Advent Children
Moderator: Moderatorzy
Boni pisze:E a kiedy w ogóle to ostatnie ujecie ma miejsce?
Kod: Zaznacz cały
Scena walki z Sephirothem, kiedy ten przebija Clouda mieczem - chwilę później jest kilka krótkich ujęc - związane z Aeris, Marlene, Tifą i właśnie to zdjęcie :)
A już myślałem że to scenka przy końcowych chrzcinach XD

[ Dodano: Wto 20 Wrz, 2005 ]
szkoda że głowy jenovy nie pokazali :]
glamorous vamp
Wszystko jest z nimi w porządku, ale jedno zrobione z dziwnej perspektywy, co sprawia, że Loz wygląda raczej zabawnie, a drugi pojawia sie w filmie na ułamek sekundy i łatwo przeoczyćDante pisze:Natomiast dwóch ostatnich ujec zupełnie nie rozumiem. Co z nimi nie tak?

Świetna jest scena, w której
rozbrzmiewa nagle "Jenova" - zaskakująca i zapadająca w pamięć :D

[ Dodano: Wto 20 Wrz, 2005 ]
A teraz dwa pytania, odnośnie tłumaczenia dialogów - pojawiły się pewniez winy amerykańskiego tłumaczenia -
Kiedy Cloud walczy z Kadajem, a drużyna nadlatuje statkiem, Yuffie mówi,że z Cloudem są zawsze problemy, na to Tifa odpowiada,że jest "szczery" - w ogóle mi to określenie do kontekstu nie pasuje -
Po drugie: scena
w Edge w czasie ataku Bahamuta - Yazoo mówi do Reno i Rude'a "Czemu nas ignorujecie?" - a reakcja Reno w ogóle nie pasuje do tych słów - wygląda na to,że Yazoo ich zwyczajnie obraził..

Szkoda... Ale jeszcze się tego doczekamy :]
Heh, jak pierwszy raz zobaczyłem za zwiastunie tą scenę, taką jaką Faris ma teraz Avatar, to myślałem, że on patrzy między deski w kościele i tam się Jenova znajduje :]
I szkoda że w Filmie nie było sceny z motorkiem z pierwszego trailera :]
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...
Run and run and cling to life...
Run and run and cling to life...
Izrail pisze:Kod: Zaznacz cały
I szkoda że w Filmie nie było sceny z motorkiem z pierwszego trailera :]
Zmienili trochę te najbardziej popularne sceny - i dobrze. Na przykład Cloud stojący na tym wzgórzu na początku gry, walka z Kadajem w ruinach Midgar (na trailerach to wyglądało, jakby Kadaj od dawna tam stał, a Cloud jedynie do niego przyjechał - zmienili kompletnie tę scenę), no i sam Sephiroth - pierwotnie wyglądał ciut inaczej. Ogólnie można zauważy wiele takich zmian, nie będę wymieniac ;)
Izrail pisze:Kod: Zaznacz cały
Heh, jak pierwszy raz zobaczyłem za zwiastunie tą scenę, taką jaką Faris ma teraz Avatar, to myślałem, że on patrzy między deski w kościele i tam się Jenova znajduje :]
Mam nadzieję, że dużo nie widac - zanim nie obejrzałam filmu, nie wiedzialam, na co on tak patrzy :D
[ Dodano: Sro 21 Wrz, 2005 ]
Zauważyłam pewną nieścisłość :
Przy scenie z wózkiem, kiedy Kadaj się schyla -obserwujcie jego miecz - gdy Kadaj stoi przed Rufusem, widać, że miecz jest przywiązany prosto- gdy jednak ten sie schyla, miecz nie leci w bok, jak powinien (czy jakos tak XD), tylko ma się wrazenie, jakby wrastał w ziemię. Zobaczcie tę scenę, wtedy zroumiecie, o co mi chodzi, jak coś, to tu mam screeny:
http://i9.photobucket.com/albums/a78/Ku ... 145855.jpg
Szczegól, ale lubie sie bawic w takie sprawy

Dlaczego Kadaj płakał gdy zobaczył głowę Jenovy? Czy chodzi o to, że była ona uszkodzona?
glamorous vamp
Boni pisze:Kod: Zaznacz cały
Dlaczego Kadaj płakał gdy zobaczył głowę Jenovy? Czy chodzi o to, że była ona uszkodzona?
Chyba właśnei o to chodzi - nie można było zobaczyć co jest w skrzynce, jedynie można snuc spekulacje ;) Rufus przedziurawił tę skrzynkę...pewnie coś uszkodzil..
Szkoda, że tego nei wyjaśnili.
możliwe że zabrał sobie np. małżowinę uszną Jenovy i w FF: AC: RW okaże się, że je połknął i tym samym pochłoną duszę Jenovy i teraz on będzie tym złym
glamorous vamp
Faris pisze:Kod: Zaznacz cały
Chyba właśnei o to chodzi - nie można było zobaczyć co jest w skrzynce, jedynie można snuc spekulacje ;) Rufus przedziurawił tę skrzynkę...pewnie coś uszkodzil.. Szkoda, że tego nei wyjaśnili.
Podczas trafienia w to pudelko nawet puscili w zwolnionym tepie zeby pokazac, ze z tego pudelka wycieka krew Jenovy i to dlatego Kadaj plakal: bo ktos zranil matke. nawet jeszcze przed tym mowil Rufusowi kiedy sie go pytal, ze jego jedynym celem bylo przywrocenie jenovy do dawnej swietnosci i ze po tym bedzie wykonywac jej rozkazy bez znaczenia jakie beda. byl poprostu jej oddany i widok jej zranienia zranil takjakby takze jego.
dobra ale przeciez oni plakali jeszcze przed tym jak Kadaj zdobyl Jenove, ale to pewnie przez to, ze nie mogli jej znalesc ;p.