Co obecnie szkoli się w polskich szkołach...

Czy trzeba cokolwiek tłumaczyć? Róbta co chceta - tu możecie się do woli wyszaleć!

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Boni pisze:Hm, zarządzanie inf. to że tak powiem lekki profil chyba
Nie narzekam, lekki jeżeli chodzi o przedmioty z profilu ;) I świetny nauczyciel :D W tym roku mam 4 matmy w tygodniu :D Ty jesteś na mat - inf??
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Post autor: Boni »

no, niestety jestem, ale podziękuję każdemu kto pozbędzie się tego, tego.... tej informatyki :D
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Zeratul
Kupo!
Kupo!

Post autor: Zeratul »

He! Ludzie! Informatyka, C++ itp. to najlepsze rzeczy w szkole. Tu to dopiero się szare komórki uruchamiają (IQ logiczne), nie wspominając nawet o wspaniałości matematyki.

BTW Cholera, chodze do LO na profil mat-inf, a mam w I klasie 4 matematyki i te marne 2 informatyki.
HAMSTFO!
Am Ende bleib ich doch alleine
Die Zeit steht still und mir ist kalt!
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

4 matmy? Tylko? oj, niedobrze :?:

Dziwne. A infa... cóż, komórki komórkami, wszystko zależy od nauczyciela. Niestety. :roll:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Zeratul pisze:He! Ludzie! Informatyka, C++ itp. to najlepsze rzeczy w szkole
No, nie u mnie - na razie musiałam bazgrać w Paincie i pisać kilka stron opoprawnym użytkowaniu komputera...Świat szaleje -_-' To dopiero pierwsza klasa, ja sie boję, co będzie dalej. Kiedy będziemy na lekcjach swobodnie korzystać z neta, zdarzy się cud _^_
Awatar użytkownika
Ivy
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post autor: Ivy »

Zeratul pisze:C++ itp. to najlepsze rzeczy w szkole.
A co już przerabiałeś z C++? :> Bo zapewniam, że jeśli szczerze nie kochasz programowania, to zajęcia z C++ są męczarnią. Przerabiałam to przez dwa lata i teraz pozostaje się tylko cieszyć, że mam to za sobą i mogę zająć się ciekawszymi rzeczami :] Co kto lubi.
Zeratul pisze:chodze do LO na profil mat-inf, a mam w I klasie 4 matematyki i te marne 2 informatyki.
Takie profile w liceach to zwykły pic - dopiero pod koniec wybór profilu faktycznie determinuje ilość godzin danego przedmiotu. (no ale wtedy są też fakultety i można dobierać według zainteresowań i przedmiotów, które zdajemy na maturze) Ja byłam na rozszerzonym angolu i w klasie maturalnej miałam 10 godz angielskiego w tygodniu XD
pho3n1x

Post autor: pho3n1x »

Ivy pisze:Takie profile w liceach to zwykły pic - dopiero pod koniec wybór profilu faktycznie determinuje ilość godzin danego przedmiotu. (no ale wtedy są też fakultety i można dobierać według zainteresowań i przedmiotów, które zdajemy na maturze) Ja byłam na rozszerzonym angolu i w klasie maturalnej miałam 10 godz angielskiego w tygodniu
Może tak i jest, ale najwyraźniej nie wszędzie. Ja byłem na mat-inf i miałem w pierwszej klasie 4 h matmy 3 inf i co roku zwiększało się o godzinę. A fakultetów z tego co mi wiadomo, to już nie ma (u nas nie było i dyrektorka mówiła, że nigdzie już nie ma). Za to z 4 przedmiotów (chemia, fiza, hista i gegra) powstały dodatkowe, pozalekcyjne zajęcia. Beznadzieja jednym słowem.
Awatar użytkownika
Dante
Cactuar
Cactuar

Post autor: Dante »

Ke pasa :shock: Ja byłem na mat-fiz'ie i juz w 1 klasie miałem 6h matmy - co roku wiecej az doszło do 8 w 3 klasie. Co to ma być za profil matematyczny z 4h w tygodniu? U nas humanisci mieli 5 w pierwszej klasie :?

Ktoś tu pisał o logicznym mysleniu przy matmie - stary logika to ostatnia rzecz jaka może ci się w licku na tych lekcjach przydać...
"Beneath this mask there is more then a flesh... beneath this mask there is an idea... and ideas are bulletproof!"

V.
Awatar użytkownika
Izrail
Malboro
Malboro

Post autor: Izrail »

Dante pisze:Co to ma być za profil matematyczny z 4h w tygodniu?
To się chyba okresowo zwiększa - 1 klasa 4, 2 - 5, 3 - 6, ale to i tak mało, zwłaszcza dla nas, nie Boni? :>
Foolish brother... If you wish to kill me, hate me, detest me and survive in some unsightly way...

Run and run and cling to life...
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

Dante pisze: Ktoś tu pisał o logicznym mysleniu przy matmie - stary logika to ostatnia rzecz jaka może ci się w licku na tych lekcjach przydać...
Teraz Ciebie nie rozumiem. Arystoteles wymyślił, a właściwie określił podstawowe prawa logiki i te prawa rządzą klasyczną matematyką. Inna sprawa to fakt, że na pojęcia i definicje matematyczne trzeba spoglądać okiem, które dosłownie wypatrzy wszelkie zależności. Podstawowy błąd to np. ograniczenie się do jednego działu/tematu podczas analizy jakiegoś pojęcia etc. N aszczęście mój nauczyciel przez dwa lata skutecznie temu zaradzał i pokazywał nam naprawdę ciekawe aspekty niektórych zależnosci etc. Do tego na matmie trzeba być baaardzo spostrzegawczym. Zwłaszcza jeśli chodzi o działania na liczbach i ich zbiorach. Nie mam tu na myśli marnej algebry ;) (Z której notabene dziś dostałem 5 na sprawdzianie :lol: ).

Izrail pisze:To się chyba okresowo zwiększa - 1 klasa 4, 2 - 5, 3 - 6, ale to i tak mało, zwłaszcza dla nas, nie Boni?
No, pewnie XD

Ps. Tak czy śmiak ilość godzin niewiele determinuje, jeśli uczeń sam nie weźmie się w obroty. Ja to teraz sam sobie powtarzam robię różne shity i na prawdę pomaga to o wiele lepiej niż 10 godzin matmy tygodniowo. Wystarczy dobre nastawienie, optymizm, no i nieco zaparcia. Z resztą na maturze też jest się samemu :]

A fakultety są u nas. Co prawda jest to spore utrudnienie dla władz szkolnych, ale "czego się dla absolwentów nie robi" :lol: No, ja ofkoz wybrałem matmę na fakultecie rozszerzonym, ale np. takie herezje były przy rozdziale osób.... :roll: Układy i układziki są wszędzie, nawet przy takich marnych fakultetach -_-''

No, ja oprócz tego sobie zdaję historię. Poduczyłem się ze starożytnej Grecji, teraz zaczynam co nieco epoki hellenistycznej, ale na razie zatrzymałem się na Ptolemeuszach w Aleksandrii. ;)

Tak się zastanawiam. Po co to komu, chyba tylko na teleturniej :lol:
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Jaco
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Jaco »

Boni pisze:Ps. Tak czy śmiak ilość godzin niewiele determinuje, jeśli uczeń sam nie weźmie się w obroty. Ja to teraz sam sobie powtarzam robię różne shity i na prawdę pomaga to o wiele lepiej niż 10 godzin matmy tygodniowo. Wystarczy dobre nastawienie, optymizm, no i nieco zaparcia. Z resztą na maturze też jest się samemu :]
Nie no Boni....ja bym tak nie mógł ;) Nie umiem sam siebie zmusić do nauki :D Do matury kiedyś na pewno się zaczne uczyć, ale ktoś by mi musiał zabrać kompa i pleja :D Ale wkońcu to Ty będziesz miał te 98% na maturze, a ja może 60 :D

Wybrałem sobie już temat na polski :] Coś tam o Sarmatach....
Awatar użytkownika
Boni
Dark Flan
Dark Flan
Kontakt:

A ja słyszałem, że już są te tematy, ktoś zabrał w klasie i ni widu ni słychu, ślad po nich zaginął. Może w necie znajdzę ten szmelc. Gosh, i tak mi ten polak nie potrzebny, może będzie temat o horrorach XD No bo przecie Mickiewicz horrory pisał :lol: , np. ten którego tytułu nie pamiętam, tylko fragment: "Jak lilie rosną wysoko tak on (ty?) leży(sz) głęboko" Czy cuś ;]

[ Dodano: Pon 19 Wrz, 2005 ]
Jaco- wszystko zależy od tego, gdzie się chce iść na studia, a moja facetka z historii powiedziała, że jak minimum do Wawy się nie wybiorę to mnie zabije. Moją rodzinę też. Nie miałem wyboru. Ech, pewno jak na Wawę się dostanę to sobie z Go-Go wina się napiję ;PPPP

[ Dodano: Pon 19 Wrz, 2005 ]
Albo z Luci.

lol
glamorous vamp
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Zeratul pisze: a mam w I klasie 4 matematyki
Tyle to ja mam matematyk bez żadnego profilu :lol:

Kurde po co wymyślili te cztery wf-y w ciągu tygodnia w gim :sad: Jeden dzień odpoczynku zaledwie...
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
Awatar użytkownika
Faris
Malboro
Malboro

Post autor: Faris »

Eiko pisze:Kurde po co wymyślili te cztery wf-y w ciągu tygodnia w gim
Jeszcze pogratuluję naszemu nauczycielowi, że tak nas przemęcza XD
Nie lubię w - fu - po co pchać to na siłę? Reszta przedmiotów ma naprawdę malo godzin, lepiej by trochę odjęli wychowania fizcznego ;)
Eiko pisze:Jeden dzień odpoczynku zaledwie...
A ja mam ten dzień jutro! *Faris świętuje XD*
Awatar użytkownika
Eiko
Dark Flan
Dark Flan

Post autor: Eiko »

Faris pisze: Reszta przedmiotów ma naprawdę malo godzin,
Np. dać dwie godziny biologii zamiast czterech wuefów...
Faris pisze:A ja mam ten dzień jutro! *Faris świętuje XD*
A ja dopiero w środę :(
"Na Boga, udawajmy normalnych, skoro nie możemy być normalni, bo inaczej nie wydobędziemy się stąd."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Off Topic”