć dużo. Pamiętam jak mówiono o 60 minutach.
shinigami

Post autor: shinigami »

No właśnie ja też się zdziwiłem, bo spodziewałem się raczej krótkiego filmu... Hmm a o czym? Np Mógłby się Cloudowi motor zepsuć i rpzez godzinę by go naprawiał :P Hmm.. Właściwie, to chciałbym zobaczyć każdego z członków drużyny w akcji chociaz przez chwilę. PRzydałyby się z 2, 3 walki, wktórych uczestniczą NPC'owie... Z resztą film trochę gnał, bo twórcy chieli pokazać wiele rzeczy, a 1.40 to nie aż tak dużo na całego finala :P Myślę, że bez problemu dałoby się rozwinąć parę wątków...
Myr

Post autor: Myr »

Slyszalem pogloske, ze to co my dostalismy to nieskonczona okrojona wersja :D, ale watpie ;).
Shinigamusiu drogi - alez ja Cie wcale nie zamierzam zimno przyjmowac, tylko chcialem Ci cos wytlumaczyc, ale w twoim poprzednim poscie do mnie (nie tym nademną oczywiscie) roji sie od rzeczy ktore potwierdzaja, ze jednak nie dam rady ;). Moglbym na niego teraz zripostowac i dalej ciagnac OT, ale po co, acz swoją wypowiedzią dostarczyles mi niezlą dawke smiechu :).
Btw, tez tu nowy jestem ;/

[ Dodano: Pią 30 Wrz, 2005 00:37 ]
JCP pisze:

w szczególnosci Kadaj z rodzeńctwem , ta scenka jak kazał dzieciakom otoczyć Clouda była fajna

O tyle o ile Kadaja jakos specjalnie nie lubilem, o tyle ruchy mial rzeczywiscie nieprzecietne, ta scenka w forgotten city(wraz z muzyka) to jedna z moich ulubionych ;).
JCP

a co do tej dodatkowe godzinki ... mogli Last Order zrobić tą technikąco AC ... ;p
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Heh, może, gdyby film trwał dlużej by go sknocili? :wink: Choc chcialabym zobaczyc dluzsza wersje XD

Swoją drogą - nie było w filmie ukazanej scenki z całowaniem w rękę - taka dyskusja się toczyła, a tego zabrakło XD
JCP

no i dobrze że jej nie było .. była głupiai niepasowała by do charakteru Kadaja
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

była głupiai niepasowała by do charakteru Kadaja
?
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Final Fantasy VII”